Популізм і безвідповідальність влади поставили Україну на межу енергетичної кризи

Ми маємо прямий наслідок підміни професійних дій влади популістськими шоу та відосиками від Зеленського. Його «накази» знизити ціну на газ без підкріплення професійними діями з боку влади призвели до того, що як і в часи Януковича держава тепер змушена буде шукати мільярди доларів для дотування Нафтогазу на тлі зниження цільових субсидій для вразливих категорій населення.

Читати далі

Лицо демократии в Украине

“Это были выстрелы в демократию и в будущее Украины”, — сообщает нам Андрей Ермак. Ну, в принципе, мы догадывались, что будущее Украины выглядит так себе… хреновасто выглядит, если быть точным. И, в принципе, догадывались, что лицо демократии в Украине довольно неприглядное. Но всё же давайте освежим в памяти.

Читати далі

Главное и по пунктам о выборах в Германии

Закончилась 16-летняя эпоха правления Ангелы Меркель. Для сравнения – в соседней Франции за этот период сменилось четыре президента. Многие говорят, что её партия проиграла потому, что фрау последовательно убирала из своих сподвижников харизматичных политиков и ставила на ключевые посты «серых мышек». Вероятно, канцлер делала это, чтобы избежать конкуренции, однако все свелось к тому, что партия потеряла доверие у избирателей. Итак, что мы имеем на выходе…

Читати далі

Бізнес вважає реформи в Україні безсистемними і некомплексними

Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації (ЄБА) Анна Дерев’янко зазначила, що “у держполітики немає комплексності. Немає цілісного бачення і чіткості в законодавстві”. Крім того, за її словами, “Європейські практики імплементують в українське законодавство на свій розсуд: щось включають частково, щось повністю і навіть більше. При цьому зауваження бізнесу не враховуються. Не хотілося б думати про некомпетентність кадрів, але якість законодавчих ініціатив від цього явно страждає”.

Читати далі

26 вересня від підриву на Донеччині загинув воїн 54 омбр Віктор Молостов

Під час виконання бойового завдання в зоні проведення ООС загинув старший солдат, командир бойової машини 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Молостов Віктор Михайлович. Віктору Молостову було 49 років. Він мешканець села Новоолександрівка Красноградського району Харківщини. Був призваний до ЗСУ за мобілізацією у 2015 році. У полеглого воїна залишилися дружина та двоє дітей. Глибоко співчуваємо рідним та близьким загиблого. Вічна, світла пам’ять герою!

Читати далі

28.09.2018. За Порошенка було краще

В этот день Украина стала чуть-чуть ближе к цивилизованной Европе – в свой первый рейс отправился поезд с романтическим названием «Поезд Четырёх Столиц». Экспресс, отправлявшийся из Киева, проезжал Ригу, Вильнюс, ну и, некуда правды девать, Минск. Границы открылись, и украинцы получили возможность путешествовать поездом в Вильнюс или Ригу, словно в Ужгород или Харьков. В наши дни «Поезд четырёх столиц» пока остаётся лишь романтическим воспоминаниям о тех временах, когда Украина шла в Европейский союз, а не в зелёный таёжный тупик.

Читати далі

Фінляндія залишається об’єктом зацікавлення Росії та Китаю – SUPO

Фінляндія піддається постійним спробам кібершпигунства, що фінансуються іншими державами, і зниження рівня такої активності не очікується навіть у довгостроковій перспективі. Це один із висновків Огляду національної безпеки, опублікованого фінською Службою безпеки та розвідки (SUPO). Крім кібершпигунства, Фінляндія також є об’єктом традиційних операцій розвідки. Вважається, що масштабні розвідувальні операції та операції з впливу у Фінляндії триватимуть і далі.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 28.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Військові, які захопили владу в Гвінеї, оголосили введення в дію хартії перехідного періоду, за якою вони не зможуть брати участь у національних та місцевих виборах у країні. Гуманітарна організація з США «Mercuryone» готова профінансувати проєкт з транспортування, розміщення та навчання афганських біженців у Чорногорії вартістю 35 мільйонів доларів. Перебування мігрантів буде обмежено за часом (максимум 90 днів) у місці, визначеному урядом.

Читати далі