Маховик бавовни розкручується

Сиджу в деяких російських телеграм-каналах, дивлюся “ізнанку”. Так ось, з недавніх часів я крім їх новин почав читати каменти. І там дуже цікавий паноптикум. Мені чомусь це нагадує славнозвісні п’ять стадій: Заперечення. Гнів. Торг. Депресія. Прийняття. Так ось, наступна стадія вже недалеко. Тому, пігдоги, шукайте слова на наступну стадію. Депресію. Вона вас скоро нажене. Привіт Бельбеку, до речі. 😉 

Читати далі

Резніков похвалив «народний супутник»: отримуватимемо відомості, які раніше були недоступні

«Наша армія почне отримувати відомості, які взагалі не могла отримати раніше. Причому робитиме це швидко, тоді, коли потрібно, і звідти, звідки потрібно. Дані від партнерів залишатимуться важливим компонентом нашої обізнаності. Це поєднання підвищить якість прийняття рішень. Незабаром кожен HIMARS, М270 чи MARS II, а також кожна гармата чи САУ з високоточними снарядами зможуть більш ефективно нищити ворога. Це справді хороші новини, до яких доклалися прості громадяни, український бізнес, волонтери, оборонне відомство, воєнна розвідка і фахівці Генштабу. Саме завдяки цій єдності Україна обов’язково переможе!» – Написав Міністр оборони України в Фейсбук.

Читати далі

Заламування рук і срачі не на часі

Ми навіть не намагаємося зрозуміти, по якому краю досі йдемо. Замість цього якісь нескінченні срачі. Чи то така самотерапія? По-українські. Почав по діагоналі читати стрічку. Нерви здають. Таке враження, що дійсно щось вимикаєтеся в головах. Що з нами, люди? Війна не закінчиться через те, що ми від неї втомилися. Поки вона, війна, не втомиться через нас, вона не закінчиться. Поки ворог не закінчиться до критичного рівня, вона не втомиться. 

Читати далі

Росія – не Європа (відео)

Діоген ходив вдень з вогнем – намагався розгледіти істину, яка ніби і білий день, а все одно не видно. І ми такі ж підсліпуваті. От, наприклад, Московія коли стала вважатись частиною Європи? В 18-му столітті! І то, мабуть, Катерина ІІ підмазала за їхнім звичаєм картографів хабарем. До того Європа тисячоліттями закінчувалась по Азовському морю і Дону (оскільки Євразія материк суцільний, то кордон Європи і Азії проводиться загалом не лише за географією, а й за цивілізацією). Росія не належить до Європи. Європа так само, як і тисячоліття тому, закінчується на східних кордонах України. І війна підсвітила це Діогеновим ліхтарем дуже опукло.

Читати далі

Вісті з фронтів. 17-18.08.2022

Расіянци придумали, як їм здається, “вдалий хід”. У рамках “інформаційного забезпечення” шантаж-операції під назвою “зірвемо ЗАЕС” пішов разгон про нібито готовність України зірвати гіпотетичну інспекцію “комісії МАГАТЕ” на цій станції таким собі “терористичним шляхом”. Російським іпсошникам здається, що вони дуже вдало “підготували фундамент та почву” у інформаційному відношенні щодо подальшого розігрування “фактору ЗАЕС”. Ну-ну… бовдури, продовжуйте…

Читати далі

Чергова спроба дискредитувати проєвропейську партію і зруйнувати внутрішню єдність

Так зване «сенсаційне розслідування» про «мільйонну ботоферму» «Європейської Солідарності» з’явилося на ресурсі, що належить колишньому чиновнику з уряду Януковича та відомій київській забудовниці. «Новину» відразу підхопила «Комсомольская правда в Украине» – видання, пов’язане із державою-агресором. «Європейська Солідарність» не виключає, що організація «ботоферми», через яку вкидались провокаційні коментарі, спрямовані на руйнування внутрішньої єдності, є спецоперацією, організованою за російськими лекалами і за російської участі.

Читати далі

24.08 – дві дати в одній

Це наш День Незалежності, і одночасно це рівно півроку з початку повномасштабної війни. Саме час проаналізувати дещо. І у День Незалежності згадайте про ціну, яку ми платимо щодня. Але без сліз. А так, як треба до перемоги. З люттю і жагою помсти. 

Читати далі

Санкції на часі. 19.08.2022

Видання з росії “Вєдомості” пише із посиланням на дані опитувань Центру досліджень громадянського суспільства, що 70% росіян нарікають на фінансові труднощі на тлі падіння доходів. Зокрема, у червні 2022 року 69% респондентів сказали, що не впевнені у своєму матеріальному становищі. У 2020 році, за даними того ж опитування, про фінансові складнощі заявили 66% респондентів, 2021 році – також 69%. Настрої стають дедалі більш упадницькими, мірою падіння російської економіки на дно. Найважчі часи для росіян ще попереду.

Читати далі

Новости из США. 16-18 августа 2022 года

Анонс очередного пакета помощи Украине • Телефонные разговоры американских и украинских министров • Брифинг в Госдепартаменте • Проигрыш Лиз Чейни на праймериз • Мар-а-Лаго-гейт

Читати далі

Видишь ли, Вагнер…

Вагнер? Серьёзно? Хто это? Я видел людей, для которых Вагнер – это композитор: они толкали заглохший Спринтер, полный ящиков с боекомплектом, они заряжали этот боекомплект в высокотехнологичную американскую зброю. По татухам и пафосу они давали фору не только тебе, но и Дуэйну Джонсону. Хаос не получился: во Вселенной, ввергнутой в пучину твоего насилия, великая выжженная пустыня, в которую должна была превратиться моя страна за полгода боёв, с азартом срётся в фейсбуке, шо лучше – Байрактар в руках чи спутник в небе. Иногда ночью мы ковыряем пальцем что-то в Крыму: Залужный мутит движ, парам-пам, мамулечка.

Читати далі