Побудка з ранковою Дафою. 01.10.2021

Алла Комарова

На Гаваях трапилося виверження одного з найактивніших вулканів світу, колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили на один рік позбавлення волі за порушення закону при фінансуванні своєї передвиборчої кампанії в 2012 році, в столиці Словенії – повені, а у германському портову містечку Кіль – торнадо, в Фінляндії починають вакцинувати проти ковіду норок.

Як бачите, скрізь у світі неспокійно, і тільки всеохопна турбота отця нашого, Вавасіка найвеличнішого, оберігає нас від потрясінь. Доброго ранку, з вами Дафа, яка посивіла ще у 13 років, тому зараз вже й не так страшно читати новини.

Давід «Випавший Контекст» Арахамія вдруге посунув свій фенотип амурського бичка підскельного до комітету Ради за бамажками. Бамажки їм потрібні, аби зібрати підписи під відкликанням Разумкова з посади Спікера ВР. Головне тут слово «вдруге», бо я так і не змогла знайти пояснення, куди поділися перші екземпляри підписних листів. Давідка ніс-ніс і не доніс? По дорозі трапився туалет без паперу? Переплутав із айкосами і зкурив? Ваше кодло говорящіх бобрів поставили хрестики замість плюсіків? Не всі ще змогли написати без помилок власне прізвище? Що трапилося з першими листами, Давід? Мигні, якщо зрозумів питання. Склади губки бантіком, якщо досі тєряєшся у визначенні різниці між «перший» та «другий».

До речі, сам Разумков, який свого часу був по суті говорящім портретом «Узеленского» (пам’ятаєте оті заяви типу «У Зеленського пообіцяли зарплату вчителям у розмірі 4 тищі мульйонів євро»? Або «У Зеленського знайшли цікаве рішення для зниження тарифів»? я от пам’ятаю). Так от, цей самий Разумков, зібравши за останній час максимум симпатій від прихильників практично усіх партій (ну бо на фоні аналтабу навіть він виявився симпатичнішим!), абсолютно не турбується за оце своє звільнення (а те, що 150 плюсиків зелені зберуть, дарма їх штолє у Трускавець на води повезли оптом). Бо, на відміну від свадєбних фотографів під бобровим соусом, він прийшов у політику всерйоз і надовго, і, вангую, скоро побачимо новий проект партії (чи ребрендинг однієї з тих 365 існуючих), яка за гроші Ахметова (скоріше за все) стане відкушувати великі шматки від електорату зелені. Нам тут головне не ржати занадто голосно у особливо драматичних моментах. Зеленський веде себе як класична самка богомола – від тих, з ким він починав, біля нього залишився хіба що двірник, якого ми не бачили. Можна картинки малювати у стилі «Сталін і дєті», If you Know What I Mean.

Тим часом з Європи нам повідомляють, що можна привітати Зеленського із черговим чемпіонством, цього разу – у рейтингу корупції. Юхан Партс, відповідальний за підготовку звіту Європейської рахункової палати, присвяченого підтримці Європейським Союзом реформ в Україні в боротьбі з корупцією на високому рівні, заявив, що «ситуацію з корупцією в Україні не порівняти з будь-якими країнами ЄС». Прям аж гордощі розпирають – таки змогли перегнати Америку! А мєдальку дадут? А скиньте м’ячік тоді.

А поки служок розважають у Трускавці і заради їхнього шабаш-вагону вигоняють звідти журналістів – ну бо рилом не вийшли, мабуть – ОБСЄ констатувала найбільшу кількість порушень тиші на Донбасі з початку так званого Вавасікового “перемир’я”. І чергова «похоронка» прийшла звідти, де, за запевненням зелених ЗМІ, тихо і спокійно, а війна закінчилася ще сто год тому. Ну, добре, що хоч Головнокомандувач дуже обстоятєльно пояснив, що треба робити із отими пісульками, які до того Вавасік наспускав у військо щодо вогню у відповідь. Там нєпрілічноє слово було, на 3,14 починається.

До ще однієї з перемог Вавасюні можна віднести вже остаточно зганьбльонний Нафтогаз. Лише за 2 роки підприємство, яке приносило десятки мільярдів доходу, перетворилося на якусь гравітаційну аномалію, що тільки й робить, що жере й жере з бюджету гроші. Тепер там цифри ті ж самі, але із позначкою «збитки». Треба нашого Віслючка у якості біозброї політичного характеру ворогам підкинути, серйозно. Ми не настільки багата країна, аби його прогодувать ще 2 роки.

Ну і нарешті в мене для вас цілих три пандочки є. Дві дрібнесенькі, кишенькові такі, а одна жирна, прямо панда-босс.

По-перше, Нацрада оштрафувала телеканал “НАШ” і взагалі хоче через суд забрати в нього ліцензію. Звісно, що оті всі глісти, що там працюють, винирнуть десь у інший клоаці, але приємно буде за їхнім паланням спостерігати.

По-друге, у Коломиї демонтували пам’ятник радянським воїнам і замість нього має з’явитися стилізований герб України, а у майбутньому площа Скорботи, де стояв отой момент окупанту, реконструюється і, як каже мер міста, «стане місцем гідного вшанування Героїв України, які боролися за її волю та незалежність». Давно пора, блін. Але добре, що хоча б після 30 років звільнення від радянського рабства почали щось таки робити із всім цим.

Ну і панда-босс – це новина з Кузні на Рибальському, де вчора спустили на воду восьмий катер типу «Гюрза-М». Так-так, на тому самому заводі, де директор арештований і сидить за ґратами з-за бажання Найвеличнішого Ссикуна, де постійно як не обиски, так арешти, продовжують випускати катери, що оборонятимуть наші води! Попри Вавасіка, попри всі брехливі звинувачення підприємство працює і випускає не що-небудь, а оборонні військові катери. Я особисто ними пишаюсь.

Невсеремось і до завтра!

Автор