Ровно два года назад 72-я бригада выполнила приказ

Как выполняла приказы всегда, просто приказ был очень уж мерзкий: бригаде было приказано оставить Золотое-4. Политическое решение, не принесшее абсолютно никакой выгоды. Нашим было стыдно, но наши пацаны такие, они и через стыд перешагнут, чтобы продолжать воевать. И пока вата хлопала в потные ладошки, ожидая “полного и всеосяжного” прекращения огня, 72-ка утерлась, перегруппировалась и продолжила драться. Слава “Черной бригаде”: она познала и радость, и горечь, и стыд, и дикое, сумасшедшее чувство победы. И это все слишком дорого ей далось, но война цены не сложит, берет по-полной, невзирая на мерзкие приказы. Спасибо вам, ребята. Вы офигенны!

Читати далі

Скільки тисяч людей ще поплатяться життям за цей соціальний маразм (відео)

Історія буває жорстокою, і автор ідіотського ґеґу про “сеньйор-голодомор” тепер сам несе пряму відповідальність за десятки тисяч смертей через свої безвідповідальні дії на посаді. Щоправда, українці – дуже дивний народ, і як після кошмару 1932-1933 знову легко можуть схавати пропаганду. Тоді казали – “так всє ж голодалі, прі чєм тут слуґі народа в Крємлє?”. Тепер їм вдовблюватимуть – “так во всєм же мірє умірают, прі чєм тут Зєлєнскій?”. Тоді було – “зато какую індустрію построілі!”. Тепер буде – “зато какіє дорогі построілі!”. Тому у цієї шобли є всі шанси уникнути відповідальності за пограбований антивірусний фонд, схематози на вакцинах та дерибан медицини, який призвів до дефіциту кисню на другий рік епідемії.

Читати далі

Дякуємо, Пентагоне

На фоні лицемірного «занепокоєння» наших партнерів по Нормандському формату – Франції та Німеччини, застосуванням ЗСУ безпілотників «Байрактар» для захисту наших позицій єдиною адекватною виглядає заява представників США із закликом зняти обмеження щодо продажу летального озброєння Києву. Чим сильніше і зубатіше буде українська Армія, тим менше буде спокус у Путіна лізти на нашу територію. Варто більш жорстко захищати Україну назовні, публічно реагувати на кожне порушення режиму тиші та доносити інформацію про всі порушення Мінських угод з боку РФ світові, вимагаючи реакції європейських столиць.

Читати далі

Це не навчання: Росія знову стягує війська до кордону з Україною, США і ЄС занепокоєні – Washington Post

Рух військ РФ у бік України спостерігається вже протягом кількох останніх тижнів. Поновлення пересування російських військ проводиться на тлі незадоволення Кремля зближенням Києва з НАТО та власними розбіжностями з Альянсом: Росія призупинила свою місію при НАТО в Брюсселі 18 жовтня після того, як альянс вигнав вісім членів російської місії через звинувачення в шпигунстві. Директор програми досліджень Росії в некомерційній аналітичній групі CNA у Вірджинії Майкл Кофман наголосив, що нові переміщення російської армії здійснюються не в цілях військових навчань.

Читати далі

Збройні Сили України посіли 25 місце в рейтингу найсильніших армій світу

Збройні Сили України посіли 25 місце у рейтингу 140 найпотужніших армій світу, піднявшись на дві позиції, порівняно з 2020 роком. Про це повідомляє Global Firepower Index 2021. Індекс Global Firepower — це рейтинг, який складається з 2006 року та охоплює 140 країн світу. Він ґрунтується на базі понад 50 індивідуальних факторів, які формують рейтинг країни.

Читати далі

Кожен політик – тимчасово. Армія – назавжди

Про Старомар’ївку, обстріл Гранітного, «Байрактар» та фейки російської пропаганди. Два останні роки армія була керована. От що в ОП казали, то і «ісполнялось». Гнів був лише у тих, хто йшов в армію воювати. Відчай та деморалізація. Бо все зроблене з 14 року почало здаватися марним. Але ці люди тишком-нишком продовжували воювати. Змінилося керівництво армії. Прийшли не боягузи. Прийшли люди, котрі не відробляли на своїх посадах гроші дніпровського клану, а воювали. І якимось чином змогли в чомусь переконати «миротворців». І ті, в кого опускалися руки через капітулянтство та боягузтво Хомчака, як друге дихання отримали. Армія воювала до Зеленського. Буде воювати після Зеленського. І якщо хтось робить так, що вона воює ще й за часів Зеленського, то цих людей треба підтримувати.

Читати далі

Помер ветеран Сталінградської битви Іван Залужний (фото, відео)

Вранці 31 жовтня на 104-му році життя помер відомий запорізький ветеран Другої світової війни, учасник Сталінградської битви Іван Залужний. Він став прикладом для цілого покоління захисників України і для свого єдиного онука – Івана Гутника-Залужного, який героїчно загинув, захищаючи Україну від російського агресора, врятувавши ціною власного життя бойових товаришів. Іван Анікейович з когорти справжніх Героїв. А вони не вмирають. Вічна пам’ять…

Читати далі

19-21 листопада Петро Порошенко візьме участь у міжнародній безпековій конференції у канадському Галіфаксі

У колі провідних західних політиків та експертів з питань міжнародної безпеки з обох боків Атлантики Петро Порошенко представить бачення розвитку політичних процесів в Україні, прогресу у впровадженні демократичних реформ, наближення до ЄС і НАТО, а також солідарної відсічі російській агресії. У рамках перебування у Галіфаксі планується низка двосторонніх контактів з представниками канадських і американських політичних кіл, а також спілкування із західними ЗМІ.

Читати далі

П’ятихвилинка історії для Зеленського та Єрмака

Був такий римський імператор – Коммод. Не має прямого стосунку до меблів, якщо що. Перед ним царювали «п’ять хороших імператорів» – Нерва, Траян, Адріан, Антонін Пій та Марк Аврелій, а Коммод, відповідно, мав бути шостим. Але не став… Все правління Коммода завершилося для Риму дуже погано (як, власне, і для самого Коммода). І наслідки цього римський народ відчував ще дуже довго. Мораль настільки очевидна, що ліньки навіть її писати.

Читати далі

31.10.2018. За Порошенка було краще

В этот день Президент Порошенко подписал закон №2548-VIII, который журналисты окрестили «Маски-шоу стоп – 2». Этот закон предусматривал ответственность следователя или прокурора за давление на бизнес. Теперь просто так, по беспределу, вломиться в компанию силовики больше не могли. А если вдруг пытались – виновный получал по первое число. Бизнес впервые за много лет вздохнул спокойно. Но надолго ли? Формально законы «Маски-шоу стоп» (всего их было два) никто не отменял. А «Маски-шоу»… возобновились. На следующий год вместо почти 5 тысяч запланированных проверок бизнеса контролирующие органы наметили более 25 тысяч. Когда там уже примут закон «95-й Квартал стоп»? Как бы не стало слишком поздно…

Читати далі

Побудка утренним Орком. 31.10.2021

Сегодня воскресенье, вчера была суббота, завтра будет понедельник (не рекомендую, такое…) — и все эти три дня с вами утренний орк, бодрящий как чашечка горячего ароматного кофе на голые бёдра — хотя давайте будем откровенны, откуда голые бёдра в такую погоду, тем более что отопление пока удалось почувствовать не только лишь всем.

Читати далі