Судно розмагнічування «Балта» прибуло до Одеси після аварії (фото, відео)

Судно розмагнічування «Балта» (U811) прибуло до Одеси після аварії, яка сталась при швартуванні на острові Зміїний. У Морській пошуково-рятувальній службі розповіли подробиці аварії та порятунку корабля. З 80 людей, які перебували на борту “Балти”, катерами евакуювали 39, решта продовжила відкачувати воду та боротися за живучість корабля. Що саме стало причиною аварії у морській пошуково-рятувальній службі сказати не можуть. Нині корабель перебуває на базі ВМС у Практичній гавані міста Одеса. З командою все добре.

Читати далі

Народні депутати від ЄвроСолідарності таки зустрілися з Генпрокуроркою (брифінг, відео)

«Вагнергейт», відмивання грошей, виведених з ПриватБанку через офшори Зеленського та фальсифікацію законів, ухвалених керівництвом монобільшості, вимагають розслідувати народні депутати з фракції «Європейська Солідарність». Закупівля у країни-агресора вугілля, електроенергії та бітуму для так званого «Великого будівництва» – це і є фінансування тероризму, яке мають розслідувати правоохоронні органи. Про це під час зустрічі з Генеральною прокуроркою заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність». 

Читати далі

Мінус Роттердам+

Прямо напередодні Дня захисників і захисниць України Вищий антикорупційний суд остаточно і безповоротно закрив тему “Роттердам+”. ВАКС відмовив підприємствам Коломойського відновити кримінальну справу, закриту в травні цього року. Суд фактично визначив, що Андрій Герус, Денис Бігус, Дмитро Гнап, Віталій Шабунін та інші “борці з “Роттердам+” – чорнороті брехуни й балаболи, які поширювали брехню і дурили голови довірливим українцям. Ані держава Україна, ані споживачі від формули “Роттердам+” не постраждали. Єдиними постраждалими були заводи Коломойського. Тепер всім очевидно, хто стояв за шаленою інформ-кампанією проти “Роттердам+”?

Читати далі

15.10.2014. За Порошенка було краще

15 октября 2014 года закон Украины «Об очищении власти» был официально опубликован, и с этого дня люстрация в Украине официально началась. Общественные активисты приветствовали это решение, юристы и правозащитники критиковали, но необходимость основательно «перетряхнуть» старые чиновничьи кадры и удалить наиболее одиозных персонажей не отрицал никто. Очищение власти (даже в своих скромных масштабах) было возможно только при таком лидере как Порошенко. Пришедший ему на смену Зеленский тут же свернул реформу. Обломавшись с «люстрацией» всех неугодных, зе-власть просто забила на реформу и принялась назначать на важные должности вполне себе людей Януковича. А чтобы формально обойти закон – просто обозвала их «не госслужащими».

Читати далі