Порка Ермака по методу Спартц

Пока ВСУ совершают подвиги, наше политическое руководство занято. Оно пиарится. Явно готовит свои морды к следующим выборам: Арестович регистрирует товарный знак, Банковая дружно приоделась в камуфляж и соревнуется в пафосе выражений. Время от времени, когда становится стрёмно из-за рейтинга, власть атакует Залужного. Само собой, требовалась отрезвляющая порка. И тут-то вышла госпожа Спартц…

Читати далі

Оксана Мороз: «Перше, що пропонують нам маніпулятори, – те, що ми хочемо почути й що боїмося почути»

Як змінюються методи роботи російської пропаганди, як вона використовує чутки, і як не стати її жертвою під час війни. У межах програми «Анатомия фейка», яка виходить на міжнародному російськомовному телеканалі «Новый мир», а також подкасту «Русскій фейк, іди на***», що виходить на «Українському радіо», Вадим Міський / «Детектор медіа» говорить із медіаекспертами про суть дезінформації і способи боротьби проти неї. Героїня сьогоднішньої розмови — Оксана Мороз, засновниця ініціативи «Як не стати овочем», про те, як кремлівські технологи проникають у свідомість навіть через західні медіа, й чи можна вберегти себе від жорстоких інформаційних атак, коли за вікном — повітряна тривога.

Читати далі

Росіянам потрібна пустеля, а не наші міста

Розумієте, росіянам сьогодні не потрібні наші міста. Їм не потрібна забудова. Вони не збираються її використовувати та відновлювати. В більшості випадків не збираються в них жити самі. Їм не потрібні люди в окупованих населених пунктах. Вони їх з часом вивезуть або змусять виїхати. Все, що вціліє, вони розграбують. І навіть якщо там не буде комунікацій та цивілізації, це буде краще, ніж у них дома. Але це тимчасово. Поки не приведуть до стану, в якому буде неможливо жити. Зараз їм потрібні відстані. Відстані та площі, які вони міряють лінійкою на картах. Пустеля. Їх це абсолютно влаштовує. Вони просто лишають після себе спустошені територій. І вони будуть це робити й надалі. Бо поки що тільки так можуть отримати перевагу.

Читати далі

Препарируем убитый склад рф в Чернобаевке (фото, видео)

Подоспели спутниковые фото самого свежего прилета в Чернобаевку — того, который произошел в ночь на 9 июля, с жирным пожаром на горизонте, а детонации происходят до сих пор. Только в Шахтерске, Хрустальном и Чернобаевке улетело свыше 3000 тонн боеприпасов, вместе с транспортом и людскими потерями — это сотни миллионов долларов. Мы же продолжаем кинжальные удары по противнику — пока писалась эта статья в Херсоне пришло по штабу и расположению Росгвардии, три часа ночью детонировал склад на пивзаводе в Алчевске. Вкусно и точка, как говорят наши лишнехромосомные соседи. 

Читати далі

Вести с фронтов. 09.07.2022

Меня тут недавно спрашивали, каким образом удары по складам с БК и топливом противника влияют на темпы подготовки и проведения наступления? Чтобы не повторяться, отвечаю…

Читати далі

Санкції на часі. 10.07.2022

Вибухи рашистських складів на тимчасово окупованих територіях суттєво уповільнюють продавлювання масою, яким рашисти компенсують провали маневрової війни перших етапів вторгнення. Військова допомога Заходу працює і змінює картину війни. Паралельно необхідно, проводячи реформи, посилювати і санкційний тиск на рашистів. Для відправлення рашистів на дно необхідні свідомі і злагоджені зусилля. Зокрема, владі треба усвідомити: зберегти звичні способи вже не вийде. І з тими, хто асоціюється із провалами останніх трьох років, доведеться прощатись. Чим швидше це буде усвідомлено, тим ефективніше буде взаємодія з союзниками, і тим швидше здобудемо Перемогу.

Читати далі