План відновлення України від наслідків війни обговорюють в Швейцарії

Що для обговорення на конференції з відродження України в Лугано (Швейцарія) привезла опозиція, а що влада? Два підходи, дві концепції. Порівнювати вам. Думайте!

Читати далі

Похоронные хроники московии. 03.07.2022

В Москве официально погиб примерно 1 россиянин на миллион жителей. А в Тыве – 1 на 4 750. То есть средний москвич примерно в 200 раз ценнее тувинца. В Костромской области население 620 тыс., публично зафиксировано 65 уничтоженных. Даже по засвеченным данным костромич в 100 раз «дешевле» москвича. Такая же картина в Псковской области. 116 псковичей за одного москвича. Москва может сколько угодно тужиться с угрозами в сторону Литвы. В реальности она может применить либо беларуского пюрера, либо ядерное оружие. Больше у неё ничего нет. Истрачено… Отсюда обстрелы Белгорода. Отсюда проекты законов о переводе экономики на военные рельсы. Без мобилизации ресурсов Москва уже не в состоянии продвигаться.

Читати далі

Ми залишили Лисичанськ

Що далі? Та те, що й раніше. Оборонятися і виснажувати. На нових рубежах. Скільки? Скільки треба. З нинішньої ситуації є два виходи – перемогти і здатися. Здаватися я не бажаю, я не для того взяв зброю в руки. Тому ми переможемо. Скажете, неможливо? Якщо сказали, ви вже програли. А я – ні. І хлопці зі зброєю навколо мене – ні. Ми битимемося, поки руки зброю тримають. А з нами – всі Сили опору України. Ми обов’язково повернемося в Лисичанськ, Сіверодонецьк, Маріуполь, Херсон, Донецьк та Луганськ. Можна у це не вірити. А можна на це працювати. Допомагаючи волонтерам, наприклад. Як говорить класика світової мудрості «Кожному воздається по вірі його». 

Читати далі

Прийшов час дорослішати

Індустріальну та економічну міць, яка стоїть за нашими спинами перемогти неможливо. І ми вже довели союзникам, що ми варті підтримки. Ми чинимо опір, ми розмінюємо території на час, який потрібен світу, аби перебудуватися. На жаль, окрім територій ми платимо життями. Але ми не здаємося, і тому стратегічних перспектив у цій війні росія не має, хоча ще досі утримує ініціативу на фронті. Це не буде тривати вічно. Але, скоріше за все, це буде тривати довго. Бо світу потрібен час. Нам потрібен час. Нам потрібно берегти людей. Але чого нам зараз не потрібно – так це зневіри. Вашої в тому числі. Нам потрібно бути на одну добу більш стійкими, ніж вони. Це буде важко, бо це війна. Найбільша у Європі з часів Другої Світової. Це привід реально подивитись на ситуацію. Зробити висновки для себе та модифікувати як свою поведінку, так і свої очікування.

Читати далі

Мертві хочуть, аби про них розповіли

Оксюморон, але смерті в наших життях зараз так багато, що іноді реально задумаєшся, як не погубили залишки клепок. Можете вважати, що я свої вже посіяла, але чим більше я працюю з темою Бучі та Ірпеня, тим важливіше для мене зберегти пам’ять про ці всі події. І про всіх цих людей. Хоча б для того, аби росіяни не станцювали потім на їхніх кістках. Бо спершу вони заливають нашу історію нашою кров’ю, а потім засипають тоннами брехні, яка бетонує нас на десятиліття. Я не знаю, чи не заправляють зараз «мій» літак і не хочу відкладати цю справу на далеке майбутнє, якого в мене, можливо, і немає. Дуже сподіваюсь, що в мене все вийде.

Читати далі

Вперше в Україні: Партія нових італійських бронемашин для ДШВ від Фонду Порошенка та волонтерів (фото, відео)

Партія з 11 нових бронемашин MLS SHIELD італійського виробництва буде поставлена у Десантно-штурмові війська України. Про це повідомив Петро Порошенко. «Це перший випадок, коли нову бойову бронетехніку продають волонтерам і благодійникам», – сказав Порошенко, який побував на підприємстві в Італії і показав ці машини. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вже вніс 50 млн грн авансу. Броньовики вже підготовлені до завантаження, їх доставлять за тиждень з моменту повної оплати. Але спочатку – оплата. І нам треба зібратися та зібрати 45 млн грн. Чи зможемо ми? Зможемо!

Читати далі

Вести с фронтов. 03.07.2022

Лисичанск оставлен. Впереди Украину ждёт сражение за Славянск – Краматорск… Волать белугой, посыпать голову пеплом и голосить о зрадной зраде по поводу отхода Сил обороны Украины из района Лисичанска не надо. И да, Бахмут и Северск никто не списывает. Война не ограничивается ситуацией исключительно в Восточной операционной зоне. К сожалению, за исключением Западного направления, у нас нынче горит или тлеет практически по всему периметру. Сосредоточенные на отдельных операционных направлениях (вне Донбасса) группировки войск противника всё ещё достаточно боеспособны и сильны. Но вполне чёткие и характерные тенденции уже тоже видны – затыкание “дырок”, возникающих благодаря усилиям украинского военного командования то тут, то здесь, то там, всё ещё возможно, но с каждым разом противнику это даётся всё труднее и труднее.

Читати далі

Санкції на часі. 04.07.2022

Україні власних ресурсів не вистачає навіть у короткій перспективі (чому – окрема серйозна розмова). Рашисти можуть витримувати тиск і завдавати проблем у середньостроковій перспективі – саме на стільки вистачає ресурсів недо-срср. Захід здатний витримати довгу гонку і перемогти в ній – якщо нічого не завадить з поточних міркувань. Для України величезна відповідальність і фактор Перемоги – втриматись і залучити підтримку Заходу. Тоді уламки рашистів опиняться на дні. Все, що цьому сприяє, має підтримуватись. Що заважає – видалятись.

Читати далі