The Washington Post: Битва за Київ. Українська доблесть та російські прорахунки допомогли врятувати столицю (переклад)

У газеті Вашингтон Пост 24 серпня було опубліковано другу дуже велику статтю про історію російського вторгнення в Україну. Ця стаття присвячена російським спробам захопити Київ, організації оборони столиці та тому, як захисники України примусили російських загарбників, які зазнали важких втрат, тікати подалі від Української столиці. Ця розповідь про те, як українські війська захищали та врятували свою столицю, ґрунтується на інтерв’ю з більш ніж 100 людьми – від Зеленського та його радників до військових командирів та добровольців-бійців тероборони, а також високопоставленими американськими та європейськими політичними та військовими чиновниками. кремль не відповів на прохання газети про коментар.
Посилання на оригінал статті та її переклад російською є в публікації на сайті.

Читати далі

У столиці попрощались із загиблим на фронті Юрієм Каракаєм (фото, відео)

У Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі попрощалися із загиблим військовим, блогером та активістом ГО «Справа Громад» Юрієм Каракаєм. Вшанувати пам’ять героя прийшли рідні, бойові побратими, друзі та однодумці. В останню путь Юрія проводили і Петро та Марина Порошенки, Віталій Гайдукевич, Олександр Турчинов. З перших днів Юрій Каракай обороняв столицю, у складі 206-го батальйону виконував завдання біля Гостомельського аеропорту, боронив Київ з боку Бучі та Ірпеня. І коли 206-й було передислоковано на південь, він у складі батальйону пішов забезпечувати оборону півдня України. Юрій Каракай також допомагав давати відсіч інформаційним атакам «п’ятої колони» і російської федерації.

Читати далі

Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка в ефірі «5 каналу» 24.08.2022 (відео)

«Я розумію, що зараз кожному важко. Але вчора ми підняли прапор. Сьогодні ми всьому світові демонструємо святкуванням Незалежності, як ми любимо Україну. Сьогодні ми розповіли всьому світові, яка прекрасна країна Україна. І весь світ її полюбив – Україну і українців. Це – вдячність за те, що ми, українці, рятуємо світ. Зчепили зуби і віримо в перемогу. Песимісти бій не виграють. У власну перемогу треба вірити», – наголошує Порошенко. Також Петро Порошенко розповів про обсяги допомоги ЗСУ, яку він надає спільно з волонтерами. За словами п’ятого Президента, над проектами безпосередньо працює велика команда, а розміри поставок вже співмірні з деякими країнами-членами НАТО.

Читати далі

Вісті з фронтів. 24.08.2022

“Пожвавлення” на Херсонському плацдармі противника, схоже, було вайлуватою спробою “зняти загрозу Херсону”, яка скінчилась досить спірним результатом. Також поки ми спостерігаємо вперті атаки на Слов’янському напрямку, намагання “за будь-яку ціну” відсунути українські війська від Донецька, а також прорватися через Бахмут з південного сходу до Краматорська.

Читати далі

Санкції на часі. 25.08.2022

189 повітряних тривог на День Незалежності, чергові вбивства мирних мешканців, обстріл рашистами Запорізької АЕС, плани оголошення «референдумів» на окупованих територіях – жалюгідне метушіння росіян від безсилля досягнути своїх цілей. За підсумками британської розвідки, за пів року своєї агресивної війни росія не досягла більшості своїх цілей, а її дипломатичні, економічні позиції і стан армії, порівняно з ситуацією до вторгнення, послабилися. Для агресора має настати час розплати – за кожного вбитого, пораненого чи закатованого українця. І шлях до цієї розплати лежить через спрямування рашистів на дно, щоб кожен відчув усю глибину провалля, яке вони готували для України і світу.

Читати далі