Зради і перемоги тижня. 24 – 30 вересня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 24 – 30 вересня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌Міністерство закордонних справ України ініціювало перенесення засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва. Оскільки Будапешт вирішив підписати договір з російським “Газпромом” про транзит газу в обхід України. Українська сторона має намір оскаржити новий газовий контракт Угорщини та Російської Федерації в обхід території України. Зокрема, через Європейську комісію.

❌Станом на ранок понеділка, 27 вересня, на складах ТЕС знаходилося понад 770 тис. тонн вугілля, що на 8,9% менше, ніж на ранок понеділка, 20 вересня. Як з’ясувалося, ТЕС не змогли збільшити запаси сировини через брак вагонів. Міністерство енергетики звинуватило “Укрзалізницю” в зриві поставок вугілля на ТЕС.

❌Верховний суд поновив ще одного “суддю Майдану”. Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав незаконним звільнення колишнього голови Дарницького районного суду Києва Сергія Пойди. Його звільнили за порушення присяги в 2016 році.

❌Споживчі ціни на товари та послуги для громадян України у 2021 році зростуть приблизно на 10%. Така інфляція є “платою” за “оздоровлення” економіки на тлі значних втрат низки галузей упродовж карантину. Таку заяву зробив Мінекономіки.

❌У НАК “Нафтогаз України” не вистачає грошей на закупівлю газу на зимовий період. Оскільки компанія закінчила минулий рік зі збитками в 19 млрд гривень, попри залишок на рахунках в 57,7 млрд гривень, і відчуває потребу в додаткових коштах. Загальний обсяг надпланових витрат НАК може скласти 123 млрд гривень.

❌Середня зарплата в Україні за місяць впала на 350 гривень. В серпні 2021 року середня зарплатня склала 13 997 гривень. Це на 348 гривень менше в порівнянні з липнем (14 345 гривень).

❌За останній рік тарифи на комуналку зросли приблизно на 30%. В уряді прогнозують зростання тарифів ще на третину.

👍ПЕРЕМОГА

✅Українські десантники взяли участь у спільному десантуванні багатонаціонального підрозділу. Військові провели навчальне десантування з американських літаків. Десантування відбувалося з військово-транспортних літаків ЗС США С-130 “Геркулес”, із застосуванням американських десантних парашутних систем Т-11 з висоти 400 метрів.

✅Генеральна прокуратура визнала: причиною пожежі і вибухів боєприпасів на 48 арсеналі в Калинівці Вінницької області у 2017 році стала установка вибухового пристрою. Це підтверджується здобутими доказами та висновками вже одержаних та долучених до матеріалів провадження судових експертиз, допитів свідків та оглядів. Простіше кажучи склад вибухнув в результаті диверсії.

✅Україна втілює стандарти НАТО і готова до вступу. Однак остаточне рішення має прийняти Альянс.Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

✅Служба безпеки України повідомила про підозру одній із керівниць “Партії Шарія”. Правоохоронці встановили, що вона підробила документи про “купівлю” партії та про обрання її “очільників”.

✅Перша в Україні промислова літій-іонна система накопичення енергії ДТЕК отримала сертифікацію НЕК “Укренерго” для надання допоміжних послуг – резерву підтримки частоти (РПЧ) оператору системи передачі. Програма випробувань підтвердила, що система накопичення енергії ДТЕК здатна виконувати збільшення або зменшення потужності від нуля до повного резерву за 0,4-0,6 секунди, тоді як кодекс системи передачі регламентує такий час на позначці 30 секунд.

✅Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо дев’яти осіб, серед яких екс-нардеп Семен Семенченко. Справу було порушено за низкою статей.

✅Підприємство “Кузня на Рибальському” спустило на воду восьмий броньований артилерійський катер “Гюрза-М”. Начальник управління кораблебудування ВМС України Василь Радчук подякував колективу “Кузні” і наголосив, що українська армія потребує нових бойових суден.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор