Львівський науковець виявив зв’язок між ожирінням політиків і рівнем корупції

Уродженець Львова і випускник Львівського університету Павло Блавацький, який зараз працює професором школи бізнесу Монпельє (Франція), став лауреатом Шнобелівської премії 2021 року, яка присуджується за дивні, а часом і безглузді наукові дослідження. Колишній львів’янин став лауреатом у номінації «Економіка» за дослідження, що виявило кореляцію між рівнем корупції у пострадянських країнах і ступенем ожиріння місцевих політиків.

Читати далі

Зеленський намагається перекласти свою зраду на українські спецслужби, чим лише обтяжив свій злочин

«ТСК», яку очолює Мар’яна Безугла, профанує діяльність, а її голова допускає розкриття державної таємниці й маніпулювання інформацією. Це – міжсобойчик «слуг народу», в якому відмовляються брати участь представники інших фракцій і груп. «Висновки» «ТСК» мають дуже мало спільного з реальністю. Нелогічні й внутрішньо суперечливі побудови розсипаються під тиском фактів. На нараді у Зеленського було прийнято злочинне рішення скасувати чи відтермінувати операцію, що призвело до її зриву. Бо наказувати спецслужбам може лише Верховний Головнокомандувач. І за це доведеться відповідати.

Читати далі

Кремль просто не догоняет

Украину до сих пор в противостоянии с нынешним кремлёвским режимом спасало лишь две вещи. Абсолютная самоуверенность Кремля, временами граничащая с откровенным кретинизмом и пренебрежением к противнику (причём это характерно практически для всех уровней управления), и абсолютно неверный анализ на уровне тотального непонимания, внутренних, глубинных процессов, протекающих в Украине (причём практически во всех сферах). Всё это, вместе взятое, приводит к принятию в рамках выбранной Кремлём гибридной стратегии в отношении нашего государства, мягко говоря, “странных решений”.

Читати далі

Велика база персональних даних українців потрапила у відкритий доступ

На одному із веб-сайтів у мережі Інтернет виявлено базу даних жителів України, що може містити персональні дані: ПІБ, дату народження, номер телефону, населений пункт, вулицю, номер будинку та квартири. За інформацією, розміщеною на зазначеному веб-сайті, в базі може міститись майже 53 мільйони записів. У цьому зв’язку до Нацполіції Уповноваженим ВРУ з прав людини направлено лист щодо внесення відомостей до ЄРДР та вжиття відповідних заходів реагування.

Читати далі

13.09.2017. За Порошенка було краще

В столицу прибыла миссия МВФ во главе с зам. директора-распорядителя Фонда Дэвидом Липтоном. Несмотря на «чайную» фамилию, высокий гость прилетел в Украину не чаи гонять, а обсуждать очередной транш. Итогами встречи сэр Липтон остался доволен – отметил прогресс украинской экономики, похвалил стремление нашей страны к реформам, и пообещал поддержку впредь. И слово своё сдержал… Но наступил 2019-й… В том году Украина ещё получила один транш по инерции по программе Stand-By, принятой в конце 2018-го. Но потом аналитики Фонда разобрались, кто пришёл в Украине к власти, и больше кредитов от МВФ в Украине не было.

Читати далі

Зеленський демонструє свою нікчемність як Верховний головнокомандувач, знущаючись із воїнів і ветеранів

Як свідчать найбільш свіжі на даний час дані звітності Держказначейства, із 1,1 млрд грн., закладених в бюджеті на потреби ветеранів, фактично було виділено за 7 місяців лише 307 млн грн – 27% запланованих на рік коштів. Найгірше фінансувалися заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації ветеранів АТО та постраждалих учасників Революції Гідності. Ще гірша ситуація з фінансуванням виплат на забезпечення житлом родин ветеранів АТО з інвалідністю 1-2 групи. Так само нехтує чинна влада й забезпеченням житлом нинішніх військових ЗСУ.

Читати далі

Пріоритети зе-епохи

У неділю Україна святкувала День танкіста. Жодного указу про нагородження, хоч про подвиги наших танкових бригад можна знімати фільми. Один з безумовних прикладів героїзму – танкіст Богдан Пантюшенко. Чому в ОП ніхто не підказав, що Богдан заслуговує найвищих нагород? В Україні святкується День кіно. Професійне свято президента. І тут все гут, все оперативно і чітко. Указ президента про нагородження акторів серіалів «Свати» і «Папік», який закупили російські телеканали, що сплачують Кварталу роялті. Це ж тільки в кіно Зеленський обіцяв, що ніякого кумівства, в житті – все буде квартал.

Читати далі

Це якісь різні CNNи?!

Коли живеш у божевільні, то можна спершу ігнорувати фільм CNN про вагнерівців, далі звинуватити CNN у роботі на ФСБ, а в підсумку з радістю дати CNN інтерв’ю. І жодного дискомфорту для Наполеона з палати №6. Мені єдине цікаво: ті залишки адекватних людей, які працюють на Зеленського, – їм реально не соромно виправдовувати це безглуздя і безчинство?

Читати далі

Зміна риторики Зеленського не передбачає визнання помилок

Під час президентства Зеленського на фронті загинуло вже більше 300 українських бійців, тисячі були поранені, й саме тому його технологи порадили переорієнтуватися на “патріотичну” риторику та заговорити про “загрозу РФ”, а не через різке прозріння та свідомий захист держави. Ні він, ні його команда, розбавлена латентними совками, не здатні поставити на відповідний рівень обороноздатність держави та налагодити зв’язки з союзниками і державницькими силами всередині країни. Люди, які йшли до влади під хіханькі “а то Путін нападьот?” та “на войне наживались і нє заканчівалі”, тепер просто отримують наслідки своєї недолугої шкідливої політики, а разом з ними і весь народ.

Читати далі

Погіршення ситуації з протидією COVID-19

Поки що головним показником діяльності МОЗ стали не готовність медзакладів до нової хвилі коронавірусу і не рівень запобігання новим захворюванням, а кількість вакцинованих. В цій царині, у порівнянні з часами Степанова, справді спостерігається відчутний прогрес. Однак у порівнянні з іншими країнами ці цифри, м’яко кажучи, не вражають. Україна зі своїми 11,54% вакцинованих двома дозами займає останнє місце в Європі. Україна також перебуває на 8 місці у світі за кількістю нових випадків та кількістю нових смертей від коронавірусу і далеко в кінці списку за кількістю здійснених тестувань.

Читати далі

Роман Сущенко йде кандидатом від «Європейської Солідарності» до Верховної Ради (фото, відео)

Кандидатом у народні депутати від партії «Європейська Солідарність» у 197-му окрузі на Черкащині став Роман Сущенко – відомий журналіст, колишній політв’язень Кремля, перший заступник голови Черкаської обласної ради. Про це на брифінгу повідомив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко. У 184 окрузі на Херсонщині кандидатом у народні депутати від «Європейської Солідарності» став відомий фермер, меценат Ігор Йосипенко. На Вінниччині на посаду голови Липовецької ОТГ «Європейська Солідарність» висуває вчителя, директора школи, добровольця, учасника АТО Василя Авраменка.

Читати далі

Петро Порошенко: Верховна Рада має негайно збільшити бюджет на субсидії (відео)

Верховна Рада має найближчим часом внести зміни до Державного бюджету і збільшити обсяг коштів на субсидії. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко розповів в інтерв’ю Полтавському телебаченню. «Ціна на енергоносії зростає, і єдиний механізм, який може захистити громадян – це надання субсидій», – наголошує Порошенко.

Читати далі

Депутати ЕвроСолідарності: ПсевдоТСК по вагнерівцях – це просто прикриття для влади (фото, відео)

«Представників «Європейської Солідарності» в п’ятницю не допустили до участі в цій ТСК навіть в якості спостерігачів. Тобто знову бачимо бажання закрити це розслідування, спрямувати його в потрібному для керівництва руслі, а не для держави, яка намагається зрозуміти, що насправді сталося тоді з цією спецоперацією», – говорить Володимир В’ятрович. Народна депутатка Марія Іонова наголосила, що брехня Верховного Головнокомандувача – це трагедія для держави.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 13.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Бойові зіткнення між загонами «Талібану» і Фронту національного опору тривають у регіоні Кулі-Хісар Андарабської долини провінції Баглан Афганістану. Військові, які захопили владу у Гвінеї, заявили, що контролюватимуть ситуацію в країні два роки, а потім проведуть вільні вибори на керівні державні посади. Поваленому президенту А. Конде запропоновано або залишитися в країні, перебуваючи під домашнім арештом, або виїхати з Гвінеї до будь-якої держави за власним вибором.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 13.09.2021

Владимир Зеленский заявил, что в Украине пора провести олимпиаду. Председатель Международного олимпийского комитета Томас Бах поприветствовал эту идею, и пообещал провести её сразу после окончания высадки миллиарда космодромов на дереве.

Читати далі