«Дипломатія хамства» продовжується

Британське видання The Independent опублікувало інтерв’ю з міністром закордонних справ Д. Кулебою. І міністр Зеленського «знову не здивував».

У той час як союзна американська адміністрація, від якої ми чекаємо військової допомоги і «Джавелінів», заперечує провал виведення військ з Афганістану і вважає свої дії оптимальними, міністр закордонних справ Кулеба вважає, що США в Афганістані «screw up». Що можна перекласти і як «сіли в калюжу», і як «облажалися». Це – виклик адміністрації Байдена і Демпартії, які сьогодні готують проект бюджету на 2022 рік, і в якому ми чекаємо оптимістичної цифри оборонної допомоги Україні.

А ще Кулеба прямо сказав The Independent, що Україна «засвоїла ряд гірких уроків, зрозумівши, що обіцянки Заходу, швидше за все, не будуть виконані». І що Україна їм не вірить.

Звичайно, таку тональність висловлювань можуть собі дозволити українці на кухні, на мітингу, таку тональність можуть собі дозволяти політики з парламентської трибуни чи в телешоу. Але це не може собі дозволяти керівник української дипломатії.

Особливо, після того, як ще не пройшов місяць з того дня, коли Міжнародний валютний фонд виділив Україні в рамках подолання наслідків пандемії без умов та зобов’язань 2,7 мільярда доларів.

До речі, на запит одного зі ЗМІ, Офіс Президента України не зміг надати копію Плану трансформації України, який презентував Президент України Володимир Зеленський в ході робочого візиту до Сполучених Штатів Америки через те, що «наразі запитуваний документ у профільних структурних підрозділах Офісу Президента України відсутній».

Варто зауважити, що під час візиту Зеленського в США він нібито презентував 80 проектів на 277 млрд. дол.

Питання, що ж тоді презентував президент Зеленський, хто розробляв ці проекти, хто мав нести гарантії по презентованих документах?

Джерело

Автор