The Washington Post: Дорога к войне. США с трудом удалось убедить союзников и Зеленского в опасности вторжения (перевод)

В Украине все, кто уже читали эту статью в оригинале или в украинском переводе, в первую очередь озабочены реакцией Зеленского на предупреждения США о нападении России. Меня же не покидает другая мысль: кто руководит европейскими странами (кроме, конечно же, Великобритании, может быть, стран Балтии и Польши)? Кто возглавляет ядерную державу Францию, крупнейшую экономику Европы Германию, кто дает лидерам этих стран советы, как работает их разведка. Извлекли ли Макрон и Шольц уроки из того, как они относились к предупреждениям США до 24 февраля да и из своих безумно-бесполезных бесконечных звонков путину после 24 февраля? Извлекли ли уроки разведки Франции и Германии? Что было бы, если бы во главе США был другой президент? Вопросы, в общем-то, риторические. Лучше читайте статью.

Читати далі

Санкції на часі. 17.08.2022

Повідомлялося, що окупанти закрили Кримський міст до 6:00 ранку 17 серпня нібито через «атаку України». Рясна «бавовна» змушує рашистів терміново викручуватися. Але за милою їхньому серцю радянською традицією це лише породжує чутки, дедалі більш лякливі. Наприклад, що це рашистські чиновники готуються разом із сім’ями та майном втекти з Криму. Куди б вони не тікали, шлях росії – лише на дно. І воно наближається.

Читати далі

«Очі Арти»: Порошенко повідомив про великий контракт на закупівлю для ЗСУ БПЛА оперативного рівня (відео)

«Ми викуповуємо всю партію цих безпілотників, які мають стати очима нашої артилерії, аби кожен удар по ворогу був максимально ефективним. Зі зрозумілих причин ми не називаємо виробників і не кажемо, де вони працюють. Але це справжні патріоти України, справжні професіонали. З 2014-го року працювали в Україні, мають величезний досвід. А сьогодні поєднують західні технології, західні моделі виробництва, західні ліцензії із глибоким професіоналізмом та патріотизм українців», – пояснює Петро Порошенко.

Читати далі