Перші роки по звільненні Криму

Коротко про майбутній відпочинок, організацію, правила безпеки і роль у суспільстві переселенців, законодавче оформленням Кримського Юрта в звільненому українському Криму.

Читати далі

О ракетных угрозах со стороны черноморской флотилии оккупантов

Каждый день вы можете слышать в сообщениях ОК «Юг» о присутствии в Чёрном море группы российских кораблей, готовых к применению энного количества КР «Калибр». Странно, но кто-то реагирует на эти сообщения весьма болезненно и тревожно. Например, когда в Чёрном море сосредоточены военные корабли с готовностью применить 16 КР «Калибр» – это одно, а когда 24 или 30 – это прямо конец света, готовят высадку десанта, пора валить в Молдову! На самом деле всё несколько не так. А точнее, совсем не так.

Читати далі

Ключові тенденції, на які вплинула війна і які визначатимуть майбутнє

Півроку війни. Ми прожили їх в щоденних турботах: від виживання під час бомбардувань до постійного волонтерства і пошуку необхідного для оборони. Натомість світ за цей час змінився кардинально і вже напевно ніколи не буде таким, як раніше. Якщо путін марив розширенням імперії, то впритул наблизився до її краху. Краху всього того, що було «його світом», за який він бореться в цій війні, насправді пришвидшуючи його кінець. І ці тенденції вже визначають майбутнє світу на тлі війни, яка все більше має ознак Третьої світової з відповідним впливом на світ.

Читати далі

Самое важное на рубеже шести месяцев большой войны

За минувшую неделю-дней десять был опубликован ряд заметных текстов, были озвучены важные новости, которые имеет смысл собрать в одну картинку. Сейчас западный мир оказывает помощь украинской армии, которая не является частью целого. Наши ЗСУ – нечто явно более близкое для Европы, чем условная афганская армия, но всё-таки внешнее. Помощь огромная. Но львиная доля связей может быть безболезненно для запада свёрнута. Однако мы уже вошли в ту фазу, когда один за другим падают барьеры, отделяющие силы обороны Украины от европейского сообщества/НАТО. Осталось совсем чуть-чуть до момента, когда нельзя будет внятно объяснить, почему Украина (с точки зрения военной сферы) ещё где-то за порогом, а не в общем доме?

Читати далі

Взрывной рецепт салата

Пришел домой, стал готовить салат, сел читать новости, а там россияне волнуются в связи с повышенной смертностью. Пишут – взрыв произошел, машина йок, мусор в ней йок, безопасность не можем обеспечить. Сотни комментариев на РБК, и все нерадостные какие-то, переживают люди, что они следующие. Я говорю, э. Почему сразу взрыв, что за слово-то такое – взрыв. Вы ещё напишите КАТАСТРОФА, ТЕРАКТ. К чему эта паника? Не паникуйте. Ничего особенного.

Читати далі

Вісті з фронтів. 26.08.2022

“Великий наступ” на Миколаїв, судячи зі всього, таки забуксував. Вчора противник на Миколаївському напрямку так і не зміг просунутись, або принаймні організувати атакуючі чи бодай штурмові дії. На Харківському напрямку, судячи зі всього, командування противника в рамках “створення зручних умов для гіпотетичних перемовин” продовжує свої вперті намагання вийти на ближні підступи до Харкова.

Читати далі

З Днем Авіації, наші соколи!

Про повне знищення наших Повітряних Сил росіяни заявляли сім разів за шість місяців. З усіх телеекранів, у зведеннях для шойгу, стоках телеграм-каналів. Ні про який рід військ чи вид озброєння не заявляли більше. Повітряні Силі посміхалися, злітали та знову давали по зубах. Легких крил вам та мирного неба нам усім! Дякуємо вам!

Читати далі

Санкції на часі. 27.08.2022

З наближенням вересня активізується тема так званих «референдумів», якими рашисти намагатимуться надати виправдання окупації українських територій. На росії замість виборів проводять «єдиний день голосування» – щороку до другої неділі вересня зводять голосування на різних виборах – від «думи» до суб’єктів федерації. Цього року цей день припадає на 11 вересня. Та спротив українців може суттєво завадити планам окупантів. Зрештою, представники США і ЄС уже заявили про невизнання псевдореферендумів. Якщо рашисти наважаться на їх проведення – це має стати поштовхом до нової хвилі санкцій, яка понесе рашистів глибше до дна.

Читати далі

«Універсальний солдат», або Освіта як знаряддя Росії на окупованому півдні України (липень 2022)

Мілітаризація та знищення української ідентичності дітей на окупованих територіях не припиняється і в літній період. Не маючи доступу впливати на свідомість дітей через формальну освіту в канікулярний період, російська та окупаційна влада використовують для цього літні табори та інші позашкільні активності. Детальніше у Моніторинговому звіті Центру громадянської просвіти “Альменда” за липень 2022 року.

Читати далі