Нацбанк, Мінфін і військові ОВДП

Про ініціативу чи то Верховної Ради, чи то окремого взятого депутата – зобов’язати НБУ перераховувати в бюджет відсоткові доходи від військових ОВДП, які він “купує”, здійснюючи емісію. Тобто фінансуючи бюджет. Приймаючи це зараз, ми нічого не виграємо, але вішаємо собі на шию кучу додаткових справ, одна з яких – це пояснювати Вашингтонському обкому навіщо ВР втручається в справи НБУ. Якщо цю пропозицію дійсно подав Мінфін, то це показує, що там знову загострення стосунків Мінфін-НБУ, й треба щоб прийшов хтось дорослий і, як лісник із анекдота, всіх розігнав по місцях, бо ці підкилимні сварки та образи зовсім не на часі. Хоча вони завжди не на часі.

Читати далі

Помочь проекту «Локи» просто! (фото)

Ура! Наступил этот знаменательный во всех отношениях день. Комплекс оптико-электронной разведки «Локи» вышел, вернее, выехал на полевые испытания. Исходя из того, что в стране война, и много времени для реверансов нет, автоматически происходят три процесса: полевые испытания, обучение экипажа и, как следствие, передача одному очень боевому подразделению. Парни которые принимают комплекс, громко восхищаются на армейском языке, и уже есть заказ ещё на несколько комплексов, которые нужны на вчера! И, следовательно, теперь дело за нами.

Читати далі

И выживем, и победим

Ты понимаешь, они на сложных щщах прям вот думают, шо реально запугали нас этими ракетами до усрачки. Потому шо пиииу и бах, и сирена, и шо вы тут можете противопоставить силе русского оружия? Силе русского оружия мы можем противопоставить… записуй, короче: умение, силу, стойкость, везение, злость и прекрасный украинский пофигизм. Потому шо у нас большая страна, калибров не хватит. Потому шо мы на полном серьезе рассчитываем выжить и победить. Мы реально так считаем. Мы, наши родители, наши дети и десяток неостывающих “Хаймарсов”. Отэтой компанией и держимся. Пока получается. День сто сорок пятый 🙂 .

Читати далі

Робоча поїздка Петра Порошенка на Східний фронт (фото, відео)

«Краматорськ, Слов‘янськ, Бахмут, Часів Яр і далі – наша дорога простяглася на Східний фронт. Проти ворога тут усе – наша земля, наші люди, наші військові. Майорять українські прапори. Військових переповнює рішучість до перемоги і жага помсти. Зустрічі з нашими воїнами – найкраще, що може статися на фронті. До росіян лише пару кілометрів. А наші хлопці усміхаються, жартують. Дякую нашим воїнам за бойовий настрій та завзяту лють!», – пише Петро Порошенко, який разом із депутатом польського Сейму Павлом Ковалем побував на Донеччині. Українські захисники подарували п’ятому Президенту та польському депутату сувеніри – тубуси від «Стугн», якими підбили російські танки.

Читати далі

Вбивці з підводних човнів (фото)

Журналісти проєкту “Наші гроші” знайшли фото і профілі всіх капітанів підводних човнів чорноморської дивізії, які атакують Україну з моря. Хто вони, капітани підводних човнів росії, які випускають ракети по цивільних об’єктах в Україні?

Читати далі

Владимир Александрович, так кто рулит страной и вами?

По итогу у нас теперь есть Зеленский, который молодец, умничка, красавчик, яйца стальные, особенно левое, всё правильно делает, критиковать его нельзя и смысла мало. И есть Ермак, который не молодец, не умничка и вообще страшный, но по факту рулит всем именно он и сам в себе ищет коррупцию. Уроборос такой, не поймешь, где голова, где жопа, и когда всё это закончится.

Читати далі

Вісті з фронтів. 18.07.2022

У реальність так званого “білоруського вторгнення” можна вірити або не вірити. Це як із вірою у святість макаронного бога. Це справа особиста й кожного. Але, на мій погляд, на сьогоднішній момент до “вламування” білоруських військ у заповідні місця українських “поліщуків” ще достатньо далеченько у масштабах нинішньої війни. Тим більше що самі по собі тамтешні українці, хоча й справляють враження малоемоційних і зосереджених “у самих собі” людей, мають цілу купу традицій, як без сліду та зайвої рефлексії, майже з посмішкою “ховати” у місцевих лісах і болотах цілі підрозділи непроханих гостей. “Поліщуки” вони такі завзяті у цій справі фахівці ще з давніх часів.

Читати далі

Санкції на часі. 19.07.2022

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив, що Україні вдалося стабілізувати ситуацію на полі бою. Важливим чинником, що сприяв утриманню нами оборонних рубежів і позицій, є вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива, зазначив український головнокомандувач. А щоб рашисти не мали змоги відновити втрачене, час відправити на дно їхню економіку.

Читати далі

Новости из США. 18 июля 2022 года

Беседа Остина с Резниковым • Визит Зеленской в США • Брифинг в Госдепе • Брифинг представителя США в ОБСЕ • Суд по делу Бэннона • Анонс слушаний по мятежу 6 января

Читати далі