Через безвідповідальні експерименти влади з енергетикою Україна переходить на імпортне вугілля

Якщо раніше імпортувався лише антрацит, якого не видобувають на підконтрольній території, то тепер усе активніше нарощується імпорт вугілля газових марок, видобуток якого на українських копальнях скорочується. Натомість дефіцит покривається дорогим імпортом. Попри безпідставну критику формули «Роттердам+» та забезпечувала збільшення видобутку на українських копальнях, і потреби в імпорті вугілля, яке може видобуватися в Україні, не було. Не кажучи про те, що на 1 млрд дол лише минулого року закуплено вугілля в Росії.

Читати далі

Новий ролик з циклу «Війна і міф» розвінчує міф про «Золотий вересень» 1939 року (відео)

1 вересня розпочалась Друга світова війна,  до цієї дати Український інститут національної пам’яті презентує новий відеоролик «Золотий вересень», створений у межах відеопроєкту «Війна і міф». У ролику розвінчується міф про те, що приєднання території Західної України сприймалось населенням як визволення «з-під панського гніту». Головною метою відеопроєкту «Війна і міф» є деконструкція радянських міфів та перешкоджання використання історії Другої світової війни в політичних та пропагандистських цілях, зокрема країною-агресором. 

Читати далі

Скільки чєловєко-чиновників Банкової пригадало про 400 років битви під Хотином?

Одне тіло і його посіпаки з кишеньковою Люсьою розказували, що “Русь-Україна”… що тисячолітня державність… А як варто було б відзначити день? Хотин. Фортеця. Офіційні делегації України, Литви, Польщі, Молдови, Румунії, Туреччини, представники кримських татар – гарматний салют в честь звитяги і мужності лицарів того часу, які захищали прапори та інтереси своїх країн… Та по різному можна було б, якби в голові клепка була. Але ніт.

Читати далі

Еволюція демократії

Демократія не зобов’язана перетворювати громадян на розумних і освічених. Якщо хтось хоче бути дурнем, той має право ним лишитися. Проблема в тому, що неосвічені дурні претендують на соціальні ролі освічених розумників. Оскільки сучасна демократія – це влада більшості, яка обирає будь-кого аби популярного, то розумним і освіченим не гарантується нічого. Це має наслідки. На жаль, потерпають усі – і дурні, і розумні, і освічені, і неуки.

Читати далі

03.09.2015. За Порошенка було краще

3 сентября 2015 года Нацбанк Украины попрощался с жёсткими валютными ограничениями. Вырос лимит на выдачу средств с депозитов, максимальный объём покупки валюты, определённые послабления испытали экспортёры. Граждане, как водится, не понимали, по какому краю пропасти их провели за руку. Между тем, западные эксперты были поражены успехами украинского Нацбанка. НБУ впоследствии признали самым прозрачным центробанком в мире, его руководители Валерия Гонтарева и Яков Смолий не раз были признаны одними из лучших банкиров Европы. Впрочем, «широкие народные массы» в 2019-м решили всё по-своему…

Читати далі

Нацполіція має зареєструвати провадження про напад на Порошенка за статтею «злочин проти державного діяча»

Печерський райсуд столиці зобов‘язав райуправління Нацполіції зареєструвати кримінальне провадження щодо скоєння нападу проти п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка за статтею 346 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча». «Рухаємося далі, доки покровителі у владі не почнуть «здавати» своїх «зелених тітушок», а суд не розставить всі крапки у вигляді справедливих вироків для замовників і організаторів цього злочину», – пише у Facebook Віктор Кононенко, який 28 серпня разом із адвокатами Порошенка подав до Печерського суду скаргу на бездіяльність поліції.

Читати далі

Офіс Президента і сам Зеленський пробують уникнути відповідальності за ситуацію з COVID-19 в Україні

В середині березня ще 2020 року Зеленський створив Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19. Пройшло вже майже півтора роки з моменту початку роботи цієї ради, однак результати її роботи наразі невідомі. Відсутність протоколів з конкретними прізвищами та рішеннями фактично унеможливлює демократичний контроль над результатами діяльності такої ради при президентові України. За відсутності активної роботи Координаційної ради, ситуація з поширення захворювань на COVID-19 фактично кинута напризволяще з усіма негативними наслідками. Зеленський у всіх складних для країни ситуаціях продовжує «практику страусу», який ховається від проблем.

Читати далі

Правда про Національну академію наук, яку мало хто хоче знати

Сідайте колом, будемо читати геніальні думки нового експерта з науки в Україні. Денис Казанський написав короткий пост про академіка-археолога Толочка, який працює в Національній академії наук України (далі НАН) і має відверто українофобську позицію. Денис є відомим блогером, який робить неоціненну справу на ниві боротьби з російською пропагандою. Пан Казанський підняв прізвище Толочка абсолютно слушно. І робити це треба частіше. А от далі “Остапа понесло”. Пан Казанський, який, в принципі, повинен мати хист в протидії маніпуляціям, брехні і загалом епосі постправди, нагуглив три посилання і почав робити узагальнюючі квазіекспертні висновки про НАН загалом. Про її фінансування. І результати дільності.

Читати далі

MH17: Слідчі просять військових РФ надати інформацію (фото, відео)

Слідчі попросили військових Росії та жителів міста Курськ надати будь-які фото- і відеоматеріали, що стосуються катастрофи MH17. За даними міжнародної слідчої групи, саме з Курська відправили ЗРК “Бук”, за допомогою якого у 2014 році було збито пасажирський літак. Слідчі просять мешканців Курська зв’язатися з ними по e-mail, WhatsApp або Signal, якщо у росіян є будь-яка інформація, що має відношення до катастрофи з Боїнгом MH17.

Читати далі

Візит Зеленського у США – демонстрація на зовнішній арені українцям хибного вибору в 2019 році

1 вересня Україна змогла дуже рельєфно побачити в Овальному кабінеті результат президентських виборів 2019 року. Історія умовного способу не знає, але розмова Байдена з Зеленським дуже контрастувала з тим, як ставився Байден до попереднього Президента України. Ще кілька років тому, оцінюючи роботу Порошенка, Байден мав зовсім іншу думку щодо України.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 03.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Другий день поспіль тривають бої між рухом «Талібан» і місцевими силами опору Панджшера. Центробанк Афганістану звернувся до США з проханням відкрити руху «Талібан» доступ до афганського держрезерву на суму $ 9,4 млрд, який зберігається в США і був заморожений на рахунках американських банків. Зі свого боку прес-секретар президента США Д. Псакі завила, що Вашингтон зараз не розглядає можливості пом’якшення санкцій щодо влади талібів.

Читати далі