«Мільйон ботів» – багато це чи мало?

До історії з «ліквідацією мільйонної ботоферми» якось забагато питань виникає, щоб повірити в неї. За якими статтями ККУ висуваються обвинувачення? Чи доходять справи до судів? Які вироки отримують винні особи і чи взагалі отримують? І куди дівається вилучена техніка? Тому що я не пригадую, наприклад, статті Кримінального кодексу “Дискредитація першої леді». Там немає навіть статті «Поширення дезінформації». І статті «створення ботоферм» також немає, от біда. Та й чи саме контррозвідка повинна розслідувати порушення правил американської соціальної мережі? Тут розмова може плавно перейти на давнє питання західних партнерів «а коли СБУ буде реформована?».

Читати далі

США готовят новый пакет военной помощи Украине

Складывается впечатление о всё большем раздвоении сущего. В одном измерении и Белый дом, и Пентагон, и посольство демонстрируют запредельную плотность взаимодействия по вопросам обороны с украинской стороной. Здесь же идёт движение по внедрению LOGFAS и много чего ещё. С другой стороны, звучат какие-то всхлипы о якобы «недоверии». Причём со ссылками непонятно на что. Выбор очень простой – концентрироваться на деле.

Читати далі

Порошенко закликав створити міжнародний трибунал для покарання росії за страту полонених в Оленівці (відео)

Радбез ООН має створити міжнародний трибунал для покарання росії за страту полонених в Оленівці, щоб росію було покарано за кожен її злочин. Про це у відеозверненні сказав Петро Порошенко. Він закликав українську владу ініціювати відповідну резолюцію Ради Безпеки ООН. «Ми, українці, вже знаємо всю правду про трагедію в Оленівці. Це – російський злочин. Але обов’язково треба довести цей факт для усього світу, в тому числі і для тих країн, які й досі не знайшли в собі сил засудити москву. Кожен російський злочин має бути покараний», – наголошує Порошенко.

Читати далі

«Фальшива реальність» про війну в Україні від Amnesty International

Amnesty International стверджують, що українські захисники нібито “порушують закони війни”. На звіт відреагував міністр оборони України Олексій Резніков, який зауважив, що Україна не дозволить паплюжити нашу армію та наших захисників. Він наголосив, що Україна – правова держава і дає оцінку, зокрема, юридичну, подіям на війні, додавши, що єдина причина, чому сотні тисяч українців живі – це самовіддані героїчні дії Сил оборони України. І спроби поставити під сумнів право українців захищатися – це “збочення, у які б правові конструкції його б не маскували. А будь-які спроби урівняти російську агресію і український самозахист – це втрата адекватності”.

Читати далі

Вісті з фронтів. 03.08.2022

Угрупування військ противника на Миколаївському та Криворізькому напрямках майже набуло своїх кінцевих рис та абрисів. Тож варто розглянути, що у них вийшло у кінцевому рахунку. Сьогодні поговоримо про те, що противник може безпосередньо задіяти для оборони або наступу в районі Херсону та на його прилеглих територіях.

Читати далі

Санкції на часі. 04.08.2022

Останні дні західні медіа активно обговорюють те, як росія обходить санкції і залишається помітним гравцем, зокрема, на європейському ринку. За Порошенка працювала міжнародна група, задачею якої, власне, було відстеження реалізації санкцій, знаходження «дірок» і напрацювання пропозицій щодо їх латання. Сподіваємось, така робота ведеться і нині. Бо важливо не лише презентувати нові ініціативи і вимагати їх ухвалення, але і відстежувати зміни у реальному часі. І завдавати рашистам ударів, які прискорять їх рух до дна.

Читати далі