ЗеКоманда планомірно знищує місцеве самоврядування в Україні. На черзі – Київ

Комітет ВРУ схвалив редакцію проекту Закону “Про місто Київ – столицю України” до другого читання. Тобто остаточно підготовлено документ, яким ЗеКоманда буде «топити» Київське міське самоврядування. На виборах 2020 року всім стало зрозуміло, що “слугам” перемогти на виборах у Києві неможливо. Тому єдиний спосіб – посилити адміністративний тиск і адміністративну виконавчу вертикаль в Києві. Зеленський у своїх спробах наступу на місцеве самоврядування забуває лише одне: до нього вже були ті, хто, не маючи політичної підтримки в Києві, намагались замінити самоврядування адміністративним тиском. Їх імена Янукович і Азаров, і закінчили вони погано.

Читати далі

Бізнес будуть пресувати

Кількість перевірок на наступний рік зросте більше ніж у ШІСТЬ разів! Два роки підряд уряди нашої країни мали діри в бюджеті, які вони затикали за допомогою різноманітних махінацій. А цього року їм доведеться витягувати останні запаси, аби не довести країну до тарифних бунтів. А значить, у пошуку коштів уряд вдасться до старого доброго: «Відкривайте амбари, а то прийдемо й заберемо даром!» Простіше кажучи, уряд влаштує бізнесу розкуркулення. У вигляді штрафів кожна компанія буде змушена «скинутися». Крім «правильних», звісно, тих, з ким влада перебуває в особливих стосунках. А всі решта…

Читати далі

Це не помилки або некомпетентність – це план

Ковід – провал. Війна – провал. Оборона, армія – провал. Газ, тарифи – провал. Реформи, економіка – провал. Далі все буде тільки веселіше, Володимир Олександрович на цьому не зупиниться і піде танцювати далі вже до справжнього свого сумного кінця. Тому що Володимир Олександрович і його весела шобла не з тих, хто зупиняється. Не те щоб дуже добре – знову втрачено дорогоцінний час. Але мабуть так було треба. Щоб сцяною метлою – і назавжди. 

Читати далі

Очередная «победа» Спутника V: тотальный провал экспортных поставок

Россия пыталась из своей вакцины сделать икону десятилетия и поначалу, благодаря затрачиваемым ресурсам на рекламу, подкуп правительств целых стран, и агрессивной дискредитирующей западные вакцины кампании по всему миру, она поначалу этой цели достигала. Но как говорится, цыплят по осени считают. Так и есть. Россия сорвала планы по вакцинации населения практически во всех странах, в которые должна была поставлять Спутник V.

Читати далі

Вже другий поспіль уряд Зеленського шукає, на кого б ще перекинути соціальні зобов’язання держави

Уряд вніс до Верховної Ради законопроект, яким передбачається збільшити термін оплати тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця до 7 днів. Такі ініціативи одночасно битимуть як по роботодавцях, так і по працівниках. В умовах пандемії відповідальним рішенням з боку уряду було б збільшити підтримку таких видатків за рахунок бюджету. Тим більше що саме на подолання наслідків пандемії Україна лише від МВФ отримала мільярди доларів. Проте у Зеленського та його уряду інші пріоритети – «розпиляти» гроші, а зумовлені пандемією проблеми перекласти на український бізнес та громадян.

Читати далі

Цю б мегапропаганду та в мирних цілях

Путін на валдайській тусовці вчора всплакнулЬ, шо раз до Києва приїхав глава Пентагону, то Україну можуть взяти в НАТО, “і це реально створює загрозу для Російської Федерації”. “Завтра під Харковом ракети з’являться, що нам з цим тоді робити? Не ми ж туди ліземо зі своїми ракетами, нам під ніс їх засовують”, – каже. Цей же брєд не просто брєд, а чергова накрутка російського гарматного м’яса на повномасштабну війну з Україною. Яка може й не статися, але чим більше таких виступів, тим вища ймовірність, бо ж не можна розтягувати пружину нескінченно, да? А відтак американські, та й будь-які, “ракети під Харковом” – у найширшому сенсі – стають усе нагальнішою потребою.

Читати далі

Щоб було менше помилок

Якщо ви шукаєте слово, яке є причиною більшості проблем України за останні роки, то це буде не слово «Зеленський». І не слово «олігархи». І навіть не «Росія». Це буде слово «освіта». Те, що зараз сотні людей помирають, повіривши у абсолютну дичину і не вакцинувавшись, – це про освіту. Те, що більшість електорату обрала Зеленського, – це про освіту. Те, що українці у більшості не бачили загрози з боку Росії аж до анексії Криму, – це про освіту. Те, ще в Україні криза у державному управлінні, – це про освіту. Майже все у світі – про освіту.

Читати далі

Україна в ОБСЄ спростувала Зеленського

21 жовтня постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ заявив, що ділянки розведення поблизу Золотого та Петрівського «перетворюються на гарячі точки». За ілюзії в голові гаранта Україна розплачується не лише міжнародним авторитетом та втраченими можливостями для повернення своїх територій, але й людськими життями.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 22.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Президент РФ В. Путін припустив можливість виключення руху «Талібан» зі списку терористичних організацій. Президент Туреччини Р. Т. Ердоган заявив, що за певних обставин Туреччина може продовжити відповідати на дії сирійського режиму, зокрема застосовуючи важке озброєння.

Читати далі

22.10.2014. За Порошенка було краще

В этот день Госкино запретило на территории Украины ряд российских фильмов и сериалов. Запрету подлежали лишь те картины, которые пиарили российских силовиков. Либо те, в которых участвовали антиукраински настроенные актёры или те, кто ездили выступать в оккупированный Крым или ОРДЛО. Зато за пять лет украинский кино- и телерынок, как та природа во время локдауна, очистился настолько, что оказалось, у Украины может быть (и есть) собственный кинематограф. К сожалению, в 2019-м… Впрочем, сами знаете, что будет дальше. Первой ласточкой (больше похожей на стервятника) стало «героическое» возвращение на экраны пресловутого сериала «Сваты».

Читати далі

Новости из США. 20-21 октября 2021 года

В четверг Палата Представителей приняла резолюцию, предлагающую федеральной прокуратуре привлечь к уголовной ответственности за неуважение к Конгрессу многолетнего соратника и советника Трампа, руководителя его предвыборной кампании в августе-ноябре 2016 года Стива Бэннона

Читати далі