Порошенко і влада

«Порошенко ніколи більше не стане владою!», «Порошенка більше ніколи не оберуть!» – регулярно мені пишуть в коментах таку дурню. Чому дурню? Персонально для осіб, які на третьому десятку 21-го ст. мислять категоріями самодержавства і царя-батюшки, пояснюю. Петро Порошенко не буде, він прямо зараз – влада. Його вже обрали. Він уже у владі. В законодавчій.

Читати далі

Це не про рекорди, це про війну (фото, відео)

Звіт про поїздку на Схід минулого тижня. Це були зустрічі з десятком військових частин – десантники та єгеря, арта та піхота, розвідбати та ТрО. Дві сотні БПЛА за раз, ретранслятори Motorola, пікапи Mitsubishi L200, навігатори та планшети, генератори та інструменти. Акти на 22571840 гривень за цей вантаж. А якщо додати ще сотню мільйонів гривень за броньовики MLS SHIELD? Так, це рекордна наша подорож. І якщо Петро Порошенко сплатив половину (а він сплатив), то ось інше – це саме ВАША допомога. Ми боремося, ми бодаємося, ми всіма силами наближаємо з вами не просто мир, а перемогу.

Читати далі

Санкції на часі. 18.08.2022

Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що на росії провалився план із залучення «добровольців» з регіонів. Тому тих, кого вдалось залучити, відразу відправляють на фронт. Якість такого поповнення відповідна – «коктейль», де і професійні військові, і студенти з окупованих територій, і псевдомобілізовані, й інші. Це не привід для шапкозакидальства – ідеться про понад 135 тисяч війська, яке під горло забезпечене ще радянською технікою і боєприпасами. Однак постачання НАТОвської зброї і вправне її використання ЗСУ, руйнування складів і наступальної техніки рашистів наближає момент, коли якість рашистів перейде у кількість – втеч з поля бою і звільнених ЗСУ територій. І підрив рашистської економіки санкціями – вагомий елемент відправлення рашистів на дно і руйнування злочинного кремлівського режиму.

Читати далі