Загинув Гліб Бабіч – воїн і поет

Він любив Україну понад усе. «Не вмирай за неї, вбий за неї!», – це його слова. Десятки знищених орків, в цілому — шість років на фронті, п’ять ротацій. Здавалося б, береженого й Бог береже… Щирі співчуття рідним, друзям, побратимам Гліба…

Читати далі

Котячі для ЗСУ (фото)

Перші три зенітні самохідні установки “Gepard” із партії у 15 машин та загального опціону передачі на 30 позавчора опинилися в Україні. Німеччина дотримала свого слова про постачання до кінця липня 2022 року. У перспективі – майже полк під ключ. Загалом у наших ЗМІ до “гепардів” ставляться зневажливо. Мовляв, це така “шилка” на мінімалках, тільки на 10 років пізніше сконструйована, та ще й без ракет і на базі стародавнього “Лео-1”. На тобі, Боже, що нам не гоже. Але саме тут все не так очевидно. В установки є чимало плюсів і своя ніша.

Читати далі

Сім’я Порошенків привітала українців з 1034-ю річницею Хрещення Київської Русі-України (фото, відео)

«1035-й рік своєї історії українське християнство починає у війні проти російських нехристів. Агресор хоче нас знищити за те, що ми українці. За те, що саме з Київських гір, а не з московських боліт поширилося світло християнства на сході Європи. Вшановуємо Володимира Великого і наших великих пращурів і робимо все, аби наступний День Хрещення Київської Русі-України ми відзначали в мирній Україні, яка перемогла російську орду. Наші молитви сьогодні і з нашими захисниками, нашими воїнами» – Петро Порошенко.

Читати далі

Найкращі моменти в історії української держави

Найкращий момент в історії української держави ще буде. А найкращий момент з тих, що вже був, зараз. Найбільші герої в історії України – ми. І це не привід для гордощів, а безмежна відповідальність. Україна зараз – країна можливостей. Країна, в якій не так-то просто “просто жити”, але в якій можна творити дива, якщо є звитяга, наполегливість, винахідливість. Саме в такий історичний момент держави стають великими – якщо великими стає достатня кількість їхніх громадян. Цінуйте, що вам випала доля жити тут і зараз. І не втрачайте шанс стати великими та збудувати найкращу країну на світі.

Читати далі

Наши защитники искренне скажут вам спасибо! (фото, відео)

Это самый большой танковый тягач – Oshkosh M1070. И фото не иллюстративное, а вполне реальное – это один из “наших”. И лафет на 65 тонн тоже к нему в комплекте. Krab, Panzerhaubitze, Twardy и прочая тяжёлая бронированная техника от союзников – это очень круто! Только эту всю крутизну нужно оперативно перебрасывать из точку в точку, их нужно перевозить от позиции к позиции. Мы нашли партию Oshkosh M1070. Вчера мы проплатили аванс. И Петр Порошенко проплатил аванс. Теперь нам надо наколдовать большую кучу денег для оплаты больших тягачей. Потому что без нас – никак!

Читати далі

Вісті з фронтів. 27.07.2022

Отже, пазли потроху починають складатися… Перш, ніж ми перейдемо завтра безпосередньо до сенсу та змісту того, що задумали зробити російські “пАлкАводцЫ”, аби потрафити своєму бункерному фюреру протягом наступної фази (періоду) війни, сьогодні обговоримо декілька моїх власних міркувань загального (військово-політичного) рівня.

Читати далі

Санкції на часі. 28.07.2022

РНБО України мала б невідкладно ухвалити рішення щодо накладення санкцій на російського патріарха гундяєва (кирила) і його основних поплічників, створюючи підстави і приклад для країн-союзників переслідувати і викорінювати засіб гуманітарної агресії путіна під назвою рпц. Обрубування щупалець гуманітарної та інформаційної – «гібридної» – агресії не менш важливе, ніж відправлення на дно рашистської економіки. Тим часом, економічна петля повільно, але затягується на горлі агресора. Важливо не відступати, а зміцнювати її новими санкціями.

Читати далі

Новости из США. 27 июля 2022 года

Государственный секретарь Тони Блинкен провел пресс-конференцию в Госдепартаменте. «Соединенные Штаты не откажутся от поддержки украинского народа. Это было верно шесть месяцев назад, это верно сегодня, это будет верно еще долго после окончания этой войны, после окончания этой агрессии»

Читати далі