Бронемашини для ЗСУ вже на кордоні з Україною і скоро прибудуть на фронт (фото, відео)

«Ми створили велику кількість бригад. Але це неефективно, коли в бригади немає коліс, броні і зброї. І кожен з нас робить те, що від нас залежить. Ми сьогодні маємо знайти можливості озброїти армію. Не тільки ми з Мариною, а й ви. Ми зробили те, що було неймовірним. Ми не тільки отримали ліцензію – ця бронетехніка вже на кордоні з Польщею. Ми не скажемо де, але найближчим часом вона перетне кордон України», – повідомив п’ятий Президент. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вніс 50 млн грн авансу, 45 млн грн збирають волонтери на платформі ГО «Справа Громад».

Читати далі

Вісті з фронтів. 16.07.2022

Загальна ситуація на Херсонському операційному напрямку характеризується, в першу чергу, інтенсивною підготовкою обох ворогуючих сторін до відновлення та продовження активних бойових дій на ньому вже найближчим часом. На мій суб’єктивний погляд, “вихідне положення” для цього у Сил оборони України завдяки тому, що вони над цим питанням достатньо плідно попрацювали у попередні тижні, виглядає достатньо непогано.

Читати далі

Санкції на часі. 17.07.2022

На тлі повідомлень про продаж Китаєм росії військових технологій і товарів згадується, як зверхньо і зухвало відгукуються про китайців рашисти. І як мовчки і покірно рф виконала всі територіальні побажання Китаю на кордоні між країнами. Китай користується із ситуації, використовуючи росію там, де йому вигідно, – і відмовляючи в підтримці там, де це може йому зашкодити. Тому шлях до перекриття співпраці рашистів із іншими режимами – посилення системних санкцій і перекриття можливих лазівок для їх обходження. А також створення альтернатив для російського експорту. Тим швидше їхня економіка опиниться на дні, і тим швидше вони не зможуть продовжувати війну і будуть змушені піти із загарбаних територій. І лише це принесе мир у регіоні і світі.

Читати далі