Петро Порошенко зустрівся з Президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом

Особливо було відзначено впевнений розвиток України як держави, в якій немає місця для антисемітизму, проявів ксенофобії та будь-якої нетерпимості. Петро Порошенко висловив вдячність за багаторічну підтримку з боку Ізраїлю у протидії викликам безпеці й стабільності України.

Читати далі

Військові ЗСУ почали використовувати антидроновий комплекс ЕDМ4S (фото)

Збройні сили використовують систему виробництва литовської компанії NT-Servise. EDM4S призначена для протидії дистанційним пілотованим авіаційним системам. Це досягається шляхом перехоплення контролю. Система повністю переносна. Усі модулі інтегровані у переносну систему, яка використовується шляхом активації протидронової рушниці.

Читати далі

Мінцифри «секретить» все про свою діяльність і бездіяльність

Найкращий спосіб приховати оборудки, фальсифікації та розкрадання – засекретити інформацію про них. Так робить кремлівська влада, так роблять і їхні фанати з українського міністерства цифрових ілюзій. Неприємну, незручну та просто небезпечну інформацію просто «секретять» мінциркові джеймсбонди. Достобіса цікаво, які брудні таємниці так ретельно приховує пан Федоров та його гоп-компанія.

Читати далі

«Майстри спорту у боротьбі з коронавірусом» повністю зірвали Національний план вакцинації

Станом на 5 жовтня 2021 року в Україні було вакциновано 13,062 млн. осіб, з них однією дозою – 7,242 млн. осіб, двома дозами – 5,82 млн. осіб. У той самий час, відповідно до Національного плану вакцинопрофілактики, станом на кінець вересня 2021 року в Україні мало бути зроблено 30 921 458 ін’єкцій. Саме у зриві вакцинації треба вбачати стрибок захворювання на Covid-19 в Україні. Бо Україна на сьогодні має один з найнижчих рівнів вакцинації в Європі. І це персональна відповідальність «майстрів спорту у боротьбі з коронавірусом».

Читати далі

06.10.2017. За Порошенка було краще

В этот день представитель Минсоцполитики публично раскрыл одну из деталей пенсионной реформы, принятой тремя днями ранее. Согласно новому закону, в Украине не должны были больше назначаться спецпенсии судьям, прокурорам и прочим госслужащим. Зкон не имеет обратной силы, так что многие тысячи отставных госслужащих продолжали (и продолжают) получать пенсии «выше среднего» – правда, их больше не индексируют и не пересчитывают. А вот новых «персональных пенсионеров» появляться теперь не должно. Новая власть, пришедшая в 2019-м, не рискнула отыгрывать назад пенсионное новшество. Да и зачем ей какие-то вышедшие в тираж чинуши, если верная орава вполне молодых и деятельных прихлебателей хочет кушать (как минимум, в «Велюре») здесь и сейчас?

Читати далі

Новости из США. 4-5 октября 2021 года

Принятие Палатой Представителей законопроекта о государственных инвестициях в реконструкцию инфраструктуры и Сенатом законопроекта о государственных инвестициях в гуманитарную инфраструктуру и зеленую энергетику отложено на неопределенный срок

Читати далі

Розширення тіньової економіки – свідчення недовіри до влади

Відповідно до опитування, оприлюдненого в ЗМІ, понад 70% українців згодні працювати неофіційно й отримувати зарплату в конверті, а майже половина шукачів готові назавжди перейти на неофіційну зарплату. В той же час бізнес, особливо малий та середній, відчуває останнім часом сильний фіскальних тиск з боку контролюючих органів, тому і змушені переходити в тінь, і інформація про зарплати в конвертах тому свідчення.

Читати далі

Борги чинної влади перед армією продовжують зростати

6 вересня цього року стало відомо, що заборгованість Міноборони з обов’язкових виплат військовим становить 1,5 млрд грн. У Міноборони наявність боргу визнавали, але запевняли, що вже в жовтні виплатять повністю борг із грошового забезпечення військовим. Між тим, третина жовтня вже майже минула, а зрушення відбуваються лише в бік погіршення ситуації. Станом на 27 вересня заборгованість Міноборони щодо виплати військовослужбовцям ЗСУ обов’язкових видів грошового забезпечення зросла до 2,325 млрд грн.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Афганська енергетична корпорація DABS запросила у Місії ООН  допомогу на суму $90 млн для покриття боргів перед постачальниками електроенергії. Спільний військовий комітет Лівії “5+5” проведе з 6 по 8 жовтня засідання в Женеві, на якому планується  обговорити питання виведення іноземних військ і найманців із країни до намічених на кінець року виборів.

Читати далі