За проектом Держбюджету на 2022 рік, бідні заплатять за багатих

Проект Держбюджету-2022 розроблений на неіснуючій податковій базі. А саме, уряд розраховує на 34 млрд. грн., які мають надійти від антипідприємницького і антинародного законопроекту №5600. Це законопроект, який може спричинити стрибок цін на нерухомість, а також б’є по власниках земельних паїв, які обробляють паї самостійно. Ще одне відверто антисоціальне положення проекту Держбюджету-2022 – видатки на пільги та субсидії для оплати житлово-комунальних послуг. Зима 2021-2022 і зима 2022-2023 років будуть важкими, тарифи на опалення і гарячу воду можуть стрибнути на 40-70%, і у цей час у проекті Держбюджету на субсидії закладається всього 38,4 млрд. грн. Це удвічі менше, ніж при Порошенку.

Читати далі

Польща припиняє контракт з “Газпромом” і відмовляється від російського газу

Польща повністю відмовиться від російського газу з 2023 року, коли запрацює трубопровід Baltic Pipe. Після запуску газопроводу Польща збирається наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%. Baltic Pipe з’єднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею. Очікувана потужність газопроводу складе 10 мільярдів кубометрів на рік. Також польська компанія Gaz-System будує міжмережеві з’єднання в сусідні країни, що дозволить імпортувати необхідний для економіки обсяг газу з інших джерел, уникаючи російських.

Читати далі

«Ми не клуб для обраних» – президент Польщі виступив за приєднання України до ЄС

Президент Республіки Польща Анджей Дуда виступив за розширення Європейського Союзу. Він заявив, що  Україна, Молдова та інші держави, які модернізуються і прагнуть стати членом ЄС, повинні отримати таку можливість. Про це польський лідер сказав у середу, 15 вересня, на зустрічі групи “Аррайолос”, неформальному саміті президентів парламентських і напівпрезидентських держав-членів Європейського Союзу.

Читати далі

TikTok-«звєздє» хайпу мало

Громадянка України, TikTok-блогер і шанувальниця росії Таїсія Маламан (Di.rubens) подала позов проти полковника Анатолія Штефана (Штірліца). Свого часу ролик за участі Таїсії “Яка твоя улюблена країна?”, де вона обирає росію в більшості випадків, набрав три мільйони переглядів. В тому числі між Україною і росією молода зірка соціальної мережі вибрала росію. Прямо в локації меморіалу Героїв Небесної Сотні. З яскравими емоціями і сміхом. Анатолій Штефан зі зрозумілих причин відреагував на дане відео критикою і пропозицією купити квиток в її “улюблену країну”. Таїсія Маламан після непереконливих спроб виправдання перейшла в атаку.

Читати далі

Проект бюджету на 2022 р. підкреслив нікчемність Зеленського як Верховного Головнокомандувача

Кидається в очі зневажливе ставлення до оборони держави. На забезпечення діяльності ЗСУ видатки передбачено збільшити лише з 89,4 до 97,4 млрд грн, тобто менш як на 9%. А це, у першу чергу, виплати та утримання українських воїнів та забезпечення їх підготовки та боєздатності. За рівня інфляції, який у липні-серпні становив понад 10%, це призведе до реального зниження фінансування української армії, навіть порівняно із поточним 2021 роком. При тому що й зараз вона недофінансована, а усе більше військових змушені звільнятися.

Читати далі

Курорт в голове

«АТО – курорт для мальчиков»… © Да, фраза была сказано Арестовичем давно. Да, после этого он чего только не нагородил. Да, потом снова нагородил, чтобы перегородить раннее нагороженное. И еще много разных ДА… Можете быть уверены, что и через неделю Леша-Люся чего-нибудь сморозит эдакое. Главное, правильно расставлять паузы в предложениях и говорить спокойно-вкрадчивым тоном, чтобы к тебе прислушивались. Важно быть в медийном тренде. Я не знаю, в каком АТО был Арестович, и где он там увидел курорт? Вернее, что именно надоумило его на такие «светлые мысли»?

Читати далі

Ми сподіваємося тільки на людей

На ось цього героя усіх мемів «пересічного» виборця, який рано чи пізно побачить, що Зе його надурив. Що це була грандіозна афера, на яку повелося пів країни. Що люди почнуть більш відповідально ставитися до свого вибору. Бо ми не можемо повторити те, що витворяли Вова і Коломойський. Ми не можемо зняти сюжет, як Зеленський убив свого брата. Не можемо брехати і кривлятися в очі. У нас навіть з роялем нема кого випустити.

Читати далі

Збільшення зарплат медикам – чергова провалена обіцянка Президента Зеленського

Влада може скільки завгодно говорити про зростання зарплат, але, як виявилося, це призводить лише до зростання заборгованості перед медичними працівниками до більш, ніж 300 млн грн. Чергові гучні заяви Президента Зеленського і його прем’єр-міністра Шмигаля знов залишаться лише гучними заявами. В період пандемії коронавірусної інфекції низький рівень оплати праці, заборгованість по зарплаті перед медичними працівниками – ніщо інше як кримінальний злочин влади «слуг народу», за який вони мають понести відповідальність.

Читати далі

Аби прокукурікати, а там хоч і не розвидняйся

Вчора пізно ввечері зайшов на сайт президента, і дуже-дуже захотілось матюкатися капслоком; але мама нервує, коли я так роблю, тому спеціально відклав до ранку, щоб охолонути 🙂 . Можливо, ви вже здогадалися: це про “Залізний купол”. Що, значить, поправка конгресмена Франкліна – це “перші результати” візиту Зеленського до Штатів? Ну, я просто мовчу про те, що писати в одному рядку “результати” і “Україна МОЖЕ отримати” – це, канішно, шедевр. Тим паче, шось експерти, яких я читав, дуже сумніваються, що “Залізний купол” нам потрібен взагалі.

Читати далі

Аферист світового масштабу

Зеленський вже виріс з афериста національного масштабу до світового рівня. Остап Бендер, який так і не перейшов румунський кордон, плакав би. Виявляється, Плану Трансформації України не лише в Мінфіні немає, але й в Офісі Президента його ніхто в очі не бачив. Байден, якому Зеленський розповідав про цей План і необхідні 277 млрд дол на нього, мабуть в розпачі: кому віддати вантажівки з готівкою? Не веб-інвест-няні ж… 

Читати далі

Місія України при ОБСЄ підтвердила, що офіс головнокомандувача Зеленського бреше про бойові втрати на Донбасі

Місія України при ОБСЄ 15 вересня заявила, що з початку вересня російські окупаційні сили здійснили 85 збройних провокацій на сході України, внаслідок чого загинули 4 українських військовослужбовців, ще 36 зазнали поранень. Якщо виходити з щоденного зведення штабу ООС, то у вересні 2021 року поранено лише 18 військових, 6 травмованих. Це означає, що щодня українцям брешуть про реальну кількість бойових втрат. У цей час усміхнений глава держави «перерізає стрічечку» на відкритті «урбан-парку» з «класними розважальними сучасними “магнітами”», або він же, не менш усміхнений, озвучує мрію Януковича про «Україну – господарку Олімпіади»… І жодного слова про загиблих і загострення ситуації.

Читати далі

16.09.2014. За Порошенка було краще

16 сентября 2014 года было тёплым, светлым и историческим. В этот день Украина и Евросоюз одновременно ратифицировали соглашение об ассоциации. Пятый президент сумел убедить еврочиновников и евродепутатов, что даже ограбленная и обескровленная войной Украина – ценный партнёр для Евроунии. И вот с 16 сентября 2014-го Евроассоциация начала действовать. А потом на этом пути Украине попался под ноги камешек… Точнее, не попался, а украинцы сами добровольно об него споткнулись, в 2019-м, тремя четвертями голосов на выборах. С тех пор наша страна не сделала ни единого существенного шага к Европе. Зато сделала не один и не два шага в обратном направлении.

Читати далі

Команда Зеленського веде «торгівлю на крові» з РФ

Виходячи з риторики Зеленського, зовнішня торгівля між Україною і Росією мала б згортатися. Але виходячи з даних Держстату, бачимо абсолютно іншу – загрозливу – тенденцію. Виявилось, політика Зеленського, насправді, працює на відновлення економічних зв’язків з агресором. За січень-липень 2021 року експорт товарів у Росію зріс на 17,8%, імпорт із Росії зріс на 12,3% порівняно з аналогічним періодом 2020 року. Аналогічна картина росту зовнішньої торгівлі товарами і з сателітною Росії Білоруссю. Український експорт у Білорусь зріс на 9,8%, імпорт із Білорусі – на 62%.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Іран відновив комерційні авіарейси до Афганістану. Глава Міністерства оборони Франції Ф. Парлі закликала Малі не укладати угоди щодо співпраці з російською приватною військовою компанією «Вагнер». Її колега, міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, заявила, що ФРН перегляне своє ставлення до перебування її військових у Малі, якщо влада цієї країни почне співпрацювати з вагнерівцями.

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 16.09.2021

Газ в Европе пробил историческую отметку стоимости в $950 за тыс кубов. И это еще не предел. Это спланированная РФией акция по созданию дефицита перед зимним периодом, газовый шантаж – любимый и действенный козырь страны-автозаправки

Читати далі