Українські моряки у США завершили підготовку на катерах Island

22 жовтня у місті Балтимор, США, в урочистій обстановці проведено випуск 5-го екіпажу патрульних катерів типу Island. Курс допідготовки під керівництвом іноземних інструкторів тривав 6 тижнів і був проведений на верфі Берегової охорони США. Кращих випускників курсу було заохочено цінними подарунками та грамотами. Слід зазначити, що додаткову підготовку екіпажі проходили безпосередньо на тих катерах типу Island, на яких будуть в подальшому нести службу і надходження яких відбудеться найближчим часом.

Читати далі

24.10.2016. За Порошенка було краще

В этот день в Украине снесли последний памятник Ленину. Статуя в Новгороде-Северском, на Черниговщине, пережила своих собратьев, но всё равно отправилась в утиль, где и Вождю, и его идеям самое место. В том, что коммунистическая идеология и её внешние проявления стали в нашей стране незаконными, есть заслуга и Верховной Рады, и президента Петра Порошенко. Потому что без мощной политической воли такие тектонические сдвиги не происходят. Нынче у власти несколько иные ребята, которые озвучили свою идеологию в очень простой сентенции: «Какая разница, как называется улица, если она заасфальтирована?».

Читати далі

«Вугільна справа» проти Порошенка – це продовження політичних переслідувань п’ятого Президента (відео)

Влада Зеленського намагається відволікти увагу суспільства від офшорного скандалу, «вагнергейту» та кризи в енергетиці і медицині. Саме тому силові органи за вказівкою Офісу президента актуалізували так звану «вугільну справу» проти Порошенка за події 2014 року. Все те, що прозвучало на пресбрифінгу Генпрокурора і голови СБУ – це величезний перелік брехні, починаючи з того, на чому це все базувалося. На записах, які оприлюднив Бігус. Голосу п’ятого Президента на цих записах немає. Жодної зачіпки немає, жодного доказу немає, але п‘ятий Президент України Порошенко на першому місці.

Читати далі

Волю не відібрати, забравши свободу

Це стає якоюсь похмурою традицією – ми викуповуємо військових із полону у Зеленського. З полону його фантазій і його брехні, з полону його хотєлок і ілюзій. Два роки тому ми викупили генерала Марченка. А тепер уявіть, що ці два роки він міг провести в клітці. День у день, кожен день, два роки… Якби не ми. Абсолютно така ж історія і з генералом Павловським. Чотири місяці судів, і сума застави знижена з півмільярда до 18 мільйонів. І ми будемо їх збирати, щоб викупити чергового заручника влади. І, безумовно, Петро Порошенко підключиться – адже він був і є справжнім Верховним Головнокомандувачем.

Читати далі

Наш світогляд може стати причиною нашої загибелі

Ми живемо не кожен на своїй планеті. Ми кожен день взаємодіємо з десятками, якщо не сотнями або тисячами людей. Кожна з цих взаємодій несе для кожного з її учасників ризик заразитися. І якщо кожен не захоче мінімізувати ризики для оточуючих, то в цілому програють усі. Вакцинація – це зовсім не питання особистого вибору або особистої безпеки, так само як не питання прав чи свобод. Ти або граєш у команді й підвищуєш шанси всіх навколо побачити, як Маск колонізує Марс, або ти граєш проти всіх, але тоді не слід дивуватися, – коли прилетить по шапці, в цьому не буде нічого особистого, тільки бажання підвищити шанси для себе і близьких.

Читати далі

О реалиях в Госбюджете-2022

Я вам обещала почитать проект бюджета на следующий год и я его почитала. Теперь постараюсь без мата вкратце рассказать, что там к чему, и будем думать, как выживать. В проекте посчитали цифры так, как будто законопроект №5600 уже приняли. То есть тот факт, что нас обдерут, как липку, можно уже просто принять и смириться. На днях ещё на нескольких моментах остановлюсь подробнее. Продолжение следует…

Читати далі

Відверто і просто про наші газові проблеми

Ми серйозно пропонуємо Заходу, щоб ми заробляли 3 млрд дол/рік, а їм пропонували піт, кров, втрати і лещенків? Не треба слухати завивання про «національне багатство» і «унікальна надра»! Зараз Фірташ і Коломойський понад усе! І ще трошки Зеленський. Якщо ми хочемо заробити, то заробляти мають усі! Інакше ми отримаємо грабунок, і з газу перейдемо на дрова. А обіцяних 1 млрд дерев, які можна спиляти, ніхто не посадив і не виростив. А чекати, поки вони виростуть – це як вести розмови про водень! 

Читати далі