Зайшли з «козирів» – адмінресурс на довиборах у 184 виборчому окрузі

Партія «Слуга народу» в останній можливий, відповідно до законодавства, день вирішила висунути кандидатом на довибори на 184 окрузі в Херсонській області голову ОДА Сергія Козиря. Цей вибір правлячої партії є дуже показовим. Йдеться не тільки про те, що у партії чинного президента надзвичайно коротка лава запасних (або просто немає бажаючих зіпсувати собі політичну кар’єру участю у провальному проекті). Справи у партії Зеленського геть погані. Якщо у 2019 році достатньо було лейблу «СН», щоб будь-який тамада чи водій переміг на виборах, то в 2021 р. чинна влада розраховує винятково на адмінресурс.

Читати далі

В Україні почались наймасштабніші міжнародні навчання Rapid Trident (фото, відео)

Rapid Trident-2021 – це багатонаціональні військові навчання, що проходять на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) з 20 вересня по 1 жовтня 2021 року. В них беруть участь 6000 військовослужбовців із 15 країн-партнерів. Навчання мають підвищити рівень підготовки й оперативності українських військ, а також покращать сумісність штабів Збройних Сил України, США та інших членів НАТО і держав-партнерів.

Читати далі

У США триває підготовка українських екіпажів катерів типу Island (фото)

У місті Балтимор, США, триває підготовка екіпажів патрульних катерів типу Island. Відповідно до програми, українські військові моряки під керівництвом іноземних інструкторів відпрацювали вправи з боротьби за живучість корабля під час умовного виникнення пожежі класу “BRAVO”. Для нового екіпажу, це перші практичні заняття безпосередньо на катері, на якому вони вже невдовзі проходитимуть службу в Україні. Керівник занять відмітив дії українських моряків в кращій бік та зазначив, що з поставленим завданням військовослужбовці впоралися добре.

Читати далі

Поспішність із законом про олігархів – спроба порятунку «рядового Зеленського»

Внесений Зеленським 2 червня 2021 року і прийнятий монобільшістю за допомоги «Довіри» і депутатської групи «За майбутнє» вже 1 липня за основу проект так званого “антиолігархічного” закону – це спроба підмінити реальну деолігархізацію наданням Зеленському важелю для боротьби з опозицією, переділу медіа-ринку та корупційного впливу на великий бізнес. Вручну включаючи людей до «реєстру олігархів» і виключаючи з нього, Зеленський хоче надмірно впливати на політичне і економічне життя країни, тобто стати «олігархом» у визначенні свого ж закону.

Читати далі

Епоха бідності закінчилася! Плати!

Цього тижня слуги твої, о мудрий наріде, і особисто Володимир Олександрович, ну той “прастой парєнь с народа”, хочуть прийняти для тебе “антиолігархічний закон”, який вони самі називають “ахметівським”. Згідно того закону, ти, о представнику мудрого наріду, заплатиш податки і з накопиченого за все життя, і за сотки городини, і додатково тобі піднімуть плату мобільні оператори. А до чого тут “антиолігархічний”, “ахметівський”? – спитаєш ти, о мудрий наріде. До того, що слуги твої, о мудрий наріде, будуть розказувати, як ти прекрасно живеш на телеканалах Ахметова.

Читати далі

Ключове для України – це почути правду

20.09.2021 р. так звана ТСК під керівництвом Мар’яни Безуглої намагалася не допустити на засідання депутатів опозиційних фракцій. А коли Василь Бурба почав давати свідчення щодо спецоперації з затримання «вагнерівців», Безугла перервала його на моменті, коли могли бути оприлюднені відомості про роль вищого керівництва держави у зриві спецоперації. Бурба в принципі підтвердив все те, що ми бачили в розслідуваннях численних телевізійних каналів, зокрема CNN. Жодних спростувань того, що там було передано, не було. Ключове завдання цієї псевдоТСК – це не знати правду, а її приховати. Опозиція зробить все для того, щоб український народ правду почув, і державна зрада на найвищому рівні, з офісу Зеленського була розслідувана і покарана.

Читати далі

Слідкуйте за руками влади, щоб ними і нами не керували сценаристи

Стефанчук нам пояснює, що слід внести зміни до Конституції України щодо електронного голосування на виборах в Україні. До речі, це було у передвиборчій програмі Президента, і активно готується Мінцифрою. «Дія» тільки початок. Тобто це методична і давня стратегія, до якої готують українців? Чому? Та тому що без подібних технологій вибори нинішній владі не виграти. І є у кого вчитись. В Україні вибори не ідеальні, завжди фіксуються порушення, бувають каруселі. Але такого масштабу фальшування стануть можливі, якщо…. Ну, ви вже здогадались.

Читати далі

А ваш депутат готовий стати співучасником нищення української культури?

Культура є основою розвитку будь-якої нації. А в умовах збройної й інформаційної агресії дієва гуманітарна політика стає одним з пріоритетів національної безпеки. Що ж ми бачимо в Україні? «Слуги народу» роблять прямо протилежне. Починаючи з різкого урізання гуманітарних видатків у 2020 році, від якого найбільше постраждала саме культурна галузь, і закінчуючи проєктом бюджету на 2022 рік. Дії влади важко розцінити інакше як політику нищення української культури. І справа не у нестачі коштів, адже бюджети, наприклад, правоохоронних органів, зростають на мільярди. Справа в пріоритетах державної політики.

Читати далі

Как Беня простит себе 5,5 миллиардов долларов и навсегда поссорит нас с США

Тут рассказ о том, как украинские коррумпированные судьи и Коломойский начнут влиять на судебную систему США. В ближайшее время нас ждут два заседания Верховного Суда по делам Коломойского, в которых прямо указано, что они для Делавэра. Это не шутка, прямо в материалах дела пишут, что по поводу Делавэра беспокоим вас, дорогой украинский суд. Помощь нужна американской Фемиде, не справляется она сама, не хочет верить, что Коломойский Игорь Валерьевич – честный человек. Потому надо по дельцу решение вынести. Дела эти удивительны и фабулы в них необычайные. Коломойский хочет, чтобы украинские суды дали ему справку для американского суда, что он – человек честности кристальной. Это уже о нашем будущем вопрос. Это вопрос будущего нашей страны. Дело государственной важности, даже если вынести за скобки пять с половиной миллиардов долларов, украденных Коломойским в Привате.

Читати далі

21.09.2017. За Порошенка було краще

В этот день состоялась вторая за год встреча президентов Украины и Соединённых Штатов. Пётр Порошенко и Дональд Трамп в Вашингтоне обсудили военную и дипломатическую помощь Украине, договорились сотрудничать в оборонной сфере. Даже при таком необычном лидере Штаты оставались верным другом и союзником Украины. И не последнюю роль в этом играли дипломатические усилия пятого Президента и всего нашего дипкорпуса. Шестой… Точнее, полшестой, если за что-то берётся, то доводит дело до конца. Летального и бесславного.

Читати далі

Москва має свою принизливу історію в Афганістані – «Фонд Карнегі за міжнародний мир»

Чи готова Росія заповнити вакуум, створений хаотичним виходом США з Афганістану? Крикливість та злорадство російської пропаганди – це просто бравада, спрямована, передусім, на внутрішню аудиторію. На офіційному рівні Москва не має ілюзій щодо загроз, спричинених падінням екс-президента Афганістану Ашрафа Гані. І хоч російські чиновники регулярно стверджують, що РФ є головним контриб’ютором безпеки регіону, залишається незрозумілим, чи впорається Росія з цим завданням, не кажучи вже про те, чи має вона бажання ефективно виконувати цю роботу.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 21.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Протягом 45 днів у Пентагоні проведуть оцінку підсумкового розслідування авіаудару в Кабулі 29 серпня, внаслідок  якого загинули 10 мирних жителів. В РФ у Пермському державному національному дослідницькому університеті 18-річний студент застрелив шістьох осіб, 24  отримали поранення.

Читати далі

Віднині Зеленський = Янукович, і це ще не фінал… (фото, відео)

Привіт, брате! Привіт той, хто надів форму і медалі в Дніпрі і кому раптом стало не западло вийти разом з бухою тітушнею «все за 200 гривень», щоб щось пред’явити Пороху на Куліш-Фесті. Тебе нічого не штирить? Мова не про ваші кричалки «Зеленський – молодець» через два роки трешу в армії та на фронті, в купі зі згортанням всіх змін. Як воно стояти в натовпі поруч з п’яними гопниками і молодиками зі зброєю. І нависати над мирними громадянами й дітьми, які прийшли поїсти кулешу, поспілкуватися й послухати музику? Як воно, коли під вашим «прикриттям» у ваших же побратимів якийсь покидьок жбурляє гнилий помідор? Нормально себе почуваєш? Воно того варте? І до влади… Ми зробимо все, щоб ви не перейшли межу, за якою біда. Не заради вас. Заради людей, які можуть постраждати. Заради тих, кого ви намагаєтеся втягнути в свої фатальні ігри. Інакше фінал вам не сподобається. Тому що Україна влаштована зовсім не по сюжету фільму «Слуга народу».

Читати далі