Впереди ждала гражданка

Пять лет назад мы вышли из ворот ППД 72-й бригады в Белой Церкви. Мы все были растеряны. Это было жутко неудобно – вдруг оказаться “вне”. Больше не быть частью огромной, неповоротливой, дурной, опасной и любимой машины под названием “ЗСУ”. Ветер-вдоль-бульвара срывал искры с сигарет. Где-то за спиной по плацу в направлении КП тянулись, очумело вертя головами, сотни дембелей. За спиной осталось пятнадцать месяцев, терриконы, рассветы, закаты, дым и лучшие люди на земле. Через пять лет мы все это вспомним. Потом. Со временем. А сейчас ни у кого из нас язык не поворачивался поздравить друг друга с дембелем.

Читати далі

Щось у путіна пішло не так

У Росії вперше за 8 років рекордно впав рівень підтримки Путіна: 42% опитаних жителів Ватної Федерації не хочуть, щоб Плешивий опинився на посаді президента країни ще раз після 2024 року. Але не тіштесь… По-перше, у цього карлика є перевірені методи підняття рейтингу – від чергової псевдопатріотичної війни до політичних вбивств та терактів. По-друге, ніякої гарантії, що той, хто прийде за ним, не буде ще більш кривавим та непередбачуваним покидьком.

Читати далі

«Італійський страйк» на українських рейках

В Україні вже добу триває акція залізничників “Робота за інструкцією”. Що це таке? Це класичний “італійський страйк”. Залізничники виходять на роботу. Вони готові виконувати свої обов’язки. Але виконувати вони їх готові ВИКЛЮЧНО відповідно до посадових інструкцій і вимог техніки безпеки. Якщо ні, то до побачення. Результат страйку – вже повідомляють про затримку кількох поїздів. Машиністи тупо не приймають локомотиви до роботи, а складають акти з переліком всіх несправностей і недоліків. Наразі до страйку приєдналися депо: Львів-Захід, Київ-Пасажирський, Козятин, Дарниця, Кременчук, Харків-Сортувальний, Куп’янськ, Лозова.

Читати далі

У Чорному морі зазнає лиха судно ВМС України «Балта»

В Чорному морі в районі о. Зміїний зазнає лиха судно розмагнічування ВМС України U-811 “Балта”. Надзвичайна ситуація на борту судна виникла близько 14 годин тому. Судно втратило хід і має затопленими щонайменше два відсіки. Головним завданням “Балти” є проведення спеціальних заходів з метою зменшення власних магнітних полів бойових кораблів та суден забезпечення наших ВМС. У ВМС України це єдине судно такого призначення. Метеоумови в районі значно ускладнюють проведення рятувальних дій. Екіпажу “Балти” бажаємо витримки і славетної стійкості українських моряків. Рятувальникам – скорішого успішного виконання завдання. Всім, хто чекає на березі, – віри і надії! 

Читати далі

13.10.2017. За Порошенка було краще

В 2014-м оказалось, что культура – часть геополитики, и за кобзонами и пореченковыми неизбежно приходят «моторолы» и «бабаи». Украина была вынуждена защищаться. В этот день вступил в силу Закон о языковых квотах на телевидении. Согласно этому документу, 75% эфира общенациональных телеканалов и 60% местных должны вестись на государственном, то бишь на украинском языке. Закон о квотах дал весьма закономерный толчок в развитии украинской культуры и искусства… А в 2019-м страна, как перезревшая груша, упала в руки команде аферистов и шоуменов. Этим «вованам, родства не помнящим», языковые нормы были, как опасная бритва «Зингер» у горла…

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 13.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Лідери G20 погодилися з необхідністю забезпечити успішну боротьбу з тероризмом і не дозволити, щоб Афганістан становив загрозу світу. Визначено, що питання боротьби з тероризмом превалюватиме у переговорах з талібами. Водночас на зустрічі G20 президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила про пакет підтримки на суму близько 1 мільярда євро для афганського народу і сусідніх країн.

Читати далі

«Зніміть з мене кожух»: у Львові створили мурал, де Шевченка зобразили у стилі The Beatles

У Львові, на вулиці Шкільній, художник Андрій Буняк створив мурал, який повторює сюжет обкладинки альбому “Abbey Road” британського поп-гурту The Beatles. Однак замість музикантів “дорогу переходять” чотири Тараси Шевченки. Стінопис з’явився у межах спільного проєкту Андрія Буняка та Львівобленерго. Мурал нагадує, що український національний герой більш відомий, ніж “бітли”, і, найперше, він був веселою людиною. На думку автора, слід почати викидати прорадянські образи та віяння.

Читати далі

У Києві 14 жовтня відбудеться відкриття Пам’ятного хреста захисникам України

Пам’ятний хрест має давню історію. Він створений в 2009 році до 100-річчя від дня народження Степана Бандери. Тоді влада не дала дозволу на його встановлення. Хрест зберігався на приватній території, за межами Києва, до сьогодні, коли стало можливим його встановлення. Встановлення пам’ятного хреста відбувалось за підтримки органів місцевої влади. Він стане подарунком місту Києву від патріотичної громадськості. Захід проводиться у Куренівському парку культури і відпочинку, за адресою: проспект Степана Бандери, 5.

Читати далі

НАН України: Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 13-26 жовтня 2021 року (інфографіка)

В останні два тижні захворюваність і далі швидко зростала за всіма ключовими показниками. Кількість нових випадків хвороби зросла вдвічі за 2 тижні та вп’ятеро за місяць. Смертність виросла в 2,3 раза. За більшістю показників поточна хвиля зрівнялася та перевищила торішню осінню хвилю. На цьому тижні очікуються рекордні значення кількості нових захворювань, але цьому, ймовірно, завадять довгі вихідні. Середня кількість нових виявлень в Україні збільшилася до 13175 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 264 смертей на день у середньому за останній тиждень. Захворюваність серед дітей є найвищою за весь час пандемії, а інтенсивність їх госпіталізації наближається до абсолютних максимумів. Найзагрозливішою, з погляду доступності обладнаного ліжкового фонду в лікарнях і показників смертності, є ситуація у Запорізькій, Одеській, Луганській, Чернівецькій, Житомирській та Харківській областях.

Читати далі