У Києві паркування для учасників АТО/ООС зроблять безкоштовним

У столиці учасники бойових дій і члени сімей загиблих захисників України матимуть змогу отримувати пільги на послуги паркування власних транспортних засобів. Таке рішення ухвалили на засіданні Київради. Це дозволить розширити наявний обсяг пільг для даної категорії осіб та посилити їхній соціальний захист. Безкоштовне паркування для учасників АТО/ООС буде забезпечено шляхом внесення змін до Правил благоустрою міста Києва.

Читати далі

Вакцинуйтеся, вакцинуйте батьків і родичів, щоб потім не скаржитися на новий локдаун

«Мамо, якщо ти помиратимеш від ковіду в лікарні, мене до тебе не пустять. Ти помреш сама», – так переконала вакцинуватися свою маму журналістка Текстів. Найактивніше щепляться молоді – від 20 до 39 років. Старші вакцинуються менше, а люди віком 60+, що є найбільш вразливими до ковіду, взагалі не квапляться йти на щеплення. Уже зараз 99% померлих від хвороби українців – це невакциновані люди, більше ніж 98% шпиталізацій – теж вони. Ризик померти або отримати довготермінові ускладнення від Covid-19 значно перевищує ризик будь-яких побічних ефектів вакцинації. А тому, чимшвидше вакцинуйте себе та своїх рідних і пам’ятайте: вакцини зберігають життя!

Читати далі

Першу нитку газопроводу “Північний потік-2” почали заповнювати газом

«Нитка буде поступово наповнюватися газом, щоб досягти обсягу і тиску, необхідних для подальшого технічного тестування», – йдеться у повідомленні компанії Nord Stream 2 AG. При цьому Данське енергетичне агентство надало дозвіл на введення в експлуатацію російського трубопроводу “Північний потік-2”.

Читати далі

Жорсткий виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді 04.10.2021 р. (відео)

«Зеленський не є Голобородьком, і про це було відомо ще з 2019 року. Це не розслідувалося, бо на сьогодні вище політичне керівництво пов’язане із СБУ, яке має конфлікт інтересів і спільно брало участь у цих злочинах з іншими 100% своїми керівниками правоохоронних органів. Я переконаний, що це неприпустимо», – наголосив Порошенко.

Читати далі

Євросоюз погодив санкції проти ще вісьмох осіб за підрив територіальної цілісності України

Імена та прізвища цих людей поки що не відомі, так само як і причина запровадження санкцій проти них. Відомо тільки, що вони переважно працюють в судовому секторі тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму. Рішення має бути офіційно ухвалене на наступному тижні. У поточному санкційному списку ЄС, затвердженому у зв’язку з порушенням територіальної цілісності України, перебувають 177 осіб та 48 організацій.

Читати далі

СБУ затримала розвідника «днр», який добивав поранених у бою українських військових (відео)

Контррозвідники СБУ в ході спецоперації у Києві затримали учасника незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Він входив до складу угруповання, яке у 2014 році займалося ліквідацією поранених у бою військовослужбовців сил АТО. Крім того, зловмисник проводив розвідку для здійснення артилерійських обстрілів позицій Збройних Сил України. Співробітники СБУ затримали бойовика в одному з хостелів столиці, куди він прибув з території тимчасово анексованої АР Крим.

Читати далі

Правда завжди перемагає

Дві справжні й одна напів-фантастична історія, між якими допитливий дослідник знайде аналогії. Що об’єднує ці три історії? Не завжди думка більшості є правильною. Не завжди справедливість на стороні влади. Якщо впевнений у своїй правоті, не спокушайся на компроміси зі Злом. А тому боротися за правду – це однозначно обрати сторону Добра, тобто завідомо виграшну сторону. Колись абсолютно законними були рабство, апартеїд, соціальна нерівність, фізичне знищення цілих націй. Не одразу прийде перемога правди, але напевно. Ну, майже напевно. І за неї точно є сенс боротися.

Читати далі

Влада нічого не може зробити з економічними та соціальними проблемами

За даними соціологічного опитування, протягом поточного року українці відчули значне зростання цін, а також погіршення свого фінансового стану. На тлі безробіття, яке в Україні з кожним роком лише зростає, замість підвищувати рівень життя українців, «слуги» вирішили завозити в Україні дешеву робочу силу. Українців тепер лише швидше виштовхуватимуть на працю за кордон, адже лише мінімальна заробітна платня в сусідній Польщі з 2022 року перевищить 20 тис грн. Серед влади «слуг» немає людини, яка б могла взяти на себе відповідальність та прийняти ефективні рішення.

Читати далі

04.10.2018. За Порошенка було краще

В этот день Верховная Рада поддержала постановление о санкциях против пророссийских телеканалов – «112-Україна» и «NewsOne». Медиа-рупоры Медведчука, подмявшего под себя «старых донецких» из «Оппоблока» и их электоральную базу, вредили стране давно и систематически. Тогдашняя власть действовала в соответствии с процедурой. Но… На носу висели президентские выборы. Украинскому президенту никогда бы не простили, если бы он накануне избирательной гонки собственным решением (пускай и утверждённым парламентом) закрыл сразу два оппозиционных СМИ. И вопрос отложили до выборов. А после выборов мир, который знали украинцы, перевернулся с ног на голову. И преемник Порошенко разом «забыл» о готовящихся санкциях.

Читати далі

Как Зермак в сговоре с Коломойским разрушают наши отношения с США

Почему 5 октября в 11:30 нам нужно быть на улице Копыленко, 6 (напротив Печерского рынка) под Высшим Хозяйственным судом? Потому что Коломойский хочет превратить нашу страну в гетто. Ничего личного, никаких глобальных злодейских заговоров, просто это вопрос выживания для Бени. Для того чтобы он жил и жил хорошо, некоторые из нас должны умереть, а мы все в общем жить в нищете. Мы с вами понимаем, кто реальный враг нашей страны. Ждем вас!

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 04.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Заступник губернатора афганської провінції Бадахшан повідомив ЗМІ, що вони створили батальйон смертників, який буде перекинуто до кордонів Афганістану у провінції Бадахшан, що межує з Китаєм, Таджикистаном і Пакистаном. Представник Спілки журналістів Афганістану М. Лотфі заявив, що після захоплення влади рухом “Талібан” закрилися майже 70% національних ЗМІ.

Читати далі

Побудка з ранковою Дафою. 04.10.2021

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) випустив результат роботи співробітників понад 150 ЗМІ зі 117 країн світу, які обробили майже 12 мільйонів документів (3 терабайти даних) з внутрішніх архівів 14 офшорних регістраторів. Назвали все це Pandora Papers, і хоча Вавасік там не єдиний об’єкт дослідження, пишатися компанією інших я б на його місці не стала.

Читати далі