Робоча поїздка команди Петра Порошенка до Харкова (фото, відео)

«Я сприймаю Харків як місто, яке зруйнувало плани Путіна на побудову Новоросії. На мій погляд, головний внесок в цю перемогу зробили харків‘яни, які не прийняли путінський сценарій Новоросії. Чому це вдалося? Бо Харків — це Україна. Харків був і залишається форпостом українства на Сході», – Петро Порошенко. Під час робочого візиту до Харкова команда Порошенка взяла участь у Форумі «Від фундаменту державності до України майбутнього», де підтримали рішення міської й обласної харківської партійної організації висунути Олександра Скорика кандидатом на вибори мера міста Харкова, зустрілися з волонтерами у Літературному музеї.

Читати далі

Про маскувальні сітки, безпеку фронту та експертів (фото)

Навіщо ми у ГО Справа Громад майже щосуботи плетемо маскувальні сітки? Навіщо сьогодні разом з нами плетуть сітки в осередках «Справи Громад» в Черкасах, Запоріжжі, Коломиї, Херсоні, Львові та Ужгороді? Маскувальна сітка – це життя. Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. Сітка потрібна скрізь. Сітка потрібна весь час. Ось тому і плетуть сітки не зупиняючись тисячі людей. Досі. Тому що війна не закінчилася. Тому що фронт просить сітки. І фронт отримує сітки. Фронт радіє і цінує це. Ті, хто нас розуміє, плетуть сітки або допомагають їх плести іншим. І кожен, хто надішле хоча б 100 гривень, буде розуміти, що це не 100 гривень, а 5 квадратних метрів справжньої маскувальної сітки, яка буде берегти життя тих, кому і так досить ризику.

Читати далі

04.09.2015. За Порошенка було краще

4 сентября 2015 Пётр Порошенко подписал закон о проведении первых выборов в объединённых территориальных громадах. Тем самым он де-факто запустил реформу децентрализации. Местное самоуправление расцвело пышным цветом, от инфраструктурных проектов зарябило в глазах, а к осени 2015-го появились и первые Объединённые территориальные громады. Когда в 2019-м власть поменялась, стало ясно, что реформа децентрализации под угрозой. Возможность наложить лапу не только на национальный бюджет, но и на казну местных громад будоражила сердце и приятно пощипывала язык дорвавшегося до кормушки жулья.

Читати далі

Окупанти перетворять захоплену субмарину «Запоріжжя» у музей

Про те, що підводний човен ВМС України «Запоріжжя» (U01) проекту 641, який Росія захопила 21 березня 2014 року в ході окупації Кримського півострову, стане музеєм, повідомляють російські ЗМІ. Загалом у 2014-у році Росія захопила 51 військовий корабель та допоміжних суден ВМС ЗС України. Частина з них була повернута Україні впродовж перших двох місяців, згодом цей процес було зупинено. У 2014 році під час блокування російськими військами ВМС України екіпажу підводного човна 8 разів пропонували перейти на бік Росії. Зі 101 людини 29 членів екіпажу залишилися вірні українській присязі.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 27 серпня – 2 вересня 2021 р.

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 27 серпня – 2 вересня 2021 р. 👎ЗРАДА ❌Судно Sea Bird,

Читати далі