Задержка разрешения на продажу ПВО Iris-T от Германии – ливерная колбаса или нет?

Украина просит у Германии продать 11 батарей немецкого ПВО  Iris-T SLM. Один комплекс уже  находится в производстве на заводе компании Diehl Defence GmbH & Co, будет в готовности до конца лета и передан Украине в рамках военной помощи Берлина Киеву. Украине стоит  быть реалистами, а не накачивать своих граждан в прессе (уже после того, как  США передали нам 15% своих гаубиц «М777»  и Франция 25% «Цезарей») — быстро передайте нам 35% и начинайте уже крутить их в три смены. Потому что это так не работает.

Читати далі

Без права не робити вибір

В дитинстві я мріяв бути дорослим. Та хто з нас того не хотів?.. Безлімітні іграшки, ігри на комп‘ютері, снікерси за бажанням і щоденні відвідини макдональдса, де б він не був. Але проблема в тому, що доросле життя – це потреба постійно робити вибір. Ти не маєш, трясця, вибору не робити вибір. Немає такої опції. Навіть коли робиш вибір не робити вибір – це теж вибір. Інколи страшніший за вибір неправильний. Бо за кожне своє рішення ти нестимеш відповідальність – перед суспільством, дружиною, сином. Перед побратимом. І навіть, коли ніхто не бачить і не дізнається, перед собою. Самим.

Читати далі

Амазон Высшей Справедливости

Украинская общенациональная драка як юридична особа, спираючись на Закони України та в межах і в спосіб, передбачені чинним законодавством, готова предоставить всем странам мира новую уникальную услугу: возможность уменьшить количество зла в мире, возможность отплатить за все обиды, за вранье, за предательство и за подлость. Причем сделать это удобно, не выходя из дома и не отрываясь от смартфона, всего пара кликов. Донат на снайперки. Перевод на машины. Сумма на бронежилеты. Клик-клик. Щелк. Клац. Бах. Всё, уносите. Не волнуйтесь, наши Сили Спротиву отработают каждую копеечку, каждый цент. Гарантия качества, мэм.

Читати далі

«Спецоперация» предвещает эпоху сражающихся царств

Настоящие проблемы в России ещё даже не начинались. Творящееся ныне – мелкий дискомфорт в сравнении с грядущими хаосом и смутой. Образ будущего РФ уже сейчас вырисовывается на Донбассе и юге Украины. Разрушенные бездарными многонационалами Мариуполь и Северодонецк, страдающие Харьков и Николаев – то, что мы в скором времени увидим по всей России. Путинизм запустил распад идентичности “русского мира” и возрождение многонациональных идентичностей или, проще говоря, подъем десятков Чечней внутри аморфной федерации. Поскольку политическое поле полностью зачищено ради шаткого консенсуса, именно в регионы уходит острие борьбы, выпавшее из ослабевших щупалец центра.

Читати далі

Коли Україна отримає HIMARS та винищувачі? Інтерв’ю з головою комітету збройних сил Конгресу США (відео)

США та союзники працюють над тим, щоб зібрати і надати Україні 25-30 установок залпового вогню типу HIMARS та MLRS. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода розповів голова комітету збройних сил Палати представників США Адам Сміт, який перебував у Києві з двопартійною делегацією Конгресу США. В інтерв’ю він також розповів про те, коли Україні зможуть надати американські винищувачі та ракети великої дальності.

Читати далі

Петро Порошенко в ефірі спільного телемарафону «Прямого» та «5 каналу» «150 днів війни» 25.07.2022 (фото, відео)

Під час телемарафону Петро Порошенко підкреслив, що ЗСУ зірвали путінський бліцкриг, що такий потужний спротив шокував путіна. «Але більш важливо те, що нас чекає попереду і що нам зробити для того, щоб забезпечити нашу перемогу. Бо ні про що інше ми не маємо ні думати, ні говорити, крім як про перемогу. Не буде перемоги, не буде нічого. Буде перемога – буде економіка, будуть інвестиції, будуть міжнародні визнання, будуть членство в ЄС і НАТО. І причому в дуже короткий термін. Тому нам потрібно зробити все від нас залежне, щоб цю перемогу прискорити», – зазначив Порошенко.

Читати далі

Вісті з фронтів. 25.07.2022

Особисто мене непокоять два питання у зв’язку із поточною ситуацією на фронті: Чи спробує російське військове командування відновити наступ на Харківському напрямку в повній мірі? Які сили та засоби російське військове командування зможе ДОДАТКОВО перекинути на Південь та у Запорізську область? А поки подивимось на ситуацію на найбільш “гарячих” напрямках – Слов’янському та Краматорсько-Бахмутському.

Читати далі

Санкції на часі. 26.07.2022

З 27 липня «газпром» вдвічі скоротить постачання газу до Європи «Північним потоком-1», зупинивши експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції “Портова” в ленінградській області – у початковій точці газопроводу. Це призведе до чергового скачку цін на газ у Німеччині – і продовження тверезіння Європи від уявлення про росію як «надійного партнера». Європейські партнери не можуть прогнозувати надходження газу з рф і, як повідомлялося раніше, готуються до зими без російського газу. А переживши так зиму, не потребуватимуть його і надалі. Рашисти ж зможуть насолодитись запахом свого газу на дні, куди прямує їхня економіка.

Читати далі