Это твоя война

Я надеюсь, все, кто меня читают, понимают важную вещь. РФ воюет лично с тобой. РФ охотится лично за тобой. Если война закончится победой РФ в любой форме – не получится отсидеться. Вас найдут по военнику, по постам в соцсетях, по лайкам, по проводкам ПриватБанка на ВСУ, арестуют и уничтожат. Мысль “ну не могут же они уничтожить вообще всех” – это именно та мысль, которая привела умных и образованных людей к расстрелу сто лет назад. Могут. И хотят. И сделают.

Читати далі

В очікуванні херсонської битви

Дивлюся я на ситуацію на фронті і розумію, що ми на порозі дуже бурхливих подій. Очевидно, біля Херсону скоро розгорнеться грандіозна битва, результат якої вирішить долю всієї війни. Просто давайте пройдемося по фактах.

Читати далі

08.08.08 розділило світ на «до» і «після»

14 років тому Росія кинула виклик світу і європейським цінностям. Велика (за розміром і дур’ю) недоімперія безкарно розправилась з невеликою (за розміром, але великою за духом) Сакартвело. Світ глибоко занепокоївся і проковтнув. А потім були 2014 рік та зрештою 24 лютого 2022 року. Відчуття, що Україна – наступна, яке виникло тоді, справдилось. Світ має зробити уроки зі всіх своїх багаторічних помилок утихомирення Кремля і зруйнувати цю імперію зла.

Читати далі

Щоб ми стали для росіян останніми

За останній місяць мені випало побувати у двох країнах, які стали жертвою російської агресії перед тим, як росія напала на Україну. Це Молдова і Грузія. Зараз багато пишуть про те, що Україна мала стати наступною, і це було очевидним вже тоді. Як на мене, не в тому справа, що ми наступні. Головне, зробити так, щоб ми стали для росіян останніми. Я не зможу змиритися і допустити, щоб Україна стала таким трампліном для окупації Польщі чи країн Балтії. Але бачу, як всередині країни створюють передумови для такого приниження.

Читати далі

Глухий кут

З глухого кута 2-ї Світової в 1942 році Кремлю вибратися допомогли Сполучені Штати Америки – нєумолімим наростанням потоку допомоги і бомбардуванням німецької оборонки. Але зараз вони за нас. А от з глухого кута 1-ї Світової вибратися не вдалося. Довелось вибиратися, взагалі закриваючи весь цей невдалий проект “росія”. Точно так само закінчився стратегічний глухий кут в Афганістані. Путін це знає. Російські еліти це знають. Але старий голий імпотент продовжував нєумолімо намагатися переконати всіх, що в нього вийде. 

Читати далі

Дворянє

Одна з перших машин, Діскавері, пішла в ЗСУ. Разом зі Спрінтером від британських друзів. 65-ка – дуже креативна бригада, тому Спрінтер тут же отримав позивний “Отто фон Бісмарк” і відправився по воду. Діскавері, якого життя до цього не готувало, получив позивний “Король Генріх” і потужно приєднався до лав танкового підрозділу. В ремонті 4 машини: два кєнго, наварра та пасфайндер. На їх ремонт є 75 тис, тре ще 55 тис грн. Дякуємо всім, хто допомагає!

Читати далі

Вісті з фронтів. 07.08.2022

Судячи зі всього, противник приступив до активних дій на Херсонсько-Бериславському плацдармі. Протягом останніх 2-х діб передові підрозділи противника намагаються атакувати позиції передових Сил оборони України. Наскільки я розумію, за задумом командування військ противника, такі його активні дії на визначених ділянках фронту північніше основної дирекції наступу ЗСУ на Херсон покликані у кінцевому рахунку примусити українське військове командування займатися “обороною Миколаєва”, а не готуватися до “деокупації Херсону”.

Читати далі

Оружие и Доверие

Я советую всем, кто сейчас раздувает собственную значимость с помощью слухов о каком-то «недоверии» с партнёрами, прекратить это. Иначе будет как с Амнести. Амнести уже вынуждена имитировать извинения, а часть украинского офиса уволилась. Дальше набросы по поводу оружия будут ещё более дикими. Интенсивность информационных атак вызвана как раз тем, что сформировано доверие, оружие поступает, наши войска его эффективно применяют. Нельзя дать хоть малейший повод это разрушить. Не помогайте тем, кто по глупости, от жадности, из-за амбиций или по другим причинам пытается это разрушить.

Читати далі