Кожному орку по своїй Вінниці (фото)

Трагедія наших міст в тому, що росіяни хочуть їх знищити. Їм однаково, чи це Вінниця, Харків, Одеса, Миколаїв, Львів чи Житомир. росіяни б’ють по цивільних об’єктах, не аби нас залякати. Вони і так вже знають, що це нереально. І не аби нас до чогось примусити. Вбивають цивільних просто тому, що можуть убивати. Аби знову зробити нам боляче. Аби наша майбутня перемога була для нас якомога більш гіркою. Бо ми своїх людей жаліємо, а вони своїх – ні. Їм чхати, скільки росіян загине в атаках на наші позиції, а нам не чхати, скільки наших людей загинули. Вони це знають. Тому й стріляють. В мирних. За те, що не можуть розгромити ЗСУ. Не можуть знищити Україну. Вони вбивають нас не тому, що ми хороші чи погані, а тому, що ми існуємо.

Читати далі

Візит Петра Порошенка до Естонії (фото, відео)

Петро Порошенко, який перебуває в Естонії, провів зустрічі із Головою Парламенту Естонії Юрі Ратасом, а також із Головою Комітету із закордонних справ Марко Міхкельсоном. «Зараз тут дуже напружені дні. Завтра буде голосування по новому складу уряду, і ми маємо бути твердо переконані, що підтримка України з боку Естонії буде непохитною», – сказав Порошенко журналістам. Під час зустрічей обговорили потреби української армії та посилення санкцій проти Росії. Петро Порошенко наголосив на необхідності розблокувати українські порти для експорту продуктів сільського господарства.

Читати далі

Винница – три фактора военного преступления (фото)

Сегодняшняя трагедия в Виннице – это комбинация из эффекта никчёмного оружия с бездарной информированностью. И в этом комплексе, россияне в очередной раз совершают военное преступление против гражданского населения, что ровным счётом не отличает их от террористов. Но, что самое ужасное, когда российское командование узнало о произошедшем в Виннице, они не только включили весь пропагандистский ресурс для оправдания своего преступления посредством фейков и манипуляций, но и нанесли удар по автовокзалу в Донецке, дабы инсценировать некую «месть» ВСУ за Винницу. Попытались новой кровью перекрыть пролитую в Виннице? Трибунал. Безжалостный и по всей строгости закона.

Читати далі

Плюси та мінуси угоди про «Зерновий коридор» у Чорному морі

Стосовно угоди про експорт зерна через коридор у Чорному морі. Якщо спиратися на матеріал з деталями угоди Wall Street Journal, я вважаю цю угоду великою перемогою зовнішньополітичного блоку України. Ключові параметри угоди не дуже щоб прості. Я вважаю, що плюси цієї угоди значно перевищують мінуси. Ризики є, але в нас йде війна, і ризиків багато. Якщо не буде додаткових умов з боку росії і не буде нової інформації, вважаю ці ризики прийнятними.

Читати далі

140 дней полномасштабной войны в Украине

Много строго военных выводов. Но самый главный итог для Европы и мира из войны в Украине — политический. 30 лет благоденствия под сенью баз США и ПРО немножко завели всех в иллюзию, что это будет вечно. Мир слишком долго жил в сытости, мнимой безопасности, пытался решать проблемы популяций пингвинов и читать мысли Путина. В то время как в 21 веке в РФ обещали бомбить Лондон на федеральных каналах. И только сейчас что-то начало сдвигаться в политическом поле Старого Света. Пора просыпаться. Потому что сон разума рождает чудовищ. И одно из них уже наливается кровью на восточной границе ЕС.

Читати далі

Вести с фронтов. 13.07.2022

В результате огневого поражения складов и баз хранения БК разных уровней отмечаются попытки командования войск противника наладить доставку боеприпасов, снаряжения и других предметов материально-технического снабжения непосредственно в свои подразделения путём организации автоколон. Колоны снабжения войск противника достигают в среднем до 70-75 единиц грузового и специального автотранспорта в каждой.

Читати далі

Санкції на часі. 14.07.2022

Посли ЄС починають консультації щодо запровадження нових обмежень проти рф. За оптимістичним сценарієм, заходи мають схвалити наступного тижня. Кожен такий крок наближає обвал рашистів на дно.

Читати далі