Друга партія вантажу від Уряду США надійшла в Україну (фото, відео)

Це вже друга партія від американських партнерів для потреб Збройних Сил України. Перша партія, що включала медичне майно, озброєння, боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження, прибула 10 жовтня. Найближчим часом очікується надходження ще однієї, третьої партії вантажу від Уряду Сполучених Штатів Америки. Загалом, починаючи з 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Читати далі

Помощь Запада СССР в критический период Второй Мировой – к годовщине начала ленд-лиза

Годовщина начала  масштабной помощи Запада СССР во Второй Мировой войне. Помощи, которая сделала мир таким, которым мы его знаем. Без ядерных грибов над Европой и дополнительных миллионов жертв. Сегодня мы попробуем ответить на вопрос – насколько важной была помощь союзников осенью 1941 – летом 1942 года – в самые тяжелые времена для СССР. Не  2 млрд. банок тушенки или добавки  для производства стали, а как комплекс мероприятий.

Читати далі

Медична система знову на межі колапсу через COVID-19

У низці регіонів ситуація із захворюванням на коронавірусну хворобу вже критична. В інших наближається до неї. Не вистачає як концентраторів і необхідних ліків, так і медичних кадрів для допомоги хворим. Водночас всього за 2 роки нинішньої влади чисельність штатних працівників у системі охорони здоров’я зменшилася більш як на 62 тис. Два роки замість того, щоб кинути усі сили на підготовку і зміцнення системи охорони, підготовку нових кадрів та збереження досвідчених, у Зеленського заощаджували на медиках, годуючи їх обіцянками підвищення зарплат у майбутньому.

Читати далі

Абсурд став державною політикою

108 «злодіїв у законі» виявилися «добропорядними громадянами» і потрапили в розстрільні списки РНБО випадково. 108 «злодіїв-незлодіїв» – це квіточки. Наступним ляпасом Банковій будуть рішення судів, українських і ЄСПЛ, які визнають протиправність санкцій проти громадян України без відповідних судових вироків. А, отже, всі ми з наших податків ще будемо роками сплачувати компенсації всім цим злодіям у законі, контрабандистам, проросійським телеканалам через бездумні дії Банкової. Весь цей абсурд відбувається на фоні безпрецедентно щедрого фінансування силових структур і правоохоронних органів.

Читати далі

18.10.2014. За Порошенка було краще

В этот день Закон «Об особом порядке местного самоуправления в отдельных районах Донбасса» вступил в законную силу. Лишь немногие дочитывались до сути этого Закона: весь этот разгул демократии и всепрощения должен был наступить не раньше, чем РФ выведет с Донбасса свои вооружения и наёмников, а также передаст под контроль украинским силам государственную границу. Ситуация «ни войны, ни мира», выгодная Украина и вредная для России, продолжалась до 2019-го. Но пришедшее в том году новое руководство страны и слышать не хотело о дипломатических хитросплетениях и тут же, моментально, пустило прахом все дипломатические этюды своих предшественников, просто подписав «формулу Штайнмайера» как руководство к действию.

Читати далі

Про «не ефективність» БПЛА «Байрактар»

Свого часу численні військові «експерти» критикували п’ятого президента України П. Порошенка за рішення придбати в Туреччині БПЛА «Байрактар». Однак час та практика ще раз довели правоту П. Порошенка. Протягом 2014-17 рр. Україна замовляла БПЛА за кордоном та налагодила власне виробництво. Однак на сьогодні головною перешкодою для нормального виробництва дронів в Україні є відсутність державного замовлення. Це впливає на контракти й відповідно на можливість завезення необхідних комплектуючих закордонного виробництва, насамперед електроніки.

Читати далі

ВАКС виправдав ексміністра Володимира Омеляна у справі про зменшення портових зборів (відео)

«Вітаю український бізнес, зокрема European Business Association та American Chamber of Commerce in Ukraine – реформи не спинити! Маленькі лайф-хаки українським реформаторам: Коли за Ваші реформи на Вас відкривають кримінальні справи, візьміть грубу книгу, налийте собі доброго віскі і не нервуйтеся! І це мине… Правда завжди переможе, Україні потрібен прогрес і розвиток. Коли завершиться циркова вистава, посадимо клоунів і повернемося до роботи!» – Володимир Омелян.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 18.10.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. 17 жовтня ХАМАС направив до Ізраїлю послання з ультимативною вимогою перевести протягом найближчих двох днів в Газу 8 млн. доларів з катарського гранту. Інакше ця терористична організація погрожує відновити ракетні обстріли території Ізраїлю.

Читати далі