Шосте запитання до шостого президента

Рівно рік тому, під час голосування на місцевих виборах, Зеленський і слуги провели аферу «5 питань від Президента». Рік тому керівництво СН публічно заявило, що опитування (друк листочків, бокси і т.д., а це мільйони гривень в масштабах країни) профінансувала партія. Ми спрямували запити в НАЗК і отримали відповідь від шановного Агентства. В звіті СН за жовтень 2020 ані рядка про фінансування опитування! Шосте запитання до шостого президента залишається нерозкритим: хто платив за цей банкет?

Читати далі

Блеф чи реальність?

Фронтмен п’ятничного шоу «РНБО у кожну хату» Данілов виповз із вражаючою «новизною» пропозицією: «Якщо ви хочете мою особисту думку, я можу сказати. Я за жорстку президентську республіку. Чому? Тому що тоді є відповідальна людина, яка розуміє, на що вона йде, навіщо і так далі». Ми зараз починаємо чути чи про другий президентський термін, чи про чиюсь хворобливу гігантоманію (мільярди дерев, мільярди досягнень, Нью-Васюки й таке інше), чи про “президентську республіку”. Головне – “жорстку”. З таким маленьким непорозумінням, але з таким великим его, Україна ризикує перетворитися на територію, де прибутковими є лише ломбарди, організація поховань та так званий соціальний ліфт, коли нікчеми потрапляють у царський (пардон, президентський) палац за якісь гроші. Та й цар (пардон, “жорсткий” президент) може виявитися не той, хто світить обличчям, а той, хто ним керує. Такий собі сірий кардинал. А воно нам треба?

Читати далі

Зрив європейської інтеграції України в енергетичній сфері

Відповідно до Третього енергопакету України, наша держава зобов’язалася здійснити синхронізацію енергосистеми України з європейською енергетичною мережею ENTSO-E. Це передбачає повне відокремлення її від енергосистем Росії та Білорусі, виведення її у автономну роботу вже у 2023 р. та приєднання до енергосистеми Європи. Відновлення імпорту електроенергії з Росії означатиме зрив планів синхронізації енергосистем України та Європи ENTSO-E, а отже – зрив європейської інтеграції в енергетичному вимірі.

Читати далі

Кампанія проти вакцинації – це зброя, направлена проти України

Путін все одно нападе. Вовин виборець ніколи не проголосує за наших. Кампанія проти вакцинації вестиметься незалежно від того, будемо ми говорити чи мовчати. Не смійте ставити мене в один ряд із антивакцинаторами, не смійте писати про нас, як про дві сторони однієї медалі чи як про рівних опонентів. Між нами немає дискусії, між нами немає паритету. Є ми, хто стоїть в обороні та захищає свою країну. І є вони, вільні чи невільні знаряддя ворожої пропаганди, це у кращому випадку. І усвідомлена зброя, диверсанти, вовки у овечій шкурі, які прагнуть убити якомога більше українців, у гіршому.

Читати далі

О реалиях в Госбюджете-2022. Медицина

Вы меня спрашивали за медицину, что ей перепало в бюджете на следующий год? Вопрос очень животрепещущий в условиях сегодняшнего медицинского коллапса всей системы. Поискала информацию, и вот такой не очень утешительный анализ бюджета получился. В целом проект бюджета на медицину приемлемый, с плюсом. Но это если бы у нас была нормальная функционирующая система, а в наших условиях вспоминается цитата: что мертво, то умереть не может. Не болейте, громадяне. И нервы берегите. Свои и чужие. От них большинство недомоганий.

Читати далі

Порошенко: Фінансову допомогу від ЄС – малозабезпеченим, малому і середньому бізнесу

Петро Порошенко подякував партнерам з Європейського Союзу за виділення Україні 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги. Він закликав владу спрямувати ці кошти на підтримку тих, хто найбільше постраждав внаслідок кризи – людям із вразливих категорій, а також малому та середньому бізнесу, а не на сумнівні популістичні проекти.

Читати далі

День Захисників людських душ на війні

Роль військового капелана на фронті важко переоцінити. Вони – духовні воїни, які своєю порадою, любов’ю та Словом Божим допомагають захисникам зцілити рани їхніх душ. Їх місія відповідальна – своїм пастирським словом підтримувати дух українських бійців на передовій. Вітаємо з Днем військового капелана! Дякуємо вам за добру службу Українському війську. Нехай Господь вас благословляє та оберігає, як ви оберігаєте наших кращих синів і дочок!

Читати далі

Зеленський досі фінансує російську армію, яка веде війну проти України

Порошенко у 2014-2019 роках пожертвував на благодійність близько 1,2 млрд гривень, із них більш як 550 мільйонів гривень — на потреби армії. Порошенко за власні кошти відновлював систему ППО Києва, озброював Десантно-штурмові війська і ССО. За час війни у 2014-2019 роках чистий капітал Порошенка знизився майже на 40%. Підприємства Порошенка сплачували мільярди в бюджет, які також ішли на оборону. У цей час підприємства Зеленського майже зовсім не платили в бюджет. На 15,5 мільйонів доларів (як мінімум) сім’я Зеленського поповнила свої активи за час війни України з Росією. На війні безпосередньо заробляв і заробляє Зеленський.

Читати далі

25.10.2017. За Порошенка було краще

В этот день оккупационные власти РФ под давлением президента Украины и Турции и всего международного сообщества освободили двух важных политзаключённых – лидеров Меджлиса крымскотатарского народа Ильми Умерова и Ахтема Чийгоза. Всего за время президентства Порошенко из плена освободили более трёх тысяч украинцев, взятых кремлёвским режимом в заложники. Дважды согнанный оккупантами со своей земли коренной народ, возглавляемый уважаемыми правозащитниками, – мощный «будильник» для Запада, не позволяющий закрыть глаза на кражу Крыма. Такие союзники – настоящий клад для любой власти… Кроме той, которая возглавила Украину в 2019-м. Зеленский, дорвавшись до Банковой, не простил кырымлы дружбу и сотрудничество с Петром Порошенко.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 25.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Міністр оборони Таджикистану Ш. Мірзо заявив, що через відсутність легітимного та інклюзивного уряду в Афганістані, функціонуючих механізмів державної влади, систематичне порушення прав людини країна опинилася на межі гуманітарної катастрофи, і це призводить до подальшого перетворення її на розсадник міжнародного тероризму, серйозну загрозу безпеці і стабільності в регіоні.

Читати далі