Летят

Каждый раз, каждый чертов раз, когда включается эта долбанная сирена, ты должен понять – летят. Летят ракеты. Ищут слепыми носами точку удара. Несутся, стремясь разодрать, распластать на куски наши города. Упоротые в своей безнаказанности. Мерзкие в своей уверенности. Мертвые в своей сути. Перед ними, прекрасная в своей безбашенности, умении и изяществе разворачивается противоракетная оборона Украины. Город засыпает. Просыпается ПВО. Дай вам Бог здоровья, ребята. 

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся із Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс (фото)

«Закликав західних партнерів прискорити надання Україні важких наступальних озброєнь та систем протиракетної і протиповітряної оборони, необхідних для ефективної оборони та звільнення тимчасово окупованих територій. Бо чим швидше ЗСУ отримає зброю, тим швидше війна закінчиться нашою спільною перемогою», – переконаний Порошенко. Під час зустрічі сторони жорстко засудили останні злочини проти людяності з боку російських окупаційних сил, в тому числі масове вбивство «азовців» в Оленівці. Петро Порошенко поінформував Посла про внесення ініціативи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у цій трагедії.

Читати далі

Порошенко з побратимами вшанували пам’ять Гліба Бабіча (фото, відео)

У Києві попрощались із українським військовим, волонтером, поетом, лідером ветеранської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» Глібом Бабічем, який загинув 28 липня. Вшанувати пам’ять Гліба Бабіча прийшли сотні людей – його близькі та друзі, побратими, військові, п’ятий Президент Петро Порошенко з дружиною і народні депутати від «Європейської Солідарності». «У нього боліло серце за Україну, і продовжує боліти. Від нас із вами залежить, щоб ми продовжили справу Гліба. Співали і слухали його пісні. Слухали його вірші, бо вони цементують нашу державу. І головне, продовжили його справу – бити окупантів, які прийшли на нашу землю, щоб знищити нашу націю, знищити наш народ», – наголосив Петро Порошенко. Відпочивай, Глібе. Це була твоя остання ротація…

Читати далі

Смітник і «квітучий сад» на руїнах «Азовсталі» – рашисти намалювали «концепцію розвитку Маріуполя» (документи)

В надрах «міністерства будівництва і житлово-комунального господарства рф» нещодавно з’явився документ під назвою: «концепція майстер-плану розвитку міста Маріуполь». В ньому окупанти виклали власне бачення майбутнього українського міста. Її суть – повна інтеграція Маріуполя з так званою «ДНР», з перспективною приєднання до росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читати далі

Як українські партизани чинять опір російській окупації на півдні України (фото, відео)

Поки українські військові посилюють удари по Херсонській області, натякаючи на початок контрнаступу на півдні, поруч працює інші сила. Це – підпільна армія України, мережа агентів та інформаторів, які діють у тилу ворога. Журналістка BBC Сара Рейнсфорд зустрілася з партизанами, які чинять спротив російській окупації на півдні України. Попередження: стаття містить описи катувань.

Читати далі

Санкції на часі. 05.08.2022

Після суттєвого скорочення поставок до Європи «Газпром» почав у промислових масштабах спалювати газ на факелах. Відключивши газ 12 європейським країнам і оголосивши форс-мажор клієнтам, що залишилися в ЄС, «газпром» втратив третину видобутку газу і 58% експорту, прокачавши за кордон у липні лише 6,4 млрд кубометрів. Подібного обвалу російська газова промисловість ще не бачила жодного разу за три десятиліття сучасної історії. Намагаючись нав’язати свою волю Заходу, путін лише прискорює рух росії до дна.

Читати далі