Петро Порошенко представив 5 кроків для захисту українців від економічної кризи (фото, відео)

«Європейська Солідарність» пропонує за рахунок коштів МВФ, отриманих Україною в рамках глобальної ініціативи Фонду, виплатити пенсіонерам 13-ту пенсію, погасити борги військовим, збільшити обсяг субсидій і поповнити ковідний фонд для підтримки лікарів та хворих. Про це повідомив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко під час презентації законопроекту. Документ №6006 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» зареєстрований у парламенті 8 вересня. «Ми вимагаємо, щоб найближчим часом ця наша ініціатива була розглянута», – резюмував лідер «ЄвроСолідарності».

Читати далі

Непросто в наші часи хлопчикам-мрійникам

Зазвичай це хлопці, які народжуються у сім’ях дуже мужніх людей. Таких дуже-дуже тестостеронових. А самі вони такими не є – хтозна, може в маму пішли, чи в тітку Глафедру. Ну це не гріх, просто характер та гормони інші. І от все життя у цих хлопчиків перед очима якийсь взірець мужності, на якого хочеться рівнятися, але не дотягуєш об’єктивно, та й душа не зовсім туди лежить. В якусь мить до хлопчиків доходить, що не обов’язково бути. Можна здаватися. І замість бойового мистецтва краще опановувати акторське… Особливо важко в наш час, коли ти раз щось сказав, воно на відео потрапило, а його через чотири роки дістали, коли ти вже в іншому образі. І купа людей з різним досвідом навколо, і твої слова на їхній досвід аж ніяк не налазять.

Читати далі

Зебоягузи

Вчора судові слухання щодо справи “дверей Банкової” за позовом ЄС до Антона Геращенко не відбулися, тому що суддя взяла відпустку. У травні медіа-трепло Дмитро Гордон заявив, ніби Порошенко хотів здати Маріуполь агресору. Очікувано адвокати Петра Порошенка на Гордона подали в суд. Судове засідання відкладене за заявою захисту Гордона. Додаємо сюди суди з генералом Павловським, по справі якого не відбувається слідчих дій, проте суди переносять. Судова влада відверто саботує розгляд рішень, пов’язаних з опозицією. Виносити повністю неправові рішення судді не хочуть, а приймати рішення за законом вони бояться.

Читати далі

При Зеленському в Україні відбувся відкат у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС

Сім років тому, 16 вересня 2014 року, Верховна Рада України та Європейський Парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Хоча ця угода набувала чинності у повному обсязі з 1 вересня 2017 року вже з 1 листопада 2014 року здійснювалося її тимчасове застосування. Угода про асоціацію між Україною та ЄС запровадила режим вільної торгівлі між Україною і ЄС і створила умови до просування українських товарів на європейські ринки. На жаль, Україна зустрічає 7 річницю Асоціації з ЄС з ненайкращими показниками в торгівлі з Європейським Союзом.

Читати далі

Під час вибуху автомобіля в Дніпрі загинули ветеран АТО та співробітниця ДСНС (фото, відео)

Загинули начальниця відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дар’я Гречіщева та ветеран АТО Олексій Кавлак, позивний “Змій”, член Ради громадської організації “Український Легіон”, командир взводу Київської Святошинської роти, інструктор 44-го навчального центру тактичної медицини, які перебували всередині автомобіля. На місці вибуху автомобіля в м. Дніпрі працює поліція. За цим фактом порушено кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Читати далі

У Зеленського й надалі планують «кошмарити» бізнес. Частина 2

День третій розгляду законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600) в профільному комітеті Верховної Ради. Законопроект крім антинародного стає антипідприємницьким, виходячи з норм проти спрощеної системи оподаткування та складових єдиного податку. 

Читати далі

15.09.2015. За Порошенка було краще

15 сентября 2015 года заставило украинских коррупционеров поморщиться. В этот день приняли присягу первые 25 детективов новосозданного НАБУ. За прошедшие годы НАБУ вызывало у экспертов, да и просто неравнодушных граждан, противоречивые чувства. В 2019-м верховная власть в государстве сменилась. До рычагов управления дорвались любители поузурпировать и побеспределить. И вышло так, что скандальное НАБУ осталось одним из немногих независимых правоохранительных органов в государстве, а антикоррупционная реформа – одной из немногих не свёрнутых.

Читати далі

Кожен день перебування Зеленського на посаді на кілька днів відтягує вступ України до НАТО

За часів президентства Петра Порошенка амбітна ціль вступу України до НАТО видавалася цілком реалістичною, в тому числі західним партнерам. Прогрес України у здійсненні необхідних реформ неодноразово відзначався різними західними політиками. Було цілком очевидно, що за 5 воєнних років у вкрай несприятливих умовах Україна досягла набагато більшого, аніж за 25 років до того. Зараз риторика західних партнерів України суттєво змінилася. Нинішньому керівництву країни чітко говорять, що бути у НАТО чи ЄС наша країна зможе не раніше, аніж через 20 років.

Читати далі

Наше населення все частіше забуває, хто їм забезпечує мир

Кілька днів тому волонтер Наталія Юсупова викладає відео та пише, що в Київ прибув черговий борт з пораненими. Понівечені молоді хлопці, 20 з копійками, які, за словами Арестовича, пішли в АТО шашлики жарити… Я про хлопців, які тепер будуть якось жити в країні, де гастролюють росіяни. В країні, де депутати з народу стають новими мільйонерами. В країні, де паради проводять в кілька разів дорожче за попередні. Де гаранту, здається, не доходить, як це – жити без ніг та без рук, а ти ж ще молодий… Взагалі, чому в шпиталі ми давно не бачимо подружжя президента, в той час коли “попередники” там були часто й не боялися вислуховувати чи зневагу, чи гнів, чи подяку?

Читати далі

Страшен пьяный депутат за рулём автомобиля, а не гей-парад…

Мешают ли мне жить так называемые «Прайды», которые иногда проводят в украинских городах? Не-а… Совсем не мешают. Если бы о них так громко не кричали, я бы и знать не знал, что где-то там кто-то когда-то провёл парад. Ну привели и ладно. Несут ли мне лично угрозу эти радужные шествия? Нет! Страшно ли за день завтрашний? Тоже нет. Вот если наметится парад сторонников «русскава мира» или очередной «русской весны», это будет проблемой. Мы же стремимся к цивилизации или к монументам из фекалий и скрепам с красной крышечкой?

Читати далі

«Дипломатія хамства» продовжується

Британське видання The Independent опублікувало інтерв’ю з міністром закордонних справ Д. Кулебою. І міністр Зеленського «знову не здивував». Таку тональність висловлювань можуть собі дозволити українці на кухні, на мітингу, таку тональність можуть собі дозволяти політики з парламентської трибуни чи в телешоу. Але це не може собі дозволяти керівник української дипломатії.

Читати далі

Черговий місячник політичних розчарувань

Схоже, наразі в нас місячник гучного розчарування в ЄС і Ко. Перед тим був місячник розчарування в “Голосі”, і теж не на порожньому місці. А ще перед тим – в Д7… Але ясно вже, що проблема не в ЄС, не в “Голосі”, не в Д7 (перелік можна продовжувати). Адже всі вони демонструють однакові проблеми. І хочете сказати, що у всіх причини в хибній партійній розбудові? Так не буває, надто вони різні. Закрадаються підозри, що суспільство нарікає на дзеркало замість обмацати власне обличчя. 

Читати далі

Москва використовує військові навчання «Захід-2021» для тиску на Білорусь – RAND Corporation

У вересні 1981 р. Кремль використав «Захід» для тиску на польських лідерів. Через три місяці польські комуністи запровадили воєнний стан. Тисячі опозиціонерів потрапили до в’язниці, майже сотню було вбито. Сьогодні Кремль може використати «Захід-2021», щоб викликати жорсткіші репресії в Білорусі. Про це пише у своєму блозі старший науковий співробітник американського аналітичного центру RAND Corporation Вільям Кортні. Також автор переконаний, що Росія може використати «Захід-2021» як фінт, щоб відвернути увагу від військових кроків проти України.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Глава МЗС Франції Ж-І. Ле Дріан заявив, що Франція виведе свій військовий контингент з Малі, якщо ця країна укладе угоду про співпрацю з російською приватною військовою компанією «Вагнер». Узбекистан і Туркменістан відновили експорт палива й газу до Афганістану. Незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування порушень прав людини в Сирії заявила, що в країні немає умов для безпечного повернення біженців.

Читати далі

Новости из США. 13-14 сентября 2021 года

Сегодняшняя сводка новостей будет посвящена двум событиям – референдуму об отзыве губернатора Калифорнии и выходу книги «Peril» – «Опасность» Боба Вудворда и Роберта Косты, посвященную последним неделям президентства Трампа и началу президентства Байдена.

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 15–28 вересня 2021 року (інфографіка)

В останні два тижні прискорилося погіршення епідемічної ситуації на тлі початку навчального року у закладах освіти. Кількість випадків хвороби за тиждень зросла на 45%, хоча перед тим зростання ніколи – з початку нової хвилі – не перевищувало 31% за тиждень. Темпи зростання нових госпіталізацій перевищили 30% за тиждень, встановивши нові максимуми цього показника за весь час спостережень. Найзагрозливішою лишається ситуація у Чернівецькій області, хоча кількість госпіталізацій там дещо сповільнилась. Хоча в Луганській області фіксують найбільше випадків хвороби, після Чернівецької області, летальних випадків там відносно небагато. Привертає увагу також Львівська область, де за два тижні нових госпіталізацій побільшало у 2,6 раза.

Читати далі