Вісті з фронтів. 20.07.2022

Противник достатньо активно прагне нівелювати наслідки застосування ЗСУ нових далекобійних та високоточних засобів ураження, наданих нашими партнерами та союзниками. Більше того, він явно добивається їх виявлення та знищення, причому усіма відповідними силами та засобами, які у нього є на нинішній момент і які більш-менш для цього підходять. Рано чи пізно, але він таки “підловить” десь і когось. Це війна, й повністю без втрат вона не буває. До цього треба бути готовим, принаймні, морально. І потім не перетворювати такі факти у “зрадну зрадоньку” й починати волати “нас усіх продали та здали…”. Треба набратися твердості та намагатися звести такого роду гіпотетичні втрати якщо не до нуля, то бодай до мінімуму. А головне – робити цю справу грамотно та фахово.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Послом США в Україні Бріджит Брінк (фото)

«Приємно, що говорили ми «однією мовою». Битва України – більша за Україну. Вона про весь колективний Західний світ та демократію, яка має перемогти. Вражений відданістю пані Брінк максимально допомагати Україні не лише у відсічі російському агресору, але й у зміцненні внутрішньої єдності та продовженні демократичних реформ, боротьбі з корупцією, забезпеченні верховенства права, свободи ЗМІ», – повідомив п’ятий Президент.

Читати далі

Lego присвятив серію фігурок українським захисницям (фото)

Ритейлер Lego, Brikmania, випустив фігурки з українськими захисницями. Новинку вже проанонсував у твіттері засновник компанії та шеф-редактор сайту з теми Lego The Brothers Brick Ендрю Бікрафт. Також він засвідчив свою повагу військовим медикам. Brickmania створює історично достовірні набори для військових конструкторів, мініфігурки та супутні аксесуари, використовуючи оригінальні складові Lego.

Читати далі

Авианесущий крейсер «Адмирал Кузнецов» – бесконечный ремонт без перспективы

По состоянию на середину июля на 35-м судоремонтном заводе так и не были начаты доковые ремонтные работы авианосца. На самом заводе обещают начать их в ближайшее время, но это ближайшее время пока не наступило. Есть еще один нюанс в ремонте «Кузи» — санкции. В ремонте корабля принимало участие немало иностранных компаний, которые в обход первоначальных санкций должны были поставить в россию свою продукцию. В эпоху санкций данный ремонт кормит немало российских коррупционеров, а потому ржаветь корабль будет в доке ровно столько, сколько нужно. Не исключено, что до бесконечности. 

Читати далі

Нацбанк повысил официальный курс доллара

Было принято решение, оставляющее курс фиксированным, но очень сильно приблизившим его к рыночному. Точнее, к курсу черного рынка, потому что никакого другого нет. Решение мне кажется абсолютно правильным. Позитивные последствия будут намного больше негативных. Что это даст? Какие могут быть негативные последствия? Что необходимо делать дальше?

Читати далі

HIMARS и NASAMS на подходе. Какое оружие по итогам Рамштайн-4 получит Украина (фото, видео)

20 июля в онлайн-формате прошла встреча Контактной группы по обороне Украины (Ukraine Defense Contact Group) з участием министра обороны Украины Алексея Резникова, или Рамштайн-4. Что силовики и политики посчитали допустимым заявить по итогам встречи, и какое оружие получит Киев?

Читати далі

Українські волонтерки знялися для календаря «Так, як відьма скаже» (фото, відео)

Проєкт – календар «Так, як відьма скаже». І тут краще не сперечатися з тим, що вони скажуть, бо буде боляче! Дуже. 😆 Автор проекту Дана Ярова. Учасниці – дівчата волонтери. Над проектом працювали безкоштовно більше 40 людей. 12 локацій, 12 вбивчих образів, 12 прекрасних дівчат-волонтерів, які кожного дня намагаються наблизити нашу Перемогу. В проекті використано вірш Людмили Горової «Буде тобі враже так, як відьма скаже». Образи дівчата обирали собі самі. На прохання військових календар починається з серпня 2022 року, оскільки хлопці не захотіли чекати. Кожен календар має свій унікальний номер. Як можна придбати? Заходьте, читайте, донатьте.

Читати далі

Новости из США. 20 июля 2022 года

«Россия думает, что сможет пережить Украину и пережить нас. Но это лишь последний из просчетов России», – заявил министр обороны США Остин во время открытия встречи «Рамштайн-4».

Читати далі

Санкції на часі. 21.07.2022

Газпром відновив постачання газу газопроводом «північний потік 1». Представники ЄС і США вже прокоментували це як можливість полегшити ситуацію на енергоринку Європи, зокрема створити запаси газу на зиму – поки знаходяться способи обійтися без російського газу. Саме знаходження таких способів має бути метою енергетичної і загалом економічної політики Вільного Світу. За підрахунками Forbes, війна проти України щодня коштує рашистам близько 400 млн доларів. Найближча мета санкцій – не дозволити агресору поповнювати ці втрати, і в першу чергу за рахунок продажу енергоносіїв.

Читати далі