США готові долучитися до «нормандського процесу» – Нуланд

«Ми готові повторно брати участь у будь-якому вигляді – чи то в «нормандському форматі», або знову в паралельній підтримці, якщо сторони побачать спосіб, в який ми можемо допомогти», – сказала Нуланд на конференції YES Brainstorming у Києві 10 вересня. «Якщо цей процес оживе – ми готові допомогти», – сказала Нуланд.

Читати далі

У музеї Росії виявлено речі українських військових з Донбасу (фото)

У каталозі “Державного центрального музею сучасної історії Росії” було виявлено захоплені на Донбасі речі військових України. Так одна з речей у каталозі – це обгоріла пряжка українського військового зі спаленої бронемашини у 2014 році. «Пряжка-бляха з символікою українського прапора “Тризуб”. Привезена військовим кореспондентом “Комсомольської Правди” Стешиним Д.А. з відрядження в “ДНР” у 2014 році як військовий трофей з обгорілої машини піхоти», – йдеться в описі. Музей “сучасної історії Росії” розташований в центрі Москви. Заявлено, що місія музею – «популяризація історичної спадщини сучасної Росії, формування патріотичної громадянської позиції, виховання гордості та відповідальності за сьогодення і майбутнє Росії у молодого покоління».

Читати далі

Анігіляція України

Про шаманські танці навколо руської спадщини я написав для “Zaxid.net” ще в далекому 2010-му… Нічого нового тут нема.
“Переписування історії відбуватиметься не лише в суто підручниковому контексті, а й матиме амбіції сформувати, як любили нещодавно казати, новий міф України. І цей новий міф просто неможливий без різноманітних спроб анігіляції й нейтралізації власне українського проекту з його мазепами, петлюрами й бандерами… Однак, йдеться тут не так про створення інтеґрального мультикультурного світу в країні, де кожен народжений у ній геній – українець без огляду на етнічне походження, як про бажання витіснити українське, що асоціювалось із сучасною і недавньою історією, на марґінес”.

Читати далі

Газпром оголосив про завершення будівництва Nord Stream 2

Про це повідомляється 10 вересня 2021 р. в ТГ-каналі Газпрому. “На ранковій оперативній нараді в ПАТ “Газпром” голова правління Олексій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 МСК будівництво газопроводу “Північний потік – 2″ повністю завершено”, – йдеться в повідомленні.

Читати далі

Делегація США обговорить у Берліні наслідки для України від Nord Stream 2

Делегація США у понеділок, 13 вересня, прибуде до Берліна для проведення з німецькою стороною перемовин щодо мінімізації негативних наслідків для України від добудови газопроводу «Північний потік-2». США працюватимуть з Німеччиною над забезпеченням суворої сертифікації газопроводу Nord Stream 2 і застосуванням до нього норм Третього енергопакета ЄС. Про це заявив старший радник з енергобезпеки Держдепу США Амос Хохштайн. Він зазначив, що, на його думку, після добудови газопроводу «Північний потік-2» Росія намагатиметься робити все можливе, щоб завдати Україні ще більшої шкоди на додаток до того, що вона вже зробила, тобто спроби анексії Криму і вторгнення на схід.

Читати далі

Як українські військові льотчики евакуйовували людей з Кабула (фото, відео)

Україна за кілька тижнів серпня 2021 року в безпрецедентно складних умовах організувала шість евакуаційних рейсів із Афганістану, якими перевезено понад 650 людей. Два рейси здійснили екіпажі Повітряних сил ЗСУ на літаках Іл-76МД. Про особливості та труднощі проведення операції з евакуації, яка здійснювалася в умовах агресії з боку терористичного руху «Талібан», розповіли українські військові пілоти. Також вони поділилися тим, з якими проблемами зіткнулися під час заходу на високогірний аеропорт у Кабулі.

Читати далі

Разумков направив законопроєкт про олігархів до Венеційської комісії

2 вересня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у листі попросила голову парламенту Дмитра Разумкова направити законопроєкт №5599 до Венеційської комісії через те, що він може суперечити нормам Конституції України. Окрім цього, до спікера українського парламенту звернулися чотири опозиційні депутатські фракції з аналогічною пропозицією. Положення документа, зокрема, передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Крім цього, у документі йдеться про створення Реєстру олігархів.

Читати далі

Швейцарія передала Мінреінтеграції 200 тисяч експрес-тестів на COVID-19 (фото)

Тести будуть доправлені до Херсонської області задля забезпечення потреби пунктів тестування, розміщених на КПВВ з тимчасово окупованою РФ територією АР Крим та м. Севастополь. Найближчим часом експрес-тести від Швейцарської Конфедерації будуть також доставлені й в Донецьку область. 25 серпня 2021 року в рамках офіційного візиту до України швейцарська делегація відвідала Луганську область та передала 1,5 млн експрес-тестів для мешканців районів поблизу лінії дотику.

Читати далі

Бреше і не розуміє

Безугла збрехала. І не просто збрехала. Безугла вкотре продемонструвала інтелектуальний рівень депутатів “Слуги народу”. Оголосивши брехню, Безугла навіть не доклепала, наскільки її підставили. Бо коли з’ясується, що Порошенко операцію по затриманню “вагнерівців” таки санкціонував, для Безуглої як для політика це буде смертельний вирок. З гарантією. Раджу депутату Безуглій негайно відновлювати навички професії санітарки. Бо так, вона лікар. Але після таких заяв, не знаю, хто ризикне лікуватися у такого лікаря. 

Читати далі

Армии всегда нужно платить вовремя! (видео, документы)

И вот с одной стороны, у нас есть премьер-министр Украины, который вчера заявил об отсутствии задолженностей в армии. Вот прямо так и сказал – денег заложено в бюджете достаточно, задолженностей нет и быть не может. А вот с другой стороны, у нас есть официальное письмо, в котором объясняются причины задолженностей по выплатам и даже указана сумма – Министерству обороны Украины на денежное содержание не хватает 5.7 миллиарда гривен. Что с этим всем делать? А все очень просто – на следующих выборах послушать совета и “думать”.

Читати далі

11.09.2014. За Порошенка було краще

О том, как Верховная Рада в лице зелёного «монобольшинства» простила Фирташу и прочим его коллегам многомиллиардные долги за полученный газ, не вспоминает только ленивый. Наверное, семь лет назад парламент за подобные фокусы вынесли бы на вилах, а сейчас, кажется, всем глубоко наплевать. Действующие-злодействующие руководители страны тоже заметили, что никто не спешит к ним под окна с «Молотовыми», и продолжили в том же духе. Следующим актом газового беспредела стал рейдерский захват кресла главы НАК «Нафтогаз Украины». Под каким соусом нам на этот раз подадут газовую капитуляцию перед РФ – ремейк знаменитых московских переговоров Юлии Владимировны 2008-го года?

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 11.09.2021

Ясно одно. Уринотерапия достигла уже такого объема в минуту, что подбирать спикеров нет времени. Равно как и писать им какие-то похожие на осмысленные тексты. Скоро к нам выйдет кто-то и скажет: «Всё так, братюня. Ки-ки-ки… Ки-ки-ки…»

Читати далі