Петро Порошенко дав інтерв’ю американському журналу Newsweek

Петро Порошенко підкреслив, що росія має бути повністю ізольована, так само як Північна Корея, Іран, Сирія та Білорусь. «Поєднання санкцій і ембарго, безперечно, є найкоротшим шляхом до миру, якщо це буде супроводжуватися поставками зброї та міжнародною солідарністю», – додав п’ятий Президент України. «Я вважаю дуже позитивним, коли, маючи можливість або атакувати політичних опонентів, або атакувати російських агентів, українська влада атакує російських агентів. Це означає, що ми можемо йти далі, і я тримаю кулаки за те, що головним пріоритетом є перемога», – сказав п’ятий Президент України.

Читати далі

Ми маємо перемогти, щоби вижити

Те, що росіяни роблять зараз з тисячами, вони планують робити з мільйонами українців. Терор – це єдина пропозиція їхня нам. Більше нема нічого. І ні. Вони не збираються завойовувати лояльність населення. Їм просто нічим. Ні свободи, ні розуму, ні успішності. Вони можуть нас лише психологічно зламати. Терором. Як зламали в свій час Голодомором. Терор, психологічний злам, пропаганда.

Читати далі

Заголовки

Якщо я, забиваючи цвях, вальну себе молотком по пальцю, то хто буде травмований? Сорокап’ятирічний чоловік, викладач, блогер, ветеран трьох революцій, етнічний українець, білошкірий гетеросексуал, батько двох дітей, завідувач лабораторії?.. Уявляєте заголовки? Наша журналістика складається з двох блоків. Ніякі заголовки над ніякими текстами в стилі радянської “районки”, або ось така як я описав. 

Читати далі

Банки – ситуація погана, але у звітності все гаразд

На банки впала величезна криза, мінімум 20% кредитного портфеля немає, немає і застави під більшість кредитів, не тільки втрачених. Це мало б відобразитися на капіталі. Але ми бачимо, що з капіталом, за даними самих банків, фактично нічого не змінилося. Так може бути? Може. Або банки знайшли якусь альтернативу, раптові доходи під час війни. Або банки щось домальовують (якісь доходи) і щось недомальовують (якісь збитки). Що з цим робити. Вмикати чи то пак розбудити банківський нагляд. Треба і знати, і давати реальну картину по банках, бо ця банківська криза не з тих, хто сама себе полікує.

Читати далі

Ми живемо в неправовій державі

Проти кожного з нас СБУ, ДБР, прокуратура, МВС, поліція можуть відкрити кримінальну справу. Останні події показують, що стаття завжди знайдеться. Потім силовики в найгірших мєнтовських традиціях зіллють «ексклюзивну інформацію» ЗМІ, а ті відразу її передрукують, не перевіривши жодних деталей і навіть не спитавши коментар іншої сторони. Без суду назвуть тебе винним. ЗМІ перетворилися в колективного Антона і Мар‘яну… В Україні не існує інституту репутації, і будь чию можуть знищити за кілька хвилин, а ти потім мусиш все життя виправдовуватися.

Читати далі

З коммі не можна по-доброму

Кілька разів в стрічці трапилося бурчання – мовляв, от чого та Пелосі завела свару з Китаєм, це для нас погано, воно відволече увагу світу від нас і нашої війни… Ну слухайте, так не можна. Не треба плутати україноцентричність з хуторянством і вузістю погляду. Зараз сталося украй важливе для нас і украй корисне.

Читати далі

Вони не зупиняться, якщо ми їх не зупинимо

У мене погана новина для тих, хто з насолодженням тягає пост про зрадоньку в Пісках та обсмоктує це. Ласкаво просимо в реальність. Може, нарешті в ваших тупих головах щось переключиться, і ви зрозумієте, що зараз таке кругом. Що кожен населений пункт, який ми залишили, ми захищали такими ж зусиллями. Кожен кілометр фронту, в 99 випадках зі 100, залишали саме так. І що було ще гірше. Так, є обережний оптимизм щодо того, що ми зупинили швидке просування, але нам треба денно і нощно готуватися. Ще нічого не вирішено. Ще під загрозою існування України.

Читати далі

Санкції на часі. 03.08.2022

Оптимістичні повідомлення українського уряду про скорочення у липні дефіциту бюджету великою мірою пов’язані з тим, що саме у липні різко зросли обсяги міжнародної допомоги Україні у вигляді грантів (які не треба повертати і які, відповідно, за методологією заносяться до доходів держбюджету). Якщо в травні світ виділив Україні у вигляді грантів 15,9 млрд. грн., у червні – 38,1 млрд., то у липні грантова підтримка досягла рекордних 80,4 млрд. грн. Обсяги підтримки України зростатимуть, якщо Україна йтиме шляхом виконання умов вступу до ЄС (і НАТО). Це ж створюватиме додаткові аргументи для союзників посилювати санкційний тиск на росію – поки вона не опиниться на дні.

Читати далі