Вісті з фронтів. 14-15.08.2022

З новою вас бавовною!!! Ситуація на Сіверському та Бахмутському напрямках починає вже не стільки “турбувати”, скільки дратувати російське військове командування. Командування військ противника почало “переформатування” своїх угрупувань на Харківському та Слов’янському напрямках. Після оцінки результатів нанесення вогневого ураження по своїх об’єктах в оперативному та оперативно-тактичному тилу далекобійними засобами ЗСУ командування військ противника, судячи зі всього, вирішило не тільки визначити найбільш небезпечні з цієї точки зору об’єкти, а й суттєво наростити систему ППО, яка прикриває їх.

Читати далі

Вбивчі санкції, заклик до путіна та завершення війни – інтерв’ю з австралійським сенатором Девідом Ваном (фото)

Сенатор від штату Вікторія, що в Австралії, Девід Ван відвідав Україну та вкотре заявив про підтримку нашої держави. За чітку позицію посадовця внесли до “чорного списку” та заборонили йому в’їзд до росії, однак переконання політика це не змінило. Про те, яку військову допомогу Австралія надає Україні, які санкції були запроваджені проти країни-агресорки, та що потрібно зробити світу, щоб зупинити путіна – читайте в ексклюзивному інтерв’ю сайту 24 каналу.

Читати далі

Мобильные мальчики-с-джевелинами

Носимые комплексы – это, вибачте, оружие последнего шанса. Бо эта байда висит за спиной військовослужбовця, который традиционно будет находиться за 15 км от места танкового прорыва. И эти 15 км “топоры” перекинут за секунды, а противотанкист с самым лучшим в мире Джевелином будет топать туда три часа. Но украинцы не были бы украинцами, если бы не выдумали эффективный способ работы с ручным вооружением. Мы привнесли в понятие “война Тойот” новый смысл, напихав ПТРК в “эльки” и организовав маневренную противотанковую оборону. В 65-й мехбригаде мы замахнулись на системную деятельность: укомплектовать противотанкистов пикапами, сделать их мобильными, а потому – гораздо более опасными.

Читати далі

Пекельний серпень: чи усе вирішить битва за південь?

Серпень для України має символічне, можливо, навіть сакральне значення –31-й День Незалежності та проходження відмітки у шість місяців кривавої путінської війни. Настрої серпня як в Україні, так і в рф суттєво відрізняються від попередніх п’яти місяців війни. Як і самі військові події, а також ігри на міжнародній сцені. Саме у серпні стало цілком зрозуміло, що перемога України – зовсім не ілюзія. Про це в своїй аналітичній статті для Укрінформу пишуть Володимир Горбулін, академік, і Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

Читати далі

Санкції на часі. 16.08.2022

Уже і на росії дедалі менше довіряють своїй церкві. Дедалі більше росіян бачать у рпц виключно бізнес-структуру, пов’язану з державою, у зв’язку з чим довіра до цієї організації падає разом із зниженням довіри до держави. В Україні про належність до московської церкви заявляють 4% громадян. Тому УПЦ активно намагається довести, що вона не мп. Але для цього є єдиний український шлях – єднання. Через діалог без передумов і взаємне визнання. Без цього УПЦ продовжує справу мп – розкол. А все, що творить розкол в Україні, має йти на дно. Разом з усією росією.

Читати далі

Новости из США. 15 августа 2022 года

В американском информационном пространстве полностью доминирует, как его уже называют, Мар-а-Лаго гейт – обыск, проведенный ФБР и федеральной прокуратурой в поместье у Трампа в прошлый понедельник, а также все расследования, касающиеся бывшего президента.

Читати далі