Заборгованість по зарплаті медикам з початку року зросла у 4,5 рази

Згідно з проєктом бюджету на 2022 рік, медична галузь отримає 193 млрд гривень, що на 37 мільярд більше, ніж у 2021 році (156,2 млрд гривень). Передбачається, що середня зарплата лікарів зросте на 56% — до 22 500 гривень (за бюджетом на 2021 рік — на 30%). Мінімальна зарплата лікарів складатиме 20 тисяч гривень. Середня зарплата медичного персоналу зросте на 34% — до 14 500 гривень, а мінімальна зарплата медперсоналу складатиме 13 500 гривень. А тепер виявилось, що навіть та зарплата, яку мають отримувати медики, не виплачується.

Читати далі

Энергетическая «политика» Кремля в ЕС и благосостояние россиян

Повысили ли высокие цены на газ благосостояние россиян? Нет и даже наоборот, россияне стали только еще беднее. Улучшилось ли экономическое состояние страны? Нет. А потому есть ли смысл чему-то радоваться, если от этого “чего-то” лучше не стало, а наоборот, Россия в очередной раз предстала в глазах европейского сообщества как дикое, озверевшее образование, занимающееся самым настоящим шантажом? На сегодняшний день от энергетического терроризма Россия не выиграла ровным счетом ничего, а скорее – проиграла. Но больше всего от нынешней ситуации проиграли именно россияне.

Читати далі

Церква окупанта веде гібридну війну з українським народом

Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України оприлюднив звіт, в якому вказує на наявність інформаційної спецоперації РФ, спрямованої на підрив довіри до вакцинації. Серед багатьох інших інструментів та суб’єктів у спецоперації були активно задіяні представники так званої «УПЦ МП» (РПЦ в Україні), які зіграли суттєву роль у розповсюдженні ідей антивакцинаторства.

Читати далі

Пріоритети бездарної влади (фото, відео)

Бідність. Ось що побачила в черкаських селах. Люди жалілися на вартість газу і доставки, що за копійки змушені продавати теля чи порося «на вагу», просили допомогти встановити котел в будинках культури, придбати школі принтер, а ФАПу – кушетку. Все це про 197 округ, де в неділю відбудуться вибори. Там, де серед чистого поля, сам один, в компанії з главою ОДА Скічком, Головний слуга, чомусь БЕЗ НАРОДУ, в серпні відкрив найбільший прапор України вартістю 21 млн грн.

Читати далі

Безкоштовне, чуже, своє

Безкоштовного на світі не буває – за все кимось заплачено. Безкоштовний WiFi в кав’ярні оплачують клієнти, пільговий проїзд в місті – платники податків, благодійну допомогу – благодійники, а волонтерську – волонтери. Тим більше не буває безоплатних послуг зі сторони держави, бо у держави не буває своїх грошей – за це також платять платники податків. Нічого так не розбещує людину як безоплатне чи безкоштовне. І ось тоді люди з азартом голосують за “простого хлопця”, який обіцяє їм “кінець епохи бідності” та безкоштовну (!) комуналку, влазять в примітивні шахрайські схеми і ще роблять купу найтупіших вчинків.

Читати далі

Зеленський цілеспрямовано нищить українську енергетику

Через послідовні дії та бездіяльність Зеленського та його поплічників ми маємо сьогодні одночасно критичну ситуацію за низкою напрямків: обмежені запаси газу в сховищах та відсутність можливостей різко збільшити його імпорт з дефіцитного європейського ринку; дефіцит вугілля на складах ТЕС, спад його видобутку в країні та зупинку імпорту з Росії; і нарешті тотальну залежність енергосистеми від імпорту струму з РФ та Білорусі, яку зараз також нав’язують Україні. У результаті Україна остаточно буде поставлена на коліна і змушена буде виконувати будь-які виставлені Росією ультиматуми. Ситуацію здатна змінити лише якнайшвидша зміна влади шляхом проведення дострокових виборів.

Читати далі

Дешева театральщина, або Добра фея перетворює Попелюшку на Принцесу

Ах який міністр цифрових трансмутацій ще вчора матюкав «нігадяйя», який підробив його кохану дієчку, вже сьогодні з барського плеча проводить акцію нечуваної щедрості та бере «нібито злочинця» на роботу. А невдаха-програміст буде від імені держави Україна розробляти соціальну політику. Прям Pretty Woman наяву. Життя бентежить. Але ботоферми та фантіки Федорова будуть уринувати від щастя: «Ах, яке благородство, ах, яка душевна щедрість».

Читати далі

США призвали союзников начать поставки оружия Украине

Представитель Пентагона Лора Купер заявила, что другим странам необходимо снять ограничения на поставки Киеву летального вооружения, которое необходимо ему для защиты от российской агрессии. Также она признала “вполне правомерным” применение ВСУ ударных беспилотников, дезавурировав тем самым франко-германскую “озабоченность” по этому вопросу. Кроме того, Белый дом планирует усилить давление на Берлин для того, чтобы новое коалиционное правительство сняло ограничения на поставки Киеву летального оружия. США и ВСУ. The United States and the Ukrainian army. Более важных партнёров у нас нет. Защищать свою землю будем так, как считаем нужным. Точка.

Читати далі

29.10.2018. За Порошенка було краще

В этот день в Украину, впервые за десять лет, прибыла торговая миссия США. Она состояла из 12 компаний, представляющих американское сельское хозяйство, энергетику, инфраструктуру и IТ-сектор. В минувший раз они посещали Киев в 2008-м – во время президентства Виктора Ющенко. К Януковичу могли ездить только лыжные инструкторы под видом топ-менеджеров западных корпораций. И лишь в 2018-м, когда войну окончательно локализовали, а экономика начала выздоравливать, они вновь пожаловали. Американцы в экономике как раки в пруду – появляются лишь там, где вода чистая и прозрачная. И раз они приехали, значит, у нас тут неплохо. Было. Потому, что не пройдёт и года, как власть сменится. И Зеленский возьмёт под личный контроль инвестиции в страну и приставит к каждому инвестору по «инвест-няне».

Читати далі

JIIA: Росія – це Левіафан, що веде війну на всіх напрямах

У РФ тристоронні взаємини між політикою, військовими та суспільством вказують на те, що військові виконують функцію формування «надбільшості» для підтримки чинної влади. Про це у дослідженні на тему виживання авторитарних режимів «Зміна характеру цивільно-військових відносин у Росії» пише Японський інститут міжнародних відносин (JIIA) – приватний, позапартійний аналітичний центр, що спеціалізується на зовнішніх справах і питаннях безпеки.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Генеральна прокуратура Дюссельдорфа проводить розслідування щодо п’яти осіб за підозрою у використанні пропагандистських матеріалів терористичної організації ІД для підготовки теракту. Серед підозрюваних – громадяни Німеччини, Туреччини та Росії.

Читати далі

Новости из США. 27-28 октября 2021 года

28 октября 2021 года, может оказаться днем, который демократы, и далеко не только они, будут впоследствии вспоминать. И с большой вероятностью демократы будут его вспоминать как день, в который они упустили свой шанс.

Читати далі

Доброе утро с Таней Адамс. 29.10.2021

Зеленский сам говорил, что офшоры есть, только хорошие, правильные офшоры, не то что у этого вашего Порошенко. Какой-то театр абсурда… А в роли «примерного декларанта» – человек, чьи мутки с налогами на днях обмусолил весь мир…

Читати далі