01.10.2015. За Порошенка було краще

В этот день Министерство информационной политики официально открыло Мультимедийную Платформу Иновещания. Даже патриоты поругивали «МинСтець» за пассивность и якобы бездеятельность. Но, на самом деле, упрёки эти были по большей части незаслуженны. Потому что мало кто сделал больше для популяризации Украины за рубежом. А знаете, во что превратила Иновещание нынешняя так называемая власть, пришедшая в 2019-м? Правильно – в ущербный телеканал «Дом», который мало того, что переключился на внутреннюю аудиторию, так ещё и вещает исключительно на русском, наплевав на законы и правила.

Читати далі

Корупція не зникає

Аудитор ЄС Юхан Партс заявив, що в Європейському Союзі немає країни, яка могла б позмагатися по масштабам корупції з Україною. Тобто він визнав, що всі проекти боротьби з корупцією в Україні, які втілювали за порадами західних партнерів, зазнали краху. Користі від НАБУ, САП, ВАКС, НАЗК, ДБР, БЕБ – нуль. А відтак питання. Якщо Захід не знає, як українцям побороти корупцію, може, нам не допомагати треба, а не заважати? Може, наприклад, Заходу перестати фінансувати дармоїдів на кшталт Шабуніна і подібних, вся діяльність яких зводиться до боротьби з тою українською владою, яка справді намагається проводити реформи, що ми спостерігали за Порошенка?

Читати далі

Урзуф, дым, грохот и чарующий свист уходящей гранаты…

Пять лет назад в одном линейном батальоне морской пехоты я, мощно попив теплого нескафе, вышел на край посадки покурить. Недалеко от меня, на поле, старшина ровнял руки расчёту СПГ. Стрелять расчет умел, попадать пока что не очень. Я вздохнул, спрятал бычок в карман, посмотрел в теплое небо и неторопливо побрел в сторону СПГ. Может то, что я знаю про эту нехитрую и любимую зброю, как-то поможет пацанам, не зря ж я с этим лаунчером в обнимку столько времени провел. Военные сначала хмыкали втроем, потом слушали впятером, потом переспрашивали вдесятером, потом собралась толпа человек в тридцать…

Читати далі

Проблеми з наповненням бюджету стрімко наростають

Розуміння того, що проблеми у подальшому лише наростатимуть, вочевидь, і стало справжньою причиною відмови влади від обіцяного підвищення соціальних стандартів у бюджеті на наступний рік. Зокрема, як свідчать оперативні дані Держказначейства, за день за завершення місяця, станом на 29 вересня, місячний план податкових надходжень до державного бюджету був виконаний лише на 90,4%.Наразі недоотримано понад 3,7 млрд грн, а самі місячні надходження є найнижчими від січня цього року. Надходження до місцевих бюджетів взагалі склали лише 87,8% від плану.

Читати далі

Космічні Нью-Васюки найвеличнішого інфантила

Відомство Уруського, виконуючи забаганку Зеленського і розробляючи якісь космічні фантасмагорії, так і не змогло надати економічного обґрунтування та пояснення, чим займатися, кого обслуговувати та як приносити гроші буде отой наш нафантазований супутник. Тому й програми не змогли написати. Бо в ній могли б зафіксувати лише такі фрази: “Виконуємо бажання “найвеличнішого”, штампуємо купу дорогого мотлоху, запускаємо цей мотлох у космос, де він передає сигнал на рівні першого совєтського супутника та регулярно появляється на смартфоні Зеленського, коли пролітає над Україною, щоб він міг про це розказати в своїх відосіках чи похвалитися при зустрічі з кимось з-за кордону”.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 24 – 30 вересня 2021 р.

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 24 – 30 вересня 2021 р. 👎ЗРАДА ❌Міністерство закордонних справ України

Читати далі

Разумков уже переміг Зеленського

Разумков сам підняв ставки в цій грі. І зробив це цілком усвідомлено. Просто спитайте, кого пересічний виборець ЄС/БЮТ/ОПЗЖ/Смешка/Ляшка обере в теоретичній дуелі Зеленський/Разумков, і стане очевидним, який електоральний прорив здійснив Разумков за останні дні, зумівши об’єднати навколо себе прихильників абсолютно протилежних політичних таборів. При цьому ще й будучи правим, як по суті, так і юридично. Тобто не криками і популізмом він це робить, а відстоюванням своєї позиції.

Читати далі

Меморандум влади і Нафтогазу з місцевим самоврядуванням не знизить тарифи

Провладні ресурси активно поширюють звістку про те, що між Кабінетом Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України та асоціаціями місцевого самоврядування підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепла та гарячої води у прийдешньому опалювальному сезоні. Але проект Держбюджету-2022 не передбачає жодної підтримки органів місцевого самоврядування у питанні проходження опалювального сезону 2021/2022 років. Звідки будуть забрані ці гроші?

Читати далі

За чий рахунок банкет, Вова?

Зеленський повідомив про перемогу над тарифами: «Тарифи не зростатимуть попри будь-які ринкові коливання». Все, видихаємо, можна розходитися. Якщо ви прямо заявляєте, що ринкова ціна на газ складає 30 тисяч, а населення платитиме сім, то хто компенсує цих «два проценти» різниці? Ми ж пройшли цей шлях у своїх капцях іще при Януковичі, коли саме через тарифні дотації країна була доведена до банкрутства. Не кричіть про «перемогу» там, де ми маємо як мінімум проблему, а як максимум – катастрофу. Ну не можна поводитися і говорити з народом так, ніби перед тобою рибки гуппі без мізків. Чи можна… я вже заплуталася.

Читати далі

Життя триває навіть на війні… (відео)

Вчергове наткнулась на пост «ви там фестиваль проводите, падлюки, а в країні війна». Особисто мені відповідь на всі ці питання високої (і не дуже) моральності дала одна історія. Боснія, 1993 рік. Страшна і кровопролитна війна. Гуманітарна катастрофа. В цьому пеклі проходить день за днем їхнє життя… І в цей же час в одному з підвалів проходить конкурс краси «Міс обложене Сараєво-93». В них все було значно гірше, ніж у нас. Але в ці страшні роки облоги їхнє життя тривало. І вони жили. І це було точно краще і правильніше, аніж провести той вечір в страху.

Читати далі

Медовий місяць – фсьо! (відео)

На російському каналі ТНТ показали серіал, де серед героїв переселенці з так званої “ДНР”. У російських серіалах ніщо не виникає просто так. Те, що переселенців показують ще з нотками жалю, але особами невдячними та злодійкуватими, чітко говорить про дві речі. По-перше, переселенці з ДНР самих росіян вже порядно дістали. По-друге, Росія явно дає зрозуміти, що нянькатися з так званими ДНР і ЛНР далі вона не збирається. Серіал показаний на ТНТ – перша ластівка. Будуть інші. Розповідайте про це. Знайомим. Аби ті, хто ще вірить в Росію, робили висновки.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 01.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Армія Ірану розпочала широкомасштабні військові навчання неподалік від північно-західного кордону з Азербайджаном. За інформацією Міжнародної організації з міграції, ще майже 67 тисяч жителів Ємену покинули свої будинки з початку поточного року через тривалі військові дії в цій країні.

Читати далі

Побудка з ранковою Дафою. 01.10.2021

На Гаваях трапилося виверження одного з найактивніших вулканів світу, колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили на один рік позбавлення волі за порушення закону при фінансуванні своєї передвиборчої кампанії в 2012 році, в столиці Словенії – повені, а у германському портову містечку Кіль – торнадо, в Фінляндії починають вакцинувати проти ковіду норок. Як бачите, скрізь у світі неспокійно, і тільки всеохопна турбота отця нашого, Вавасіка найвеличнішого, оберігає нас від потрясінь.

Читати далі

Новости из США. 29-30 сентября 2021 года

Конгресс принял законопроект о временном бюджете до 3 декабря. Сразу после принятия законопроекта Палатой Представителей его подписал Джо Байден. Таким образом удалось избежать шатдауна – остановки работы федерального правительства.

Читати далі