Київрада присвоїла звання «Почесний громадянин Києва» Ліні Костенко та Валерію Залужному (фото, відео)

Віталій Кличко: Київрада присвоїла звання «Почесний громадянин Києва» Ліні Костенко та Валерію Залужному

Київрада на сьогоднішньому засіданні присвоїла звання «Почесний громадянин Києва» двом людям, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліні Костенко та Валерію Залужному. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі мер Києва Віталій Кличко. Та оприлюднив фото з «Почесними громадянами Києва».

«Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням «Почесний громадянин Києва» двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного. Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України. Був дуже радий вручити відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни», – написав Віталій Кличко.

Джерело

 

Віталій Кличко: Сьогодні Київрада відзначила нагородами бійців київських бригад, які захищають Україну на передовій

Мер Києва Віталій Кличко на засіданні Київської міської ради вручив нагороди військовим київських бригад, які захищають сьогодні на передовій незалежність та волю України. Відзнаки від столиці – медалі «Честь. Слава. Держава» отримали 18 бійців.

«Ваші бригади сформовані в Києві. На початку повномасштабної війни ви брали участь у звільненні Київщини, потім – Харківщини. Пройшли через запеклі бої з окупантами на Луганщині та Миколаївщині. Билися за Бахмут. І сьогодні ваші батальйони продовжують воювати на найгарячіших напрямках фронту. Дякую кожному з вас за мужність та відвагу, за справжній патріотизм і любов до своєї землі. Разом ми вистоїмо і переможемо! Слава Україні та її Героям!» – наголосив Віталій Кличко.

Памʼять загиблих українських воїнів депутати Київради вшанували хвилиною мовчання.

Джерело

 

Проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу

У Подільському районі проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення було прийняте сьогодні, 8 травня, на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, звичні топонімічні назви часів радянського союзу завжди мають вороже ідеологічне значення, яке десятиліттями впливає на нашу свідомість.

«Проспект Правди було названо на честь центрального органу комуністичної партії радянського союзу – газети «Правда». У час війни Київська міська рада прийняла рішення деколонізувати проспект. На основі електронного рейтингового голосування було обрано нову назву – проспект Європейського Союзу. Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об’єднує 27 держав-членів, що розташовані в Європі. Європейський Союз – давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі – стратегічний курс держави, закріплений у Конституції України. Тож вшанування ЄС у столичній топоніміці є логічним кроком на шляху до зміцнення взаємин», – наголосив Володимир Бондаренко.

Джерело

Фото: КМДА та Facebook Віталія Кличко

Автор