Петро Порошенко представив 5 кроків для захисту українців від економічної кризи (фото, відео)

 

Порошенко презентував зміни до бюджету

«Європейська Солідарність» пропонує за рахунок коштів МВФ, отриманих Україною в рамках глобальної ініціативи Фонду, виплатити пенсіонерам 13-ту пенсію, погасити борги військовим, збільшити обсяг субсидій і поповнити ковідний фонд для підтримки лікарів та хворих. Про це повідомив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко під час презентації законопроекту.

Документ №6006 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2021 рік» зареєстрований у парламенті 8 вересня.

«Наші міжнародні партнери прийняли дуже важливе рішення, коли більше 600 млрд дол. були розподілені між країнами світу для того, щоб пом’якшити наслідки коронавірусної кризи – у першу чергу для людей. Наша політична сила запропонувала своє бачення, ми пропонуємо п’ять напрямків розподілу коштів», – зазначає Петро Порошенко.

Порошенко нагадав, що Уряд Зеленського порушив закон і вже двічі не проіндексував пенсії. «Для того, щоб погасити борг перед пенсіонерами, наша пропозиція – виплата в листопаді 13-ї пенсії у розмірі мінімальної кожному, хто отримує пенсію, меншу середньої по країні. Ми розраховуємо, що це буде трохи більше 10 мільйонів отримувачів пенсій. Ми передбачили на це 23 мільярди 300 мільйонів гривень і вимагаємо, щоб ця ініціатива була поставлена на голосування в залі», – говорить Порошенко.

«Друга позиція. Грошове забезпечення для військовослужбовців не підвищувалося з 2019 року. Тобто всі 2,5 роки каденції Зеленського для військових виплати залишилися замороженими. Якщо раніше в зоні ООС воїн отримував 160% середньої зарплати, то сьогодні трохи більше 80%. Треба не просто відосики знімати про армію, а реальними кроками реалізувати наші пропозиції із джерелами, які ми чітко вказуємо», – наголошує п’ятий Президент. На цю статтю пропонується виділити 10 млрд грн.

«Третя позиція – ефективні заходи для мінімізації нової хвилі пандемії COVID-19. Влада обіцяла 300% підвищення заробітної плати тим, хто працює з ковідними хворими. Уже майже всі вимушені працювати з ковідними хворими. Отже, заробітна платня медикам, фінансування вакцинації, закупівля ліків, які з’явилися у світі для лікування хвороби, забезпечення ліжок, обладнаних киснем. І зробити все можливе для того, щоб зупинити той лічильник смертей, який щодня забирає життя майже 100 українців», – констатує Порошенко. За підрахунками «ЄС», на медицину потрібно виділити 8,5 млрд грн.

«Ми маємо без будь-якої паперової тяганини, без будь-якої бюрократії, так як ми це зробили в 2015-2016 роках, забезпечити ефективний доступ до системи державних субсидій для найменш захищених верств населення», – наголошує п’ятий Президент. За словами Порошенка, 12 мільярдів, які після критики «ЄС» збирається додати на субсидії Уряд Зеленського, не вистачить при рекордних цінах на газ. На субсидії Порошенко пропонує запланувати 20 млрд грн.

«Ми вимагаємо, щоб зараз були внесені зміни до державного бюджету на поточний рік для забезпечення субсидіями. Бо при таких цінах на газ право на субсидії будуть мати 60-70% українських громадян», – констатує Петро Порошенко.

«І п’яте – це захист нашої програми децентралізації. Захист громад України. Бо ключовий зміст – це передача прав, повноважень і фінансового ресурсу громадам в рамках децентралізації. У найважчих умовах, під час війни ми зробили все можливе, щоб проблеми громади вирішувалися громадою. На жаль, зелена влада намагається перекласти питання збільшення тарифів на місцеву владу, не даючи для цього жодного ресурсу. Це сьогодні вимагає компенсації видатків на підвищення тарифів, і їх не можна перекладати ні на міських голів, ні на місцеві ради, ні на громади», – наполягає Порошенко.

«Ми вимагаємо, щоб найближчим часом ця наша ініціатива була розглянута», – резюмував лідер «Євросолідарності».

Джерело

 

Антибізнесовий, антипідприємницький і антинародний – Южаніна про законопроект  №5600

Влада має стимулювати економічне зростання, забезпечити наповнення бюджету і контролювати інфляцію. Натомість вона продукує законопроекти, які по суті є антибізнесовими і антинародними – про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна.

«Коли у важкі 2014-2015 роки ми думали про те, як стимулювати економіку розвиватися, щоб наздогнати, надолужити ті втрати, які ми мали через анексію Криму і окупацію Сходу країни, зниження ставки ЄСВ із 40 відсотків до 22, зниження кількості податків з 22 до 11 – то був крок для стимулювання економіки. Якщо країна хоче, щоб економіка розвивалася, треба продовжувати адекватну податкову політику, чого на сьогодні не відбувається», – констатує Южаніна.

«Чого варті прийняті раніше закони, які є абсолютно антибізнесовими? Чого вартує той закон 5600, який сьогодні розглядається в профільному комітеті? Він не тільки вже став антинародним, він став антипідприємницьким, тому що він доповнюється нормами, які скасовують певні підходи до спрощеної системи оподаткування. Підбираються до знищення можливості працювати середньому класу в Україні взагалі», – обурилася Ніна Южаніна.

«Перше, що ми ставимо перед нинішньою владою, – прийняття законопроекту 6006. Ініціативи від влади немає. Куди збираються потратити ці кошти і чи збираються вони взагалі потратити? Тому ми допомагаємо людям, які найменш фінансово захищені», – пояснює Южаніна.

«І друге – ми хочемо бачити адекватний проект бюджету на 2022 рік. Він не має бути антинародним, антибізнесовим. Він має бути наповнений стимулами і бажанням людей залишатися працювати в Україні», – наголошує депутатка.

«Тому аналізуємо бюджет на 2022 рік, готуємо свої пропозиції – і це наше друге завдання, яке ми ставимо перед собою», – резюмує Южаніна.

Джерело

 

Олександр Турчинов: підвищення грошового забезпечення військовослужбовців – питання національної безпеки

Негайне підвищення грошового забезпечення наших військовослужбовців та соціальних стандартів проходження служби є питанням національної безпеки країни. Про це сказав на брифінгу Секретар РНБО (2014—2019), керівник Центрального штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов.

За його словами, щодня провокації російських терористичних угруповань на сході країни залишаються без адекватної відповіді з української сторони, «щодня ми маємо загиблих, і поранених українських військових».

«На фоні швидкого загострення ситуації, продовжується дуже небезпечна тенденція – звільнення наших професійних військовослужбовців. Це стосується як офіцерів, так і солдат-контрактників», – сказав екссекретар РНБО України, додавши, що одна з причин цього – пустопорожня балаканина замість реальних кроків влади на підтримку наших військових та підвищення соціальних стандартів проходження військової служби.

Турчинов наголосив, що з 2019 року нашим військовослужбовцям в умовах потужної інфляційної хвилі не збільшили грошового забезпечення. «Незважаючи на брехливі заяви прем’єр-міністра Шмигаля, зростає заборгованість з окремих виплат військовослужбовцям, в тому числі тим, які знаходяться на першій лінії нашої оборони», – сказав він, підкресливши, що в законопроєкті, який розробила та внесла до парламенту «Європейська Солідарність», «є чіткі пропозиції щодо фінансування цього важливого для безпеки нашої країни напрямку вже в поточному році».

«В запропонованому законопроєкті чітко визначені фінансові ресурси, необхідні для реалізації цих пропозицій. Основний з цих ресурсів – отримані Україною 2,7 млрд доларів від МВФ, які хочуть розмити в корупційних проектах влади», – резюмував Турчинов.

Джерело

 

Бюджет на 2022 поданий з порушенням чинного законодавства – Турчинов

Бюджет на наступний рік поданий з грубим порушенням чинного законодавства. Відповідно до Закону «Про національну безпеку України» та Закону «Про Раду національної безпеки і оборони України», внесенню бюджету повинно передувати затвердження на засіданні РНБО видатків на оборону і безпеки країни, що є важливою складовою бюджетної політики. Про це на брифінгу сказав ексголова Верховної Ради України, керівник Центрального штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов.

За його словами, спочатку РНБО повинна затвердити основні статті оборонного бюджету, відповідно до визначеної стратегії захисту України. «Тільки після цього Кабмін може приймати головний фінансовий документ країни на наступний рік та подати його до Верховної Ради», – пояснив екссекретар РНБО.

«Цього зроблено не було і Кабінет міністрів, і чинний президент, який є Головою РНБО порушили чіткі вимоги законодавства», – наголосив Турчинов додавши, що президент використовує РНБО для піару, а не для визначених Конституцією та законодавством стратегічних завдань безпеки і оборони країни.

Джерело

Автор