Просити гроші у партнерів розумно і не зазорно

Нам треба, по мінімуму, 280-350 млрд грн на місяць. Скільки з цього ми можемо зібрати своїми силами? Тобто податковими надходженнями й трошки неподатковими? Оптимістично – 150-160 млрд грн. Це максимум на цьому етапі, напевно, який можна очікувати. Тобто 50-55% від потреб. Оце і є власний ресурс. От як не міняй стратегію економіки та не продукуй «свіжих дебютних ідей», більше вона просто не потягне. Потягне, скоріше, менше. Далі все. 3-4 місяці без зовнішньої допомоги, і все, весь внутрішній ресурс вичерпався. Лишиться тільки емісія.

Читати далі

Премьер ушел, да здравствует премьер!

Наши граждане продолжают думать, что западные демократии работают, как Украина (“где президент все решает”). Это ошибка. В западных демократиях премьер – это ВРЕМЕННЫЙ СЕО, которого поставили на должность члены парламента, КОТОРЫХ выбрали люди. Украину поддерживает народ Великобритании и партии в парламенте. Нам дают оружие не потому, что “Борис Джонсон хороший”, нам его дают потому, что такой политический консенсус в UK по вопросу войны РФ с Украиной. Поэтому не переживайте, пожалуйста, с уходом Бориса Джонсона поддержка Украины не испарится.

Читати далі

ЗСУ встановили фізичний контроль над островом Зміїний – Генштаб (фото, відео)

Минулого тижня ЗСУ встановили вогневий контроль над островом, не дали можливості противнику забрати залишки своїх підрозділів, озброєння і військової техніки з острова. На даний час військовослужбовці фізично встановили контроль над островом Зміїний. Всі військовослужбовці, які залучались до виконання цього завдання, повернуті в пункти свого призначення. Ексклюзивні подробиці та кадри спецоперації «Зміїний» від ССО України.

Читати далі

В ЄС ухвалили рішення запросити Україну до «митного безвізу»

Митний безвіз – це можливість швидкого переміщення товарів між 36-ма країнами Європейського регіону. Водночас, приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами – це важливий крок майбутнього членства України в ЄС. Очікується, що користуватися митним безвізом Україна зможе вже наприкінці 2022 року. Цьому має передувати прийняття Верховною Радою України законопроекту №7420 та законопроектів про приєднання до двох конвенцій, здійснення всіх відповідних міжнародних процедур.

Читати далі

On or off

Уявіть, як із триповерхової школи евакуюються у сховище три-чотири сотні непідготовлених жевжиків. У них є на повну евакуацію 3-5 хвилин. Іншими словами, можна й з-за парти не вставати. Просто надіятися на те, що прилетить по комусь іншому. Бо надіятися, що росіяни не наважаться бити по освітніх закладах – це триндець як наївно. Є два правила щодо прогнозування поведінки росіян: Коли росіяни брешуть? Коли росіянин відкриває рота, тоді й бреше. Що росіяни можуть зробити? Усе найгірше з того, що лише може придумати будь-чия схиблена фантазія, – це вони зроблять.

Читати далі

Вести с фронтов. 06.07.2022

Из 13 ударов по тыловым базам и складам во время “инспекции ВСУ” 9 пришлись на Донбасс. Подготовка к широкомасштабному наступлению на Славянск и Краматорск продолжается ударными темпами.

Читати далі

Санкції на часі. 07.07.2022

Коли законами економіки нехтують заради пропагандистських цілей – це вірна дорога на дно. Рашистам коштувало чималого обсягу резервів зупинити падіння курсу рубля – і заради переконання московитів, що «всьо ідьот по плану», його утримують на неприродному рівні. Станом на зараз через укріплення рубля в уряді росії втратили щонайменш 3 трильйони рублів.

Читати далі