Петро Порошенко у зруйнованому храмі звернувся до кирила гундяєва (фото, відео)

Петро Порошенко під час поїздки на південний фронт побував у вщент зруйнованому росіянами селищі. П’ятий Президент біля розстріляної церкви емоційно звернувся до очільника російської церкви кирила гундяєва. «Це за вашим благословенням в Україні оце роблять з храмами, з церквами, з Божим домом, де люди молилися Господу. Я твердо переконаний – вашій кліці мають бути в усьому світі запроваджено санкції. І ви маєте нести відповідальність – перед тим, як ви понесете її перед Богом, щоб і на землі вас чекав суд», – наголосив Порошенко.

Читати далі

Спільний букет

Україна для російського інтеліґента, який виступає проти війни, – така сама «біла пляма», як і для тих людей у кремлі, що безпосередньо почали і продовжують цю війну. Він України не знає і знати не хоче. Російський інтеліґент хоче, щоби в Україні його зустрічали з квітами. Але не усвідомлює, що і для нього, і для путіна, і для бурятського танкіста, і для кадировського десантника ми приготували один спільний букет.

Читати далі

Петро Порошенко 13-15 липня здійснить візит до Естонії

Він проведе зустрічі з представниками парламентських та політичних кіл Естонії для обговорення політичних, економічних та безпекових викликів для України та регіону внаслідок російського широкомасштабного вторгнення, перспектив європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави. Заплановані також події в рамках благодійної діяльності Петра Порошенка для посилення обороноздатності України.

Читати далі

Технологічна перевага у війні почала переходити до України

Серед російських пропагандистів вибух зради: українська армія напрочуд вдало використовує свої нові РСЗВ HIMARS. Гіркіни, сладкови, сапонькови і інші нечистоти ниють, що ЗСУ за останній тиждень знищили велетенські склади боєприпасів і декілька “центров прінятія рєшеній” з цінними генералами. Резніков вчора заявив, що “HIMARS вже зробили величезну зміну на полі бою”, і ми бачимо, як самі пропагандисти ворога це визнають. Вітаємо в реальному житті, клоуни, де ваші реальні можливості в десятки і сотні разів нижчі за ті понти, які ви вічно кидаєте.

Читати далі

Уроки Лугано (фото)

Напрямок роботи для побудови довіри був чітко окреслений за підсумками конференції в Лугано. Саме це є її головним висновком і результатом, але влада має це повідомлення почути. Невід‘ємною частиною Підсумкового документу є Керівні принципи процесу відновлення України – «Принципи Лугано», що суголосні зобов’язанням України при вступі до ЄС. Недотримання цих принципів загальмує цей рух повністю; і жодні презентації чи відеоролики не допоможуть. 

Читати далі

Україна стала асоційованим членом програми технологічного співробітництва збройних сил країн НАТО

За результатами голосування на щорічному засіданні MIP Steering Group, Україну прийнято до багатосторонньої програми взаємосумісності (MIP), яка реалізовує технологічне співробітництво армій держав-членів НАТО. Відтепер у ролі асоційованого члена МІР Україна отримала право спільно розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО, які стосуються взаємодії систем бойового управління та суміжних стандартів.

Читати далі

Платники податків стали заручниками уряду і податкової

Вже понад три місяці Кабінет Міністрів є неспроможним для цілей Податкового кодексу затвердити перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації. Для чого необхідний перелік таких територій?

Читати далі

Тринадцяті воїни, дякую!

Обурення реакцією Генштабу на вкид про нібито заборону пересування військовозобов’язаним переріс в обурення словами конгресвумен Вікторії Спартц про те, що Україна недостатньо мобілізована для війни. Мережі збурені. Та хто вона така? Як вона сміє нам вказувати як воювати, замість мовчки надавати Джавеліни і ХІМАРСи? 13-ті воїни (тобто ті, яких в тилу має бути 13, аби я дивовижно проводив час на фронті) гучно збурилися, що хтось підставив під сумнів, ніби їхня звичка до 8-годинного робочого дня з двома вихідними і до вільного пересування, де заманеться, недоречні у військовий час.

Читати далі

Конец подкрался незаметно

Российские спецслужбы используют массированные дезинформационные кампании для манипулирования общественным мнением как внутри России, так и за ее пределами. На текущем этапе наметились признаки поиска Кремлем приемлемого для него выхода из “спецоперации”. Можно назвать это попыткой сохранить лицо путинскому режиму и показать его “мудрость” и “милосердие” по отношению к своему же народу. Но также вполне возможны и совсем иные трактования потуг лоббистов сворачивания масштабного кровопролития, загоняющего Москву в тупик всеобъемлющей безысходности.

Читати далі

Страйк (фото, видео)

За прошедшие 48 часов ВСУ выбили еще несколько страйков. Самый яркий, несомненно, в Новой Каховке — там пожары и детонации продолжаются до сих пор. Ударная волна за  2.5 км выбила окна в домах и подъездах, нанесла тяжелые повреждения на промке у ГЭС и в частном секторе. Предупреждение о том, что юг стоит покинуть всем сознательным гражданам Украины, — не просто слова для телевизора. Все же жертвы однозначно на совести тех, кто разместил в черте города  огромное количество боеприпасов, прикрываясь спальными районами от возмездия.

Читати далі

Вести с фронтов. 11.07.2022

В военно-политическом руководстве рф таки решились на формирование и использование непосредственно в боях так называемых “добровольческих национальных батальонов”. В Башкирии, Татарстане, Якутии, на Урале и Северном Кавказе и в ряде других регионов формируются и готовятся “добровольческие батальоны” для последующей отправки на “борьбу с фашистами” в Украину. На первый взгляд, такое решение Кремля кажется дальновидным, но только на первый.

Читати далі

Санкції на часі. 12.07.2022

Мінпромторг росії затвердив зміни до переліку товарів для паралельного імпорту. Список доповнений продукцією брендів Siemens, BMW та Lego. Рашистам дозволено красти, але кожна крадіжка заганятиме їх ще глибше в ізоляцію – і на дно.

Читати далі

Новости из США. 11 июля 2022 года

Государственный секретарь Тони Блинкен выступил на пресс-конференции по итогам своих переговоров в Бали с министрами иностранных дел стран G20

Читати далі