Росію накриває економічний канібалізм

Краснодар та Ростов здохнуть в останню чергу, говорять деякі аналітики. Бо там чернозем, і поки можна щось вирощувати на землі – росіянин буде мати щось їсти. В першу чергу здохнуть східні регіони, “русскій сєвєр”. В Пітері теж буде не солодко, бо “вікно в Європу” потроху зачиняється. Висновок тут такий: якщо прорубуєш вікно до Європи, то користуйся можливістю, вчися та ставай якось економічно незалежним. Бо вікно зачиниться, а ти як був без Європи ніким і нічим, так ним і залишишся.

Читати далі

Оскотинювання не має меж

Все, нема більше 20% окупованих територій, нема Маріуполя, Бучі, Краматорська і Кременчука, нема тисяч вбитих і щоденної війни на знищення, нема питань про розмінований Чонгар, про кротів, зірвані оборонні замовлення, вагнерівців, “шашлики” і російських підданих в МВС. Є зламаний ніготь “журналістки” “1+1”. За “вбивством брата”, “роhuy!”, “cвінарчуками” та іншими “пльонками Деркача” українці вже проспали смертельну небезпеку та примудрилися відтоптатись на своїх державниках, в результаті отримавши кошмар війни та зруйноване майбутнє замість “країни мрій”.

Читати далі

Российские УДК типа «Прибой» плывут в никуда

В 2020 году российская пропаганда широко и масштабно освещала новости, касающиеся универсальных десантных кораблей проекта 23900 «Прибой». В июле того же года прошла торжественная и пафосная закладка данных кораблей на заводе “Залив” в оккупированной Керчи в присутствии президента рф владимира путина. За первое полугодие 2022 уже стало известно о продлении сроков сдачи в строй после ремонта авианесущего крейсера «Адмирал Кузнецов», а также прекращение работ по УДК типа «Прибой». В принципе, эти корабли превращаются в долгострои. И ещё не факт, что они вообще увидят открытое море.

Читати далі

Науково-популярні ресурси України. Що читати, слухати, дивитися

Я давно системно не писав про науку. Про сферу, яку я дуже люблю. Колись я надолужу. Але… Вчені та популяризатори науки продовжують створювати класний україномовний контент з цікавинками про нові відкриття і світ високих технологій. Читайте. Дивіться. Відвідуйте музеї та наукпоп події. Долучайте своїх дітей до краси розумного світу. Для таких випадків і було створено оцей Перелік науково-популярних ресурсів України. Колись я знову почну писати лише про науку. Але не зараз. Бо хлопцям постріляли машини, і час сідати за кермо.

Читати далі

Самый злой и самый прекрасный город

Нико, ты классный. Я очень благодарен тебе – за тебя. За твои широкие улицы, за эти бетонные блоки, за вчерашнего веселого ВСПшника, за настороженную беззаботность, за невероятную зелень и великолепную синеву, за белый налет соленой воды и за сильное, непередаваемое желание жить. За то, что ты выдержал, остановил и спас.

Читати далі

Жодного діалогу, жодного компромісу, жодного затягування

Поведінка Кремля абсолютно, до дрібниць тотожна поведінці гопника у підворотні. Як бачимо, коли на “ты чо такой дерзкий?” відповіддю є швидкий контакт лоба із переніссям, у гопника різко пробуджується добра воля, і виявляється, що “йому не дуже-то й хотілось, тільки без рук, і, взагалі, він тільки цигарку хотів, ні то ні, що усі такі нервові”. Так і тільки так. 

Читати далі

Ракетний терор (фото)

Поки в одних “ракетний геноцид” викликає холодну лють, у інших, ну, зізнаймось чесно, починається відчай (це про цивільних). Давайте розберемось, чому це не “геноцид”, чому це все одно не виправдовує окупантів, і як до цього ставитися. Надійно убезпечити себе від ракети в тилу кожен/кожна може в один із двох способів: або тікати за кордон, або всіляко підтримувати армію і, що не менш важливо, економіку. Інакше кажучи, роботою на перемогу. А от відчаю чи страху не треба. То не помічне.

Читати далі

Про саміт НАТО та Україну

Закінчився Мадридський саміт. Формально він не ухвалював жодних проривних рішень щодо Києва, але якби не масштабне вторгнення Росії в Україну, нова стратегічна концепція НАТО мала б зовсім інший вигляд. Альянс не обговорював би відправлення на свій східний фланг тисяч військовослужбовців, і Швеція з Фінляндією навряд чи навіть замислювалися б про відмову від нейтралітету.

Читати далі

Ми все запам’ятовуємо і все потім пред’явимо росіянам та їхнім нащадкам

Коли ви “виконавши всі цілі спецоперації у вигляді жесту доброї волі” підпишете мирову угоду на вимогах світової спільноти і звалите, розваливши нам півкраїни, ви зупинитесь і скажете: Стривайте, не все так однозначно, давайте дружити всім світом. Тоді я дуже постараюся не забути і нагадувати всім, хто ви такі. Для нацистів основним маркером стали концтабори, де знищувалися мирні мешканці. Для росіян цим маркером для всього світу стали бомбардування мирного населення і радість росіян з цього приводу, а так само відверта брехня офіційних та й неофіційних осіб з приводу всіх цих звірств.

Читати далі

Вести с фронтов. 30.06.2022

Я не думаю, что нынешняя ситуация в районе Лисичанска может свидетельствовать о том, что российская армия “сточилась” или же продолжает “стачиваться” ударными темпами, как пытаются это утверждать многие в последнее время. Увы, это не совсем так…

Читати далі

Санкції на часі. 01.07.2022

Тези про довгу війну, які дедалі частіше звучать від західних партнерів, – частина їх розмови зі своїми суспільствами, які мають налаштуватись на боротьбу з рашистами і розуміти причини, перебіг і ціну цієї боротьби, які з кожним влучанням рашистської ракети по житлових будинках стають зрозуміліші світові. А єдиним способом прискорити невідворотній безславний кінець рашизму – це послати їхню економіку на дно.

Читати далі