27.09.2018. За Порошенка було краще

В этот день США официально передали Украине два патрульных катера класса Island. Нас поддерживали экономически и дипломатически. На перевооружение украинской армии американцы потратили более 2,5 миллиардов долларов. Весь мир (за исключением совсем уж глухих уголков или явных российских сателлитов) помогал Украине. Кто голосами в ООН. Кто санкциями против страны-агрессора. А кто и катерами с «джавелинами». Нынешняя власть делает всё, чтобы пустить международные достижения предшественников по ветру. В последнее время Украина вообще столкнулась с угрозой европейских санкций.

Читати далі

Не тільки гроші…

Я впевнений, що питанням фінансової грамотності ми повинні навчати дітей принаймні вже зі старших класів школи. Але, як казав мені один журналіст, коли я намалював пару схем, як у людей нібито за «Кредитом під 0%» витягують десятки, і навіть сотні % річних: «Таку інформацію на нашому каналі показувати не можна, бо всі ці компанії, про які ти кажеш, дають на нашому каналі рекламу, а це великі гроші!».

Читати далі

Кармические итоги выборов-2019

Про антиолигархический закон уже всего столько сказали и написали, что мне и добавить-то нечего особо. Я потому подведу просто очередные кармические итоги выборов 2019… Интересно, чем это закончится. Но есть и плюс. Зате у нього очі добрі. 

Читати далі

Брехня як стратегія розвитку країни

У цієї команди є один великий плюс – вона дуже креативна. І щоб ви не згадували про попередні обіцянки, вони весь час вкидають в інформаційний простір все нову й нову, вибачте, фуйню. Про перейменування країни, про АТО як курорт для хлопчиків, про перехід на латиницю тощо. Ці люди будуть дивувати нас новими й новими прожектами, креативними знахідками та карколомними пропозиціями. Одне залишиться незмінним – ніякого відношення до розвитку України цей словесний креатив не має. Вимкніть телевізор та увімкніть розум – все інше похідне.

Читати далі

Суд наклав арешт ще на 12 літаків та чотири кораблі РФ, які працюють в окупованому Криму

З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства. В рамках зазначеного провадження за клопотанням прокуратури АРК загалом накладено арешти на 236 повітряних суден та 55 морських суден, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Читати далі

Венедіктова: Вибухи на складах боєприпасів у Калинівці – версія про диверсію підтвердилася

Причиною пожежі й вибухів боєприпасів на 48-му арсеналі в Калинівці Вінницької області у 2017 році стала диверсія, це підтверджується доказами і висновками експертиз. Про це в понеділок, 27 вересня, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова. Вона додала, що також продовжується розслідування причин пожеж і вибухів боєприпасів упродовж 2015-2018 років на інших військових складах зберігання боєприпасів, зокрема, на складі ракетно-артилерійського озброєння сектору «А» у місті Сватове, 65-му арсеналі у Балаклії і 6-му арсеналі в Ічні.

Читати далі

СБУ: Конструкторське бюро в Дніпрі співпрацювало з окупантами в Криму (фото)

Група осіб організувала конструкторське бюро у Дніпрі, яке тісно співпрацювало з окупаційною владою Криму, а саме здійснювало модернізацію об’єктів енергетичної інфраструктури – теплоелектроцентралей на півострові. Щоб приховати злочинну діяльність, вони створили декілька компаній в РФ, від імені яких брали участь в тендерах та укладали угоди на виконання робіт. Наразі трьох керівників конструкторського бюро затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читати далі

Суд послабив запобіжний захід для Андрія Антоненка

Суд послабив запобіжний захід для одного з обвинувачених у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, призначивши йому нічний домашній арешт. Відповідне рішення Шевченківський райсуд Києва ухвалив у понеділок, 27 вересня. “Суд частково задовольнив клопотання прокурора, який просив продовжити Андрію Антоненку цілодобовий домашній арешт. Тепер Андрій має бути вдома тільки з 23:00 до 06:00. Це ще не повна перемога, але гарна новина!”, – повідомила спільнота Free Riff. Досі Антоненко перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Читати далі

Зеленский и институты

Только институты и процедуры дают долгосрочный эффект. Сменятся чиновники и политики, забудутся их фамилии, а институты и процедуры будут работать. Или нет. Только работоспособные институты могут быть «мягким» предохранителем от попыток узурпации власти. Только независимые и качественно работающие институты обеспечивают адекватный бизнес-климат и позволяют реализовывать долгосрочные проекты в экономике. И именно то, что делает с институтами политик или политическая сила, и должно быть одним из ключевых критериев его оценки. Коллективный Зеленский же по этой дисциплине заслужил твердый «неуд». Причем, на мой взгляд, уже без права пересдачи.

Читати далі

Про Порошенка та державні проекти

Нещодавно пролунала претензія, мовляв, Петру Порошенку як лідеру проукраїнської опозиції треба займатися виключно фундаментальними проектами всеукраїнського масштабу, а не розмінюватися на дрібноту на кшталт допомоги фронту чи роботи ГО, які на вихідних сітки плетуть. Я, боронь Боже, нічим не дорікаю авторам претензій і тим більше не вважаю їх ворогами. Навпаки, вони підняли чудову тему для дискусії. Свою думку я висловлюю прямо зараз. З прикладами.

Читати далі

Олігархічні телеканали та Суспільне хором показали піар-фільм Офісу президента

23 вересня Зеленський і слуги у ВР героїчно побороли олігархів. Ток-шоу на олігархічних каналах в цей день ледь не захлинулися від радощів. Наступного дня на всіх олігархічних телеканалах одночасно вийшов піар-фільм про героїчну Банкову, яка створила чудовий-чудовий-чудовий День Незалежності. Цікаво, якщо з’явиться, нарешті, фільм про вагнерівців, олігархічні телеканали також дружно і одночасно поставлять його в ефір? Але вся ця мишина метушня навколо так званого деолігархічного закону і непідробна радість олігархічних телеканалів тільки підкреслюють, який це дешевий розводняк тих, хто в 19-му вже повірив в простого вчителя Голобородька.

Читати далі

Реальна ситуація в країні на «екваторі» президентства Зеленського

Огляд «звершень» зеленої команди посередині каденції президента Зеленського: фактичний провал «судової реформи» Зеленського; велика корупція: будівництво-«крадівництво»; тотальна збитковість держпідприємств і саботаж реформи корпоративного управління; непотизм, «квартальство» і люди часів Януковича; саботаж і згортання реформ у сфері безпеки та оборони; неіснуюче «перемир’я»; системний витік секретної інформації на рівні оточення глави держави; неефективна економічна політика і соціальні провали. Далі буде…

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 27.09.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Члени Сирійської вільної армії погодилися з умовами капітуляції відповідно до угоди про локальне примирення і розпочали здавання зброї сирійській владі у населених пунктах Сахем-ель-Джулай, Мзейраа й Джілін. Російські військові літаки завдали кількох ударів по підтримуваним Туреччиною повстанцях у північній сільській місцевості провінції Алеппо.

Читати далі