Українці воюють за демократичну Україну, а не за диктатуру

18 серпня багато медій переконували нас, що українці не підтримують демократію. Коли дивним чином результати соціології збігаються зі смердючими рефлексіями Банкової учудити авторитаризм імені ТогоХтоНеВтік, то це не про аналіз настроїв суспільства, це про безвідповідальність, маніпуляцію трактовками, продажність, відсутність принципів – будь що, але не про соціологію. А коли притомні кажуть “стривайте, чорти, ви юшки переїли…”, білі пальта починають мантру “це після війни”. Тобто нагромаджувати люту хрєнь Банковій можна в безлімітному обсязі, а питати “зхєралі” – після війни?!

Читати далі

«Референдуми» та спроби анексії українських територій. Як протидіяти?

Відповідь України та міжнародного співтовариства щодо “референдумів” 2022 року має базуватись на принципах та уроках Криму. У цьому плані важливим для української сторони є чітко артикулювати міжнародним партнерам та союзникам системний базовий підхід як ДО референдумів, так і ПІСЛЯ них, якщо вони все ж таки відбудуться. У цьому тексті автор зосередився саме на дипломатичних кроках, водночас визнаючи важливість успішних дій ЗСУ на фронті для мінімізації ризиків подібних російських ініціатив щодо анексії українських територій завдяки невідкладним та достатнім постачанням зброї українським Збройним Силам.

Читати далі

Неспящий Крым – атака дронов ставит оккупантов в патовую ситуацию (видео)

Последние несколько дней в городах временно оккупированного Крыма по ночам активно работает ПВО оккупантов, не дающее спать местным и не местным жителям. Согласно сообщениям российской пропаганды, сбивают БПЛА. И судя по видео в открытых источниках, летают они весьма массово. Что же это, атака роя дронов?

Читати далі

Блудные дети доброй неньки (видео)

За восемь лет в Крыму не было ни одного сезона, сравнимого по наплыву туристов и приходу денег с благословенными “украинскими” годами. Ленивые крымские жители (за исключением супертрудолюбивых крымских татар), привыкшие из ни х.., гм, из ничего делать деньги, опустились на социальное дно. А как они доживут до следующего сезона (когда Крым вернётся в родную украинскую гавань), одному богу известно. Но это уже не наша проблема. Пусть выкручиваются, как хотят. И молятся о скорейшем возвращении “домой”.

Читати далі

Вісті з фронтів. 19.08.2022

Російське військове командування продовжує свої спроби “дать результат в ближайшее время” відповідно до вимог свого вищого військово-політичного керівництва. Однак, судячи зі всього, виходить то у нього, м’яко кажучи, не дуже…

Читати далі

Санкції на часі. 20.08.2022

Радіо «Свобода» цитує представника Пентагону, який заявив, що позиції російських військових ослабли, окупанти не мають прогресу на полі бою в Україні. Здобута дорогою для України ціною ця ситуація протилежна тому, на що сподівалися рашисти. Вірогідно, тому вони намагаються розіграти карту, яка завжди допомагала московитам раніше у війнах з українцями: спровокувати внутрішній розлад. Тому вони з таким ентузіазмом вкидають маячню, яка має розсварити дві найбільші спільноти – прихильників Зеленського і Порошенка. Звідси марення про «ботоферми», про «кримінальні справи проти Порошенка». Рашистів на дно зможемо відправити лише всі разом. Той, хто цьому перешкоджає, і є ворог.

Читати далі