Відстороненість від реальної росії

В мережі гуляють підбірочки різних російських митців з цитатами-спостереженнями про жорстокість і ублюдочність російського народу. Ці російські митці, соль і слава їхньої культури, писали як іноземці. Вони жахались, засуджували, сочились презирством чи іронією, але не стидались. Відстороненість, безвідповідальність, мрійництво ніколи не призведуть до змін. Це і є феномен російської культури – тотальне невідчуття себе в діях інших, бо, мабуть, не існує і не існувало ніякого російського суспільства, наділеного волею. Через це не буде ніколи покаяння, бо в основі покаяння жах, стид і взяття на себе відповідальності за скоєне. 

Читати далі

Осмысление разгрома

Сумеречные времена провальной “спецоперации” порождают острую потребность в духоподъемных активностях для “глубинного народа”. В кругах российских фашиствующих евразийцев протекает дискуссия, как продать неблагоприятный исход вторжения в Украину различным сегментам пока ещё думающей частицы общества. Поиск аргументации идёт сразу по четырем направлениям. Истолкование “СВО” с позиций “либералов”, “патриотов”, “геополитиков” и “философов”. Потерпев комплексный разгром, Кремль приучает россиян к затяжной нежизни по-средневековому. Сумрак любим “царем”-неудачником, ибо в нем он все ещё грозен.

Читати далі

Куємо кадри для перемоги (фото)

Ми звернулися з пропозицією до головнокомандувача, щоб всі передові напрацювання по навчанню людей реалізувати на практиці в одному місці у взаємодії з викладачами та сержантами-інструкторами. В умовах наближених до бойових. Умовно кажучи, навчити вчорашніх цивільних, які зараз неформальні лідери в підрозділах, не просто базовим знанням, але й підготувати з них командирів відділень, які самі зможуть навчати своїх людей. Ми запропонували відкинути всю воду та академічність мирного часу і навчати прикладним речам з досвіду АТО/ООС та другої війни. І ми отримали підтримку від Залужного, від командувача одного ОУВ та від начальника одного з військових вишів. Щоб нікого не нервувати, назвали то всьо пілотними тренінгами молодших командирів піхотних підрозділів і скоро вийдемо на перший випуск.

Читати далі

Звіряча сутність кремлівської ІПСО

Українці доволі одностайні в розумінні, що відео з тортурами полоненого та знищенням полонених в Оленівці – ворожа ІПСО. Настільки ми вже в інформаційній безпеці загартовані. Але все ж таки, яка в неї мета? Видається, ІПСО ця багатоцільова. На частину аспектів всі вже вказали – залякування і примус до озвіріння нас, українців. В нас це розуміють. Тож цієї мети ІПСО не досягає. Але то не все. Як мінімум, ще ж є впливи на самих росіян. І в цього будуть наслідки. Вони повернуться з війни – і принесуть війну в собі додому.

Читати далі

Робоча поїздка Петра Порошенка до 24-ї ОМБр імені Короля Данила (фото, відео)

Петро Порошенко привіз 10 безпілотників Autel бійцям 24-ї бригади імені Короля Данила. Під час перебування у цій бригаді Порошенко повідомив журналістам, що перші бронеавтомобілі MLS SHIELD від Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа Громад» для ЗСУ вже прибули в Україну. Також Порошенко повідомив, що укладає угоду на імпорт в Україну ще БМП, і ця гусенична броньована техніка також піде на основні напрямки контрнаступу. П’ятий Президент наголошує: зараз треба об’єднати всі зусилля для контрнаступу.

Читати далі

Шоу скучных симулянтов

Вчера на штаб Черноморской флотилии (которую россияне почему-то называют флотом) в Севастополе была совершена “атака” посредством БПЛА, как заявляет пресс-служба флотилии. Разумеется, в этой “атаке” сразу же обвинили Украину, даже толком не проведя следственные действия. Хотя, если бы начали их проводить, то наверное увязли бы в ряде вопросов, на которые сложно дать однозначный ответ. Российская постановка с диверсией всё равно будет иметь негативные для них последствия. Даже интересно посмотреть, что с ними будет, когда в Крым действительно прилетит. Рано или поздно. 

Читати далі

Косово. Ставка РФ прогорела

России нужно, чтобы сербы воевали и открыли для Запада “второй фронт”. Но США и ЕС сорвали планы Кремля, ведь по их просьбам косовары отложили на месяц реализацию решения, обострившего конфликт с Сербией. Пар выпустили, но сербский козырь все ещё остаётся в руках РФ.

Читати далі

Ще одна кривава пляма на «зерновій угоді» (фото)

Справжній, а не фальшивий Герой України. Людина, яка зробила дуже багато для економічного зростання та аграрного розвитку України, але при тому він завжди мав патріотичні настрої, підтримував національні ініціативи президентів Ющенка й Порошенка, багато чим допомагав Українській Армії. Вбивство подружжя Вадатурських не просто жахливе, а ще й символічне. Вбивство найпотужнішого учасника зернового ринку, власника компанії “Нібулон”, у мріях нелюдів могло б дестабілізувати процес в Україні, а постійні обстріли не лише Миколаєва, але й Одещини, мали б знизити потік суден ззовні. Нічого у ботексного карлика не вийде. Але жертвами його злоби стають дійсно видатні українці. Безмежного жовтого поля і неба блакиті загиблим. Всім нам – перемоги.

Читати далі

Вісті з фронтів. 31.07.2022

Командування військ противника закінчує оперативне розгортання свого ударного угрупування на Миколаївському, Криворізькому та Запорізькому операційних напрямках. Про нього більш детально трохи пізніше. Там відбуваються достатньо цікаві події, але сьогодні трохи про Бахмутський та, можливо, Сіверський тактичні напрямки. Тобто про те, що називається угрупуванням військ противника “Восток”. Отже, сьогодні з ранку противник знову намагався просунутись на цих ділянках, атакувавши позиції передових підрозділів Сил оборони України при підтримці армійської авіації. Спробуємо розібратися, чого він домагається і до чого прагне…

Читати далі

Санкції на часі. 01.08.2022

Якщо путін вирішив відродити померлу імперію – це закінчиться розпадом росії. У це нині мало хто вірить, але так само мало хто вірив у розпад срср буквально за кілька тижнів до власне розпаду. Чим далі триває агресія, тим певніше цей результат. Єдиний спосіб для росії уникнути дна – негайно забратися геть з України (а творчість пропагандонів спрямувати на пояснення своєму населенню, чому так треба). Доки цього не зроблено – рашисти наближають, із прискоренням, свій кінець. До болю повільно, але невідворотно.

Читати далі