Маскировка – это жизнь сейчас

Маскировка позиций, отсутствие мусора, валяющегося возле позиции, GSM-маскировка имени Илона Великого, остановка передвижения, если в небе птичка, информирование бойцов о чужой птичке, минимизация накатов возле позиции и индивидуальная маскировка при облетах врага вам и вашим товарищам могут спасти жизнь. Не пренебрегайте этим и не позволяйте, чтобы командиры не держали этот вопрос на учете, прямо напоминайте им и проявляйте инициативу. Нынешняя война создает свою методику ведения боевых действий в условиях аэроразведки, и эти правила уже написаны кровью. 

Читати далі

Остановить ядерное безумие

Развитие ситуации вокруг Тайваня всерьёз деморализовало российское руководство. Ожидалась не просто устрашающая репетиция Пекина по блокаде острова и потенциальная отработка его захвата, а собственно захват. Так сказать, китайская “спецоперация”, возобновление контроля над “историческими территориями”, а также “второй фронт” в помощь выдыхающимся российским оккупантам в Украине. Пока никак не срастается. Наоборот, КНР выступило с неприятной для Москвы ядерной инициативой. МИД Поднебесной призывает все страны заключить общий договор о неприменении ядерного оружия первыми. Так что в российских спецслужбах решили искать суррогаты прямого ядерного шантажа.

Читати далі

Гордон у суді фактично спростував власний фейк проти Петра Порошенка

Як відомо, Петро Порошенко подав позов проти Дмитра Гордона за поширення наклепу в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” щодо захоплення Маріуполя 2014 року. Адвокат Дмитра Гордона в судовому засіданні запевнив суддю, що заяви Дмитра Гордона не стосувалися п’ятого президента України Петра Порошенка і були виключно “оцінювальними судженнями”, а не фактами. Саме зміна позиції Гордона дозволила судді відмовити в задоволенні позову. Водночас Ілля Новіков повідомив, що адвокати Порошенка подаватимуть апеляційну скаргу на це рішення.

Читати далі

Вісті з фронтів. 05.08.2022

Найбільш активною зоною ведення бойових дій зараз залишається Східна операційна зона. Це єдиний оперативний напрямок, де противник намагається поки що вести активні наступальні дії значного масштабу. На інших напрямках та в операційних зонах війська противника або вже в обороні, або “повільно” до неї переходять, все ж таки намагаючись контратакувати або наполегливо готуються до чергової “вспышки” своєї наступальної активності.

Читати далі

Санкції на часі. 06.08.2022

Турецьке керівництво традиційно притримується політики балансів і торгів за всіма векторами. І в будь-якому разі Туреччина не компенсує рф втрат європейського ринку газу. Що ж до України, то позиція Туреччини залишилась незмінною щодо визнання її територіальної цілісності включно з Кримом, закриття для рашистів Босфору і Дарданелл і продовження започаткованого ще за Порошенка постачання в Україну «байрактарів». Мірою наближення рашистів до дна, декларації після зустрічей із тими, хто ще захоче говорити з путлером, ставатимуть дедалі порожнішими. І зустрічей меншатиме мірою того, як світ навчатиметься жити без росії.

Читати далі