Захисники «Азовсталі» стали героями Lego (фото)

Фотографії фігурок у твіттері оприлюднив Ендрю Бікрафт, засновник компанії The Brothers Brick, яка є одним з ретейлерів LEGO та відома створенням “військових” конструкторів. Серед героїв можна впізнати командира полку “Азов” Дениса Прокопенка (Редіс), Святослава Паламара з позивним Калина тощо. Також у новій колекції будуть українські парамедикині та військовий журналіст Ілля Пономаренко.

Читати далі

Російські книжки, як і ракети, мають вбивчу силу

20 липня минув місяць, як закон про заборону російської видавничої продукції лежить на підписі у президента. В той час, коли захисники України щодня кладуть життя за нашу свободу, президент досі не знайшов часу підписати закон, який звільняє український книжковий ринок від «русского міра». Президенту час визначитися – на чиєму він боці. Української культури, Конституції, парламенту, уряду і суспільства чи лобістів російських інтересів, які заважають йому виконати конституційний обов’язок?

Читати далі

«Армія дронів» вже в Україні! (фото, відео)

Безпілотники Autel, які були куплені Фондом Порошенка і волонтерами ГО «Справа Громад», вже прибули з Естонії до Києва і готуються до відправки на фронт. Петро Порошенко розповів, які підрозділи отримають цих «пташок». Вартість цієї партії безпілотників – понад 700 тисяч євро. Фонд Порошенка традиційно подвоює суму коштів, які збирають волонтери. На обрії у дистриб’ютора наступна партія БПЛА. Це знову мільйони гривень, це знову збирання грошей,яке не призупинити – не можна війну поставити на паузу. І ми збиратимемо, ми купуватимемо, ми привозитимемо, ми навчатимемо. А ЗСУ звільнятимуть нашу землю. У тому числі і з вашою допомогою – за допомогою армії дронів.

Читати далі

Вісті з фронтів. 21.07.2022

Я так розумію, всі продовжують очікувати на якійсь міфічний “контрнаступ” Сил оборони України з потужною артподготовкою по передових позиціях і найближчих тактичних тилах противника, масованими танковими атаками та звільненням чергової “Іванівки” чи “Киселівки”? Так ось, розчарую вас, всього цього ви найближчим часом не побачите. Ніхто нікуди особливо прориватися з боку ЗСУ не буде і навіть не планує, принаймні, зараз. Тому, у кого вже “припікає” щодо “коли вже, коли звільнять Херсон” (або інший окупований н.п., потрібне підставити), дуже наполегливо рекомендую набратися терпіння та витримки. Звільнять, але не “прямо зараз” і “чічас”.

Читати далі

Санкції на часі. 22.07.2022

Диктатор путін наказав міністру сільського господарства Дмитру Патрушеву розробити напій із трави іван-чай та запустити його масове виробництво. Він радить молодим росіянам пити іван-чай замість Coca-Cola, заявивши, що у тому напої “багато хімії”. Мірою наближення рашистської економіки до дна лунатиме дедалі більше ідіотизмів епохи тотального товарного дефіциту кінця срср. Тоді деякі партійні бонзи намагались розповісти, що дефіцитні товари – просто шкідливі: кава, мовляв, це чорна смерть, цукор – біла смерть, гречка – дрібна смерть, і так далі. Влучні постріли ЗСУ і рішення про розширення санкцій та зниження попиту на товари рашистського експорту наближають цей час.

Читати далі